Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a jó egy örökmozgó kisgyere...

Mi a jó egy örökmozgó kisgyerekben?

Figyelt kérdés

Másfél éves a kislányom és igazi örökmozgó.

Sokszor gondolok arra, hogy nekem egy "halvérű" gyerek kellene :D

De biztos megvan a szépsége annak is, ha aktív, ingerkereső a gyermek.

Egyenlőre nem látom, mert aludni sem alszunk 🥴

2023. jún. 4. 17:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
69%
Én azt szerettem benne,hogy bárhová elmehettünk. Nem zavarta másfél óra buszozás se. A margit szigeten végig sétált 2 évesen. A gellértre felsétáltunk. Aztán kesőbb rollereztünk együtt, nagyobbakat kirándultunk. Kicsit ovis kora végére ellustult,már nem mozdul ki mindenhova szívesen.
2023. jún. 4. 23:51
 12/16 anonim ***** válasza:
68%
Lányom is aktív volt el lehetett vele sokáig kirándulni. Most 13 évesen is lehet vele szünetekben nagyot kirándulni.
2023. jún. 5. 06:19
 13/16 A kérdező kommentje:

De jókat írtatok!

Alapból én is aktív felnőtt voltam, nem igazán tudtam megülni a fenekemen.

Ha elmentünk vitorlázni, ami másnak hatalmas élmény, én döglődtem mert untam h egy helyben kell lenni :D

Az lehet h bezárnám magam jobban a kialvatlanság miatt és sokkal kevesebb helyre mennénk ha nem lenne muszáj. Ami miatt engem is sokkal kevesebb inger és élmény érne.

Lehet h híztam is volna.

Neki nincs alvásproblémája 😁

Az a kelés és ébrenlét mennyiség teljesen normális 😖

Szakemberek mondták (5en 😅), hogy aktív, ingerkereső kislány.

Még a bölcsis néni is kb. 2 perc után mondta, hogy azta milyen aktív kislány 😅 aktívabb, mint a többiek.

Egyébként pontosan erre, vagy rosszabbra számítottam, mert az én ágam és az apukája ága is tele van diagnosztizált és nem diag. hiperaktív emberekkel.

De attól h számítottam rá, nem könnyebb, csak nem ért meglepetésként 🥴

Valószínűleg tényleg csak a kimerültség beszél belőlem, és azért örülnék neki ha olyan lenne a kislányom, aki mellett lehet pihenni egy nehezebb napon :D

2023. jún. 5. 09:09
 14/16 anonim ***** válasza:
65%
A hiperaktivitás nem ezt jelenti.
2023. jún. 5. 12:29
 15/16 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem másfél évesen minden kisgyerek aktív és örökmozgó. Nekem a kisfiam kb 8-10 hónapos koráig nagyon nyugodt baba volt, tényleg az a típus, akinek egy hangja sincs, ha nincs nagy baja, jól elnézelődött, mindenhol elvolt, imádott mindenkit, állandóan mosolygott, stb. Aztán beindult a mozgásfejlődés és kifejlődött az ő kis akarata is. Most már olyan hisztiket levág, ha nem az van amit ő akar, jön-megy egész nap, szalad, pakol, felfedez. :D Szóval ez teljesen normális, a kislányod pont olyan, amilyennek lennie kell. :)
2023. jún. 5. 13:56
 16/16 anonim válasza:
100%
Nem tudom írták-e már előttem, de a nem alvásra nálunk az vált be, hogy lefekvés előtt fél-1 órával már nem engedjük pörögni. Nincs ugrálás, futkosás, nincsenek nagy ingerek. Fésülgetem, esetleg kiválasztjuk a másnapi ruhát, betakargatjuk a babáját éjszakára stb. Az egész napos pörgéstől az idegrendszere is túltelítődik és ha fizikailag ki is dől este, a agya ugyanúgy zakatol tovább és nem lesz nyugodt az alvása. Igenis "erőltetni kell" az alvás előtti nyugit. Nálunk hatalmas változást hozott :)
2023. jún. 11. 00:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!