Hogyan szerettessem meg a másfél évessel a medencét?
A minimedencét szereti, a vizezést imádja, az esti fürdés is a kedvencei közé tartozik. Tavaly gond nélkül bejött velem a medencébe, lubickolt az úszógumiban, nagyon élvezte. Most végre leér a lába, hónaljáig ér a víz (direkt, hogy jó legyen neki)és üvölt, mint akit ölnek, csimpaszkodik rám, nem nyugszik meg. Nem tudom mi baj van.
Van egy hamarosan 4 éves testvére, miatta is (meg magam miatt is, nem bírom a hőséget), jó lenne ha megszeretné. Tegnap mást sem csináltak, mint hisztiztek, egyik hogy anya gyere a vízbe velem, másik, hogy menjek ki, ne legyek a vízben. Akkor is üvöltött a kicsi, mikor kint volt én meg lehűtöttem magam egyetlen percre (anyaaaa gyejeeeee). A víz 28-29 fokos volt tegnap, úszógumi, karúszó, medencés játéka van és még az sem zavarja, ha le van locsolva. Mit csináljak?
Én is azt gondolom, hogy a "nagy vízben" nem érzi biztonságban magát, ha amúgy a kicsi pancsolóban jól elvan. Vagy nem tett olyat a nagyobb tesó, amivel megijesztette a nagyobb medencében?
Szerintem ne tedd le, ha beviszed a vízbe. Beülős úszógumi, vagy hagyd hogy csimpaszkodjon beléd, fogjad.
1 éves a gyerekünk a medencénk 120-125 cm mély. Nálunk fel sem merül, hogy letegyem és így imádja. Együtt úszkálunk, vagy az úszógumiban ül. Nekem ez a víz derékig ér, még pont jól érzem magam benne, de 5 cm is sokat számít. Szerencsére én vagyok a medence felelős, így én szabályzom mennyi víz legyen benne... :D
Hónaljig érő vízben én sem feltétlenül pacsálok szívesen, max ha úszni van kedvem, simán lehet, hogy a gyereknek is csak ennyi baja van.
Ha a nagy vízben nem érzi jól magát, akkor neki hagyd elöl a kis medencét 3 centi vízzel, meg játékokkal, amit tud fröcskölni, a nagyobbal meg ülhettek addig a nagy medencében.
Így mindkét gyereket látod és nem sülsz meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!