Mit tegyek? Hogyan segítsek a feleségemnek?
Esetleg vállald át az otthoni dolgokat, ìgy anya tud pihenni. Lehet már egy 5éves gyerekkel minőségi időt tölteni ülve. Színezni, rajzolni, orvososat játszani, babázni/Barbizni stb. Valószínűleg érzi a váltotást, ez is lehet az oka. Szerintem itt leginkább te tudsz a legtöbbet segíteni, hogy leveszed a terhet a válláról.
Akár tusolni is lehet együtt. Tudom, hogy szükség van az énidőre...és sokszor érezheti úgy, hogy legalább fürdeni lehessen már... de ez most egy átmeneti időszak. Hátha kiegyensúlyozottabb lesz a gyerek is.
Kitartás!
- Anyaaa, anyaaa, anyaaa...
- Most nem kicsim, pihenek, foglald el magad/játssz apáddal/stb.
Kb ennyi, nem rakétafizika. 5 éves a gyerek, nem 5 hónapos, hogy ne értse meg. Fürdőajtót meg zárja magára a feleséged ha kell, nonszensz, hogy egy ekkora gyerektől ne legyen 5 perc nyugta se.
12es, ja..aztán anya meg nem érti hogy pár év múlva miért nem oszt meg vele semmit a lánya, miért rázza le ha időt akarna vele tölteni.
Tudod..ma még kéri, ha nem kapja meg, holnap már nem fogja akarni...
Az 5 éves gondolom nap közben oviban van, tehát anyának van ideje pihenni.
Délután meg azt a pár órát már csak a gyerekkel kellene tölteni.
Nem az elhalmozás meg a tv a megoldás, nekem a legnagyobb 5 volt mikor született a testvére, simán megértette,hogy anyának pihennie is kell, meg lehet Vele beszélni hogy elmegy wcre,zuhanyozni.
Sokat beszélgessetek Vele,hogy Őt ugyanúgy szeretitek ha itt lesz a baba, ugyanúgy lesznek csak Vele,programok, vidd el ide-oda,hogy addig is pihenjen a feleséged, főzni lehet gyerekkel is, Te pedig segíts be a házimunkába, szerintem a kislany szorong,hogy mi lesz anyával, lehet fél attól is,hogy kórházba megy
Nyilván nem ismerem a kislányodat, de szerintem minden azon múlik, mennyire tudod beleélni magad az ő világába.
Nekem nincs saját kislányom, de mivel imádom a kislányokat, a másokéival mindig remekül elvagyok, bolondozok velük, az ujjam köré csavarom őket, utána le sem tudnám őket vakarni magamról, ha akarnám se. (De nem akarom. :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!