Másnál is előfordul, hogy egy mamánál töltött nap/éjszaka után a gyerek otthon napokig kezelhetetlen?
Kislányom másfél éves, imádja a mamáját, kb 3 hónapja hetente/két hetente 1 napot mama vigyáz rá. Eddig még sose aludt nála éjszaka egyedül. Amikor hazahozzuk mamától mindig nagyon éhes és nagyon nagyon nehezen kezelhető, sokat sír, "hisztizik", semmi nem jó neki.
Most pénteken először ott is aludt mamánál, minden rendben volt, jól érezte, átaludta az éjszakát. Aztán hazajöttünk, és mint egy kisördög ... rosszul is alszik éjszaka, zaklatott, nyűgös, 2 napja folyamatosan csak a nyavalygás megy. Próbálok játszani vele, de semmi nem tetszik neki. Még a játszótéren is sirdogál, kiabál, pedig ha valahol, akkor ott aztán mindig nagyon boldog szokott lenni.
Más is járt már így? Mitől lehet ez?
El vagyok keseredve. Mama az egyetlen nagyszülő, nagyon nagy segítség hogy mostanában néha vigyáz a kicsire 1-1 napot, de nem tudom így mi tévő legyek, hiszen jobban elfáradok most így a gyerekkel, mint amennyire kipihenném magam azalatt az 1 nap alatt amikor nincs itthon. Ez így nem jó buli :(
Mamával sok időt tölt születése óta, azt nem most kezdtük "a szeparációs szorongás közepén :) " Ami újdonság ( kb 3 hónapja alakult ki) a történetben az az, hogy míg eddig én is ott voltam velük egész nap, most el szoktam jönni mamától. Délelőtt 11 körül eljövök és 5 körül megyek érte. Ott altatni hamarabb nem akartuk, mert eddig elég rossz alvó volt és nála konkrétan 6 hónapos kora óta volt elég komoly szeparációs szorongás, ami mostanra úgy tűnt h kezdett lecsengni ( már nem ijed meg az emberektől, nyitott, magabiztos, egyedül is jön-megy a jatszótéren, nagyon kis bátor és önálló ). Most vagy 2 hónapja rendbejött az alvása is, így azt gondoltuk , miért is ne mehetnénk el nélküle 1 estére, lesz ami lesz.
Köszönöm a válaszokat.
A fiam is ezt csinálta igaz picit később, 2,5 éves korában. Kellett is neki 4-5 nap, mire rendeződött a viselkedése.
Előtte 1,5 évesen aludt mamáéknál, akkor pedig ordítani kezdett, mikor meglátott, alig tudtam megvígasztalni (ezután nem is altattam ott egy évig..)
3,5 éves korában volt a 3. ottalvás, azzal már nem volt gond.
5 éves kora óta meg nyúzza a nagymamát, hogy mikor alhat ott végre, már most évi 3-4 alkalommal is megy.
Hát az biztos hogy nálunk sem a közeljövőben lesz a következő ott alvás ezek után :D
Nekünk nincs gond sem az ott léttel, sem a hazajövetellel. Boldogan marad ott, szuper napjai vannak mamával; aztán pedig boldogan is jön haza velem ( hozza a kocsikulcsot, a cipőkéjét es integet mamának, félreérthetetlenül jelzi hogy mostmár haza szeretne jönni ) de olyan kis nyugodtan zajlik az egész folyamat, ezért is volt furcsa most ez a viselkedés. :)
Én azt mondom, ha amúgy jól érzi magát, akkor ha megint ott kell aludnia, mert elmennétek valahova, akkor nyugodtan, majd megszokja. Rosszat nem teszel neki. Nyilván hisztizik, mert így dolgozza fel a dolgokat, de nem kell erre annyira felülni, mert akkor ott találod magad, hogy már 5 éves a gyerek, és még egy napot se tudtál nélküle kikapcsolódni.
Nálunk is volt 1-2 óra nyavalygás itthon, miután hazajött, de utána minden rendben volt, most 3 és fél évesen naponta emlegeti, hogy a mamánál szeretne aludni. (havonta alszik ott)
Egyébként olyan jelenség is benne lehet a dologban (legalábbis nálunk, meg emlékszem a saját gyerekkoromra), hogy a mamánál minden róla szól, játszótérre mennek napi 2x, mesét néz, a kedvenc ételei vannak, az ottani játékokkal játszik, és amikor hazaér, egyszerűen hiányzik neki az ottani bánásmód. Én is mindig szomorúan jöttem el nagyanyámtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!