Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Önző vagyok vagy ti sem...

Önző vagyok vagy ti sem vennétek így kutyát?

Figyelt kérdés

2 gyerek van, egyik óvodás, másik kisiskolás. A kutya téma mindig feljön már 1 éve, vágynak rá. Kertesházban lakunk de a kutyával úgyis én foglalkoznék, sokat otthon sem vagyunk, hétköznap 4 után de hétvégén sem mindig. Most jó időben persze a gyerekek udvaron vannak, de télen biztos nem mennének kutyázni a hidegben, sötétben.

De.. ahányszor nemet mondok mindig olyan csalódottság van a szemükben, nagyon vágynak kutyára, sajnálom őket. Ilyenkor megfordul a fejemben, hogy talán megerőltethetném magam a kedvükért.

Benti kutyáról a férjem hallani sem akar.

Ti mit gondoltok?

2023. máj. 30. 14:10
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
61%
Nekünk gyerekként voltak kutyáink, nem igazán szerettem őket. Voltak macskáink,de azok nem a lakásban. Voltak teknőseink,hörcsögünk,baromi büdösek voltak, utáltam takarítani. Voltak halaink,azok csak úgy voltak,szüleim gondozták őket. Összességében 20 éves koromra eljutottam oda,hogy az állatokban egy büdös-nyálas szőrcsomónál nem láttam többet. Jó,ha látok egy aranyosat,vagy családtagjaim/barátaim kutyáit,macskáit megsimogatom, nem mondanám,hogy utálom őket...csak mindig arra gondolok,hogy édes istenem,de jó,hogy nekem nincs állatom a lakásban :D A macskákat kedvelem leginkább,de a szőr miatt azt se tartanék. A gyerekem már megértette,hogy nem lesz állat. Elvan a rokonságban lévő állatokkal,de persze azokat is unja már.
2023. máj. 30. 15:01
 12/33 anonim ***** válasza:
42%

Benti kutyát, macskát sosrm tartanék, nekünk hobbinyuszin van a gyerekek imadják, de en gondozom nyilván. Majd szeretnénk kutyát kintre, de egyelőre az sincs.

Szerintem úgy kell hozzáallni,hogy ez is a Te fekadatid oesz szóval ha nem akarsz ne legyen.

2023. máj. 30. 15:13
 13/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én egyébként szivem mélyén vágyom rá sokszor de arra inkább nem, amivel jár. Nem hagynám a kutyát magára, de legtöbbször biztos nyűg lenne az egész. Megerősítettetek, hogy nem kell nekünk.

A menhely viszont remek ötlet, biztos örülnének a gyerekek, hogy kutyázhatnak (amíg meg nem unják). Rokonságban már sehol sincs kutya. Volt anyósoméknál, a gyerekek emlékeznek is rá, de a kutya nagyon idős volt már és beteges, meghalt sajnos.

2023. máj. 30. 15:14
 14/33 anonim ***** válasza:
91%
Nekem 14 éves lányom könyörögte ki a kutyát. Életem legrosszabb döntése volt, hogy belementem. Kb 2 hétig érdekelte pedog ő már nem kisgyerek. Azóta állandó vitatéma,hogy nem foglakozik vele,nekem a 2 kicsi mellett sem időm, sem energiám kutyázni. A kutya viszont nagyon igényelné, az udvaron nem bírunk tőle lépni. Én visszacsinálnám, de már felelősséget vállaltunk érte. Ti még dönthettek jól.
2023. máj. 30. 15:21
 15/33 anonim ***** válasza:
17%
Szia ird ki ezt a kérdést az állat kategoriába is , ott is sokan válaszolnak majd szerintem.
2023. máj. 30. 15:26
 16/33 anonim ***** válasza:
95%

Ez nem önzőség, előrelátás. Ha gyereknek vesztek állatot, elsőre egyébként sem kutyával célszerű kezdeni, hanem valami kisebb felelősséget igénylővel. Aztán ha ez működik, akkor lehet feljebb lépni. Ha kutyátok lenne, ennyi idősen még ha akarnák sem biztos, hogy tudnák sétáltatni, 8-9 évesen nekem még egy épp kamaszodó közepes testűhöz sem volt elég a fizikumom, a nevelését meg végképp nem lehetett rám bízni. Szerencsére nem az én kutyám volt, a nagyobb testvéreim meg tudták ezt is csinálni. Nem akarok pesszimista lenni, de ha tudnák már sétáltatni, akkor is esélyes, hogy pár hét alatt megunnák. A menhelyi sétáltatás jó ötlet.

A testvéreméknél hasonló volt a helyzet, évekig rágták a szülők fülét egy kutyáért. Végül iskolás korukban lett nekik. DE van egy fontos különbség: a szülők is szerettek volna kutyát, az anya eleve úgy állt hozzá, hogy a séta, kutyasuli az ő dolga lesz. Szerencsére az egyik gyerek is lelkes a témában, már 2 éve.

2023. máj. 30. 15:26
 17/33 anonim ***** válasza:
91%

"Eleve hogy lehettek olyan helyzetben, hogy nincs kutyatok és a gyerekek állat nélkül nőnek fel."

Könnyen. Nem vágyik rá sem a Kérdező, sem a férje. Nem fér bele az idejükbe, az nem felelős állattartás, hogy reggel adok neki enni, meg délután játszom vele 20 percet, aztán hétvégén TALÁN elvisszük sétálni is. Egy kutya, főleg, amíg pici, pont olyan, mint egy gyerek. Foglalkozni kell vele, nevelni, figyelni rá. Hatalmas felelősség és rengeteg idő, ha az ember tényleg rendesen, szívvel-lélekkel csinálja!

Sokkal inkább legyenek ilyenek az emberek, akik belátják és tudják, hogy az életükbe nem fér bele a kutya, mintsem olyanok, akik viszik haza a vizslát a kertes házba, mert "hát kutya kell!", de nevelni, foglalkozni vele már lusták, aztán 2 hónap múlva meg továbbadnak rajta, jobb esetben vissza a tenyésztőhöz viszik, rosszabb esetben meg a menhelyre...

"Kertes házban azért nem kell minden nap sétálni vinni meg ilyenek.."

Dehogynem. Sőt, nem árt a kutyaiskola sem, "meg ilyenek". De persze, láncon is tök boldog élete lehet Buksinak...

2023. máj. 30. 15:30
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

nekem kamasz vagy majdnem felnött koromba lett kutyáim de én foglalkoztam is velük meg apukám is. sétåltatam ennivalot vettem neki ha kellet ållatorvoshoz vittük stb.

de annak elenére nincsen most saját gyerekimnek kutyájuk az ok prozai nincs idő rá 3 gyerek és munka mellet . amikor lett volna időm pénz nem volt elėg .

viszont a barátainknak mindig volt van kutyåja igy tudtunk kutyázni.

2023. máj. 30. 15:36
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
Nalunk is felmerult. En is a menhely mellett dontottem, hogy oda idonkent ellatogatunk, amire meg azota sem sikerult idot szakitani, akkor egy allatra hogyan lenne? Meg egy halat sem vallalok be emiatt, majd kesobb a gyereknek lehet, ha mar tudja takaritani. Raadasul egy kutya tartasa eleg draga is, etetes, allatorvos, azt a penzt inkabb mashogy koltom a gyerekekre.
2023. máj. 30. 16:03
 20/33 anonim ***** válasza:
29%

12 évesen kaptam kutyát (angol cocker spánielt). Szüleim legjobb döntése volt!

Teljesen egyedül láttam el. Sétáltattam,takarítottam,fésültem,tanítottam. Póráz nélkül jött a lábam mellett!

15 évig élt,27 éves koromban halt meg.

Ettől megfosztani egy gyereket kényelmi szempontok miatt önzés szerintem.

Életreszóló élmény, kapcsolat. Később nem pótolható!!

Nő vagyok és kan kutya volt.

2023. máj. 30. 16:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!