Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a kicsi gyereketek nem...

Ha a kicsi gyereketek nem könnyű eset, attól szeretnétek majd második babát?

Figyelt kérdés

Már olvastam többször is anyukáktól ilyen kisgyerekes kérdések alatt, hogy a pici gyerekük rossz alvó, és hullák miatta, vagy túl hisztis, stb, és hogy ezért nem vállalnak második gyereket.

Akkor ezek szerint inkább csak azok merik bevállalni a másodikat akiknek "könnyű" az első gyerek?

2023. júl. 5. 10:44
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
2 gyereket terveztünk de az első után megbeszéltük, hogy azért ezen még agyalunk. Annyira nehéz volt az elsővel, hogy nem igazán akartam még egy gyereket... Aztán becsúszott a 2. gyerkőc, nagyon féltem viszont annyira szerencsés voltam, hogy egy angyal babát kaptam. Evett és sokat aludt.
2023. júl. 5. 14:35
 12/28 anonim ***** válasza:
Könnyű az első gyerekemmel, és pont ezért sem akarok többet. Így tökéletes.
2023. júl. 5. 14:46
 13/28 anonim ***** válasza:
Egy nagyon aktív,többemberes baba majd gyerkőc, dackorszakban igen csak nehéz eset volt az első kicsinek. Lett második 5 év van köztük, na Ő az az igazi alszik, eszik,eljátszik baba, kisgyerek akiről azt hiszed csak mese, aztan jött a 3. Aki most féléves egy tündér de egy matrica, kb semmit nem tudok mellette csinálni ha nincs Rám kötve.
2023. júl. 5. 15:09
 14/28 anonim ***** válasza:
Isten ments,hogy ezt az egészet még egyszer végigcsináljam:D egy van,egy is marad,már nagy. Nem volt vele se túl nehéz,sem túl könnyű. De több nem kéne,az biztos.
2023. júl. 5. 15:29
 15/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Nem tudom, hogy tényleg így van-e, de én mostanában egyre több szülőtől olvasom, hogy nem akarnak több gyereket, csak egy marad nekik.

De viszont majdnem minden ismerősömnek lett második gyereke, meg a környezetemben alig van egy-két olyan ismerősöm, akinek egyke a gyereke.

Most a gyereknevelés nehézségeu miatt nem vállalnak ennyien másodikat, harmadikat, vagy az országunkban lévő bizonytalan helyzet miatt? (mert sokan a helyzetre fogják egyébként)

2023. júl. 5. 17:15
 16/28 A kérdező kommentje:
Nehézségei*
2023. júl. 5. 17:15
 17/28 anonim ***** válasza:
73%
Ez azért lehet,mert a legtöbben ostobák a védekezéshez (lásd a válaszadók között is sok a "jött" meg a "becsúszott" gyerek).
2023. júl. 5. 17:45
 18/28 anonim ***** válasza:
58%

Az hogy jött nem azt jelenti hogy becsúszott...bocs hogy nem fogalmaztam még részletesebben ...

2023. júl. 5. 18:12
 19/28 A kérdező kommentje:

Vagy csak szimplán szerettek volna több gyereket. ;)

2023. júl. 5. 18:22
 20/28 anonim ***** válasza:

Én fiam kva nehéz természet, de úton a tesó, és teljesen tudatosan kis korkülönbséggel várjuk. 2 év lesz köztük.

Valszeg nem ezekre az évekre fogok a legjókedvűbb nosztalgiával visszagondolni, de én imádom a fiam, mindig is két gyerekkel képzeltem magam, és nem érdekel az se, ha a második is nehéz eset lesz. Engem csak a krónikus alváshiány készített ki, amióta többé kevésbé alszik, a hiszti/dac/folyamatos önpusztító kísérletei már nem zavarnak, ezt tudom kezelni.

2023. júl. 5. 18:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!