Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek? Hogyan segítsek a...

Mit tegyek? Hogyan segítsek a feleségemnek?

Figyelt kérdés
Van egy 5 éves kislányunk. A feleségem pedig jövő hónap végén szülni fog. Nem tud pihenni. A kislány nagyon anyás lett. A feleségem se zuhanyozni, se vécére nem tud menni. Semmivel sem tudja őt lefoglalni hogy pihenni vagy a dolgát tudja csinálni a házban. Ilyenkor mindig hisztizik. Olyan, mint egy csecsemő. Hiába veszünk neki új játékokat, hiába ültetjük a tévé elé mesézni, akkor is az anyját hívja. Még alvás közben is.
2023. jún. 11. 05:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
87%

Esetleg vállald át az otthoni dolgokat, ìgy anya tud pihenni. Lehet már egy 5éves gyerekkel minőségi időt tölteni ülve. Színezni, rajzolni, orvososat játszani, babázni/Barbizni stb. Valószínűleg érzi a váltotást, ez is lehet az oka. Szerintem itt leginkább te tudsz a legtöbbet segíteni, hogy leveszed a terhet a válláról.

Akár tusolni is lehet együtt. Tudom, hogy szükség van az énidőre...és sokszor érezheti úgy, hogy legalább fürdeni lehessen már... de ez most egy átmeneti időszak. Hátha kiegyensúlyozottabb lesz a gyerek is.

Kitartás!

2023. jún. 11. 12:52
 12/19 anonim ***** válasza:
44%

- Anyaaa, anyaaa, anyaaa...

- Most nem kicsim, pihenek, foglald el magad/játssz apáddal/stb.

Kb ennyi, nem rakétafizika. 5 éves a gyerek, nem 5 hónapos, hogy ne értse meg. Fürdőajtót meg zárja magára a feleséged ha kell, nonszensz, hogy egy ekkora gyerektől ne legyen 5 perc nyugta se.

2023. jún. 11. 16:29
 13/19 anonim ***** válasza:
39%

12es, ja..aztán anya meg nem érti hogy pár év múlva miért nem oszt meg vele semmit a lánya, miért rázza le ha időt akarna vele tölteni.

Tudod..ma még kéri, ha nem kapja meg, holnap már nem fogja akarni...

2023. jún. 11. 16:44
 14/19 anonim ***** válasza:
65%
Nem kell MINDIG lerázni, de neki is jár a pihenés, pláne egy nyugodt wc-zés vagy zuhany egyedül, pláne lassan 8 hónapos terhesen. Egy 5 évesnek már meg kell ezt értenie, elég nagy hozzá. Bőven van különbség a "nem foglalkozom a gyerekemmel" és a "nem pattogok minden nap minden percében a gyerekemnek" között.
2023. jún. 11. 17:35
 15/19 anonim ***** válasza:
90%

Az 5 éves gondolom nap közben oviban van, tehát anyának van ideje pihenni.

Délután meg azt a pár órát már csak a gyerekkel kellene tölteni.

2023. jún. 11. 21:12
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem az elhalmozás meg a tv a megoldás, nekem a legnagyobb 5 volt mikor született a testvére, simán megértette,hogy anyának pihennie is kell, meg lehet Vele beszélni hogy elmegy wcre,zuhanyozni.

Sokat beszélgessetek Vele,hogy Őt ugyanúgy szeretitek ha itt lesz a baba, ugyanúgy lesznek csak Vele,programok, vidd el ide-oda,hogy addig is pihenjen a feleséged, főzni lehet gyerekkel is, Te pedig segíts be a házimunkába, szerintem a kislany szorong,hogy mi lesz anyával, lehet fél attól is,hogy kórházba megy

2023. jún. 12. 08:29
 17/19 A kérdező kommentje:
Próbálok vele több időt tölteni munka, játszunk, rajzolunk, sétálunk. Sikszor hiába mert gondol egyet és nem hagyja pihenni az anyját. A feleségem meg olyan higy egyből ugrik neki vagy ha kicsapja a hisztit akkor egyből ad neki édességet, új játékot, odaadja a telefonjáa játszani vagy bekapcsolja neki meséjét.
2023. jún. 12. 19:26
 18/19 anonim ***** válasza:

Nyilván nem ismerem a kislányodat, de szerintem minden azon múlik, mennyire tudod beleélni magad az ő világába.

Nekem nincs saját kislányom, de mivel imádom a kislányokat, a másokéival mindig remekül elvagyok, bolondozok velük, az ujjam köré csavarom őket, utána le sem tudnám őket vakarni magamról, ha akarnám se. (De nem akarom. :) )

2023. jún. 14. 12:43
 19/19 NTBS ***** válasza:
Sok mindent nem tehetsz. A nejed ne ugorjon egyből.
2023. jún. 14. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!