Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tanul egy gyerek abból ha...

Mit tanul egy gyerek abból ha otthon felejti a felszerelést, hogy akkor megvádolják, hogy biztos direkt, mert nincs kész a házija?

Figyelt kérdés

Hiába mondta kész a házi csak otthon maradt, nem hiszik el.

Sok esetben vádolják hazugságokkal alaptalanul.

Vagy egyik órára nem mert bemenni szintén felszerelés hiány miatt, erre vádolják hogy direkt lóg, iskolakerülő. Miközben a kedvenc órája volt

Mit tanitsak egy gyereknek ebből?

A felszerelésre már figyel, ez csak a példához kellett, de amikor hazugságokkal vádolják, nem hisznek neki, ilyenekre mit mondjak?

2023. máj. 25. 05:50
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:
Nem direkt lógott te értetlen. Nem mert bemenni órára mert nem volt nála a felszerelése!a kedvenc óraja!
2023. máj. 25. 10:17
 22/39 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem azt magyarázd meg, hogy vannak olyan szar helyzetek, amikor ez történik.

Le kell tojni, hogy mit gondolnak az emberek.

Azt is megpróbálhatod neki megtanítani, hogy ilyenkor segítséget kell kérni, és pl. felhívni téged, hogy előre szólj a tanárnak, hogy nincs kész a házi.

Pl. Mondhatja, hogyha nem hiszi, akkor tessék megkérdezni anyukámat, vagy tessék eljönni velem haza és megmutatom.

Azt lehet megtanulni, hogy miközben szívat valaki, akkor sem szabad magadra venni, a legjobb tudásod szerint csinálni kell tovább és összeírni, hogy mit mondott a tanár, majd keresni valakit, aki felette áll és annak jelezni, ha már elég anyag összegyűlt, hogy zavaró legyen.

Megértem a gyereked, mert én is ilyen vagyok felnőttként, és nem egyszerű nekem sem kiállni magamért, ha jogtalanság ér, másért könnyebb. Én ezért nem tudtam állami szférában dolgozni, mert ott pl. ez tök gyakori.

2023. máj. 25. 10:29
 23/39 anonim ***** válasza:
83%
Tudatosan nem ment be órára, így döntött, az mindegy, hogy miért. Tehát direkt. Akkor lenne véletlen hiányzás, ha nem jött volna a busz iskolába menet, rosszul lett volna előző órán. Arról nem tehet. Azt tanítsd meg neki, hogy vállaljon felsősséget azért, amit elrontott. Mindenki hibázik néha, de attól még menjen be órára, nézzen a tanár szemébe és mondja, hogy elnézést tanárnő, otthon felejtettem a felszerelésem, legközelebb sokkal jobban oda fogok figyelni. Odamehet óra előtt is, négyszemközt kevésbé kellemetlen, mint az egész osztály előtt. Ha tutujgatod, hogy a tanár a hibás, akkor azt fogja megtanulni, hogy másokat hibáztasson. Azt meg, hogy a tanár mit gondol, hogy miért nem veszi elő a felszerelését, nem tudhatod. Gondolom nem mondta azt, hogy tudom, hogy hazudsz te neveletlen fattyú.
2023. máj. 25. 11:09
 24/39 Derjaderja ***** válasza:
100%
De mért szorong ennyire?
2023. máj. 25. 12:11
 25/39 anonim ***** válasza:
97%
Azt tanulja belőle, higy az élet igazságtalan. Sajnos nem élhet búra alatt, felnőtt korban is fogja ilyen dolog érni. Meg kell tanulnia kiállni magáért, lennie kell annyi önbizalmának hogy ilyen helyzetekben ne az legyen a következő reakció, hogy inkább lóg, mintsem felvállalja, hogy hibázott. A kegfontosabb pedig amit meg kell tanulnia, hogy tudja elengedni az ilyen dolgokat. Túl tudjon lépni rajta, ne hagyja hogy maga alá gyűrje egy ilyen eset. Sajnos az élet nem könnyű.
2023. máj. 25. 12:46
 26/39 anonim ***** válasza:
91%

Az otthonhagyott cucc miatti hiányzás egy eltúlzott reakció. Ahelyett, hogy mindenáron tanulságokat akarsz találni a helyzetben (bár lehet), inkább komolyan foglalkozni kéne ezzel.

Mert mi lesz a következő? Világgá megy? Engem ez jobban aggasztana.

De te leragadtál annál, hogy igazságtalan a tanár a gyerekeddel. Még te sem kezeled megfelelően a helyzetet, hát csoda akkor, hogy a gyereked képtelen rá?

Mert hangsúlyozod, hogy nem direkt lógott, pedig dehogynem. Attól, hogy neki más volt a motivációja, mint annak, aki buliból lóg, még ez ugyanúgy lógás.

2023. máj. 25. 13:21
 27/39 anonim ***** válasza:
100%
A húgom is így kezdte, mostmár 250 óra hiányzás fölött tart, és sír, hogy ő nem bír bemenni iskolába, mert akkora stressz. De ilyenektől fél, hogy felszólítja a tanár. Már pszichiáteres kezelés alatt áll. Inkább ezzel a részével foglalkozz, hogy miért szorong ennyire. Nyilván nem szereti senki, ha leb*sszák, de a többségnek eszébe sem jut emiatt lógni.
2023. máj. 25. 13:26
 28/39 anonim ***** válasza:

Kaptál már rendes választ, érdekes hogy arra nem reagálsz.

Tanítsd meg a gyereknek, hogy ne foglalkozzon azzal hogy más mit gondol (pl. hogy hazudik), mert ő maga úgyis tudja az igazságot.

2023. máj. 25. 13:36
 29/39 A kérdező kommentje:

Most kezdett kialakulni a feladattudata hogy a házi az kötelező ez már nem az ovi. Ez a feladattudat és félelem attol amiért a suliban büntetik, ha nincs kész, okoz nála szorongást.

Ő lelkiismeretes meg akar felelni, de megesnek még hibák, és nem simogatja meg érte senki a buksiját, a házik kőkeményen vannak száminkérve akinek nuncs meg azt jóformán megszégyenítik az osztály előtt.

2023. máj. 25. 15:45
 30/39 A kérdező kommentje:

Ja es neki kész van csak épp otthonhagyta.

Én értem a szorongását, még én is szoronganék..

2023. máj. 25. 15:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!