Csak én tapasztalom ezt, vagy ez tényleg így van?
Érdekes, hogy itt Gyakorin, akiknek mondjuk 2 gyerekük van, legalább az egyik gyerek problémás, és nagyon nagyon ritkán olvasok olyat, ahol mind a kettő nyugodt, vagyis "tökéletes" típus.
De ez miért van, hogy ha az első esetleg nehéz eset, akkor a második meg már könnyű?
Vagy van olyan is, ahol 2 ugyanolyan gyereket dob a gép?
Nálatok milyenek a gyerekek? :)
Nekem a fiam nyugis (ő az első, 11 éves),a lányom (3 éves lesz) meg egy kis akaratos, hisztis boszorka :)
Ég és föld a két gyerek, de egyik sem problémás.
Az egyes kineveli a gyerekek idegrendszeri problémáit, varázsló!
Szerintem tök vegyes, ha belépsz szülő-gyerek csoportokba facen, nincs ilyen törvényszerűség. Random leosztja a gép, és inkább ezek ragadják meg a figyelmedet. Én sok olyat olvastam, hogy szülők kibuknak második gyereknél hogy "nem tudom mit rontottunk el, ugyanazt csináltuk, mint az elsőnél".
Nagy mázli kell ahhoz, hogy mindkét gyerek problémamentes legyen, mert olyanból csak egyfajta van, problémás meg lehet 50 féle módon..
Köszi a válaszokat :)
Nem úgy értettem hogy "egyforma", hanem hogy ugyanolyan normál természetű gyerek.
🤦 látom nem sikerült értelmezni.
Nincs 2 egyforma gyerek. Ebben benne van minden, nem csak a kinézet, de a habitus is.
Még az egypetéjű ikrek is különböznek legtöbbször természetre.
Tesómék pl. a második babánál jöttek rá, hogy a tehéntej miatt hasfájós. Az elsőnél is próbált a tesóm diétázgatni, de azért nem olyan elszánt módon, és nem is tűnt úgy neki, hogy hatna. A másodiknál már több tapasztalata volt, komolyan megpróbálta a diétát, működött, és így a második baba sokkal nyugodtabb is volt. Ez jótékonyan hatott a szülő-gyerek kapcsolatra is, így náluk a második baba volt az egyszerűbb ügy.
Nekünk meg az első (és eddig egyetlen) gyerekünk extrém békés típus. Kizárt, hogy még egyszer ilyen nyugodt babát dobjon a gép. Szóval nekünk a második biztosan megrázkódtatás lesz.
Hát, drukkolok, hogy megint nyugodt baba legyen, de ha nem is lesz az, nyugi attól imádni fogjátok 😊
Akkor szerintem rosszul fogalmaztam a kérdésem alatti leírásban.
Arra az esetre gondoltam, (módú egy másik hasonló ilyen kérdés alól csatolom a választ) mint például ez:
"Nagyon nehéz eset volt a lányom babának. Igazi többemberes (xar evő, xar alvó, hisztis, túlérzékeny) Szerettünk volna még egy babát (mindig 2t terveztünk)"
Szóval én azt vettem észre, hogy minden 2 gyerekes családban az egyik gyerek problémás vagy jobban mondva nehéz temperamentumú, rossz alvó, stb. - de a másik meg általában könnyebb típus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!