Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a kicsi gyereketek nem...

Ha a kicsi gyereketek nem könnyű eset, attól szeretnétek majd második babát?

Figyelt kérdés

Már olvastam többször is anyukáktól ilyen kisgyerekes kérdések alatt, hogy a pici gyerekük rossz alvó, és hullák miatta, vagy túl hisztis, stb, és hogy ezért nem vállalnak második gyereket.

Akkor ezek szerint inkább csak azok merik bevállalni a másodikat akiknek "könnyű" az első gyerek?

2023. júl. 5. 10:44
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
93%
A legidősebb gyerekem ADHD-s, szóval tényleg nem könnyű eset, mégse gondoltam egy percig se arra, hogy nem szeretnék még gyereket. Igaz, csak 3-t terveztünk, de a 3.nál kifogtunk egy 1 fizet 2 kap akciót, így most 4 gyerekünk van, de egy percig sem bánjuk.
2023. júl. 5. 10:59
 2/28 anonim ***** válasza:
82%
Nekünk nagyon nehéz (volt) az elsővel, mégis lett második.
2023. júl. 5. 11:10
 3/28 anonim ***** válasza:
74%

Nagyon nehéz eset volt a lányom babának. Igazi többemberes (xar evő, xar alvó, hisztis, túlérzékeny) Szerettünk volna még egy babát (mindig 2t terveztünk)

4 éves volt mikor úgy éreztük hogy mostmár be tudunk vállalni meg egy gyereket

2023. júl. 5. 11:12
 4/28 anonim ***** válasza:
60%
Igen, lett még kettő, de nem kis korkülönbseggel
2023. júl. 5. 11:35
 5/28 anonim ***** válasza:
77%

Nekem áldott könnyű eset babám, legalábbis még. Jól alszik, nyugodt, ritkán sír, elég jól összehangolódtunk, eltalálom a vágyait.

De az első hetek így is kemények voltak, valamint a várandóságom is tele volt problémával. Ha lett volna mellette egy 1.5-2 éves gyerekem itthon, nem tudom, mit csináltam volna.

Plusz kizárt, hogy másodszorra is ilyen nyugis baba jutna. Nem vagyok a magam ellensége.

Azt meg nem tudom, csodáljam-e a bevállalósságáért vagy sajnáljam, aki problémás első után még vállal - méghozzá kis korkülönbséggel! - másodikat.

2023. júl. 5. 11:53
 6/28 anonim ***** válasza:
62%

Én SNI-s gyerkőc mellé is bevállaltam a kistesót.

Nem könnyű, de azért nem is akarok belepusztulni.

Más meg az egészséges gyereke mellett is rinyál, hogy mennyire nehéz. Ez totál az anyán múlik, hogy mennyi türelme van.

2023. júl. 5. 11:58
 7/28 anonim ***** válasza:
74%

Igen bevallaltunk mégegyet. Hál isten egy még "problémásabb" gyereket dobott a gép 😅

3.semmi szín alatt nem lesz.

2023. júl. 5. 12:07
 8/28 anonim ***** válasza:
37%
Akkor még nem tudtuk, hogy SNI-s, de nehéz természetű volt már kicsinek is és 1 évesen elkezdődött nála a dackorszak. De mégis szerettünk volna kistesót. Két év van köztük, a kicsivel könnyebb, nyugodtabb típus.
2023. júl. 5. 12:27
 9/28 anonim ***** válasza:
89%
Nagyon nehez eset a gyerekem, nem lesz masodik. Nyilvan ugy, hogy amugy sem ragaszkodtunk soha a ket gyerekhez, de igy biztosak is lettunk benne, hogy eleg nekunk egy.
2023. júl. 5. 12:29
 10/28 anonim ***** válasza:
69%
En azt hittem az elso nehez eset. Akkor tényleg ugy ereztem. De egy percig se ketelkedtem abban, hogy szeretnenk meg1et. Na aztan teso meg is mutatta, hogy nem a nagyobbik a nehez eset 😅 de ha ennek tudataban ujra kene dontenem akkor is ugyabigy döntenek
2023. júl. 5. 13:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!