Mi az az, , alap felszerelés" ami szükséges mire jön a baba?
-kiságy, lehet venni használtan,
-pelenkák, ezt ki kell tapasztalni, hogy melyik a megfelelő márka
-popsitörlő
-textílpelenka
-babakocsi
de ha összejön a baba, a védőnő mindent elmond, hogy mire lesz szükség, mire megszületik. Sokmindent ráér később beszerezni, mert lehet, hogy nem is fog kelleni. Pl: ha rendesen szopizik és hízik a baba, akkor nem kell mérleg. Akkor cumisüvegekből sem kell betankolni.
A kisruhákból se kell előre sok, mert nem tudod, mekkora lesz a baba. Persze legyen több váltás.
Bocsi az egyik linket véletlenül kétszer küldtem, ez pedig kimaradt:
- ágy, matrac
- lepedők, ágynemű (vagyis választani lehet a hálózsák, pléd, kis takaró stb. között), min. 3 db, hogy legyen váltás.
- min. 10 db textilpelenka
- autós hordozó
- hordozóeszköz (opcionális, babakocsi, kendők, mei-tai stb.)
- biztonsági alapon 1 db cumisüveg
- kád, kifogó, törölköző
- ruhák évszaknak megfelelően
- pelenka (eldobható, mosható, megint csak opcionális)
- kozmetikai szerek, amiket majd a gyerekorvos ír fel
- elkülönített hely a babának, kis szekrény stb.
Anyagi vonzata? Ez a szülőktől és anyagi lehetőségeiktől függ. Lehet jó dolgokat kifogni használtan, de van, amiből az új a jó. A minimálistól a határ a csillagos ég.
A környezetemben úgy látom, kb. 100 ezer az alsó határ és onnan megy felfelé.
kombidressz, rugdalózó, textilpelusok, pelenka, kissapka (nyáron is!), télen még bundazsák, vagy overall
Valamilyen eszköz, amivel a baba "közlekedik", alvóhely egy nyugis sarokban (lehet ágy vagy bölcső is)
ez a minimum, anyagi vonzat attól függ, hogy mindenből újat veszel vagy használtat, esetleg megkapjátok rokonoktól-ismerősöktől ingyen, meg persze attól is, hogy ragaszkodtok-e bizonyos márkákhoz, vagy sem.
Gyógykészítményeket a gyerekorvos fogja felírni,
Igazából páromnak szeretném megmutatni amiket írtatok.16 éves voltam amikor lett egy kishúgom így nagyjából képben vagyok hogy-hogy smint de párom meg mindenből újat szeretne.
Amire Én csak azt tudom mondani neki hogy a legolcsóbb vadiúj dolgok is horror összegben vannak és van amit hamar kinő és nem biztos hogy annyira rossz lenne a használt de igényes.
kb 150-200.000 lenne a keret a dolgokra.Nem élünk rosszul de nem is szeretnék kacsalábon forgó dolgokat.
Kombidressz 5-600 ft/ darab
rugdalózó 700 ft/ darab
Ezekből méretenként kell legalább 7-7 darab (ha egy nap minden kaki kifolyik, akkor is legyen mit ráadni), az első méret kb. egy hétig jó, a következő méretet is max. egy hónapig használja
Kissapkák: 500-1500 attól függ nyári vagy téli
Téli vastag overall: 3-5 000 ft (és jó ha 2- van, mert mi van ha menetkész állapotban végigbukja magát?)
Pelus: napi 7-8 darabbal számolhattok az első hónapokban, mondjuk ha a pamperst vesszük alapul, abból egy nagy kartonos kb. 1 havi adag, ez 8 ezer forint körül van
Babakocsi autósüléssel: 50 000-től
Kókuszmatrac 10 000
Kiságy 20 000-től
Ha csak az első hónapra számolom már túl van a 100-on és még tuti kihagytam egy csomó dolgot...
Nem szeretnék külön orvost,vitaminokat inkább normális táplálék útján szeretném bevinni meg gyümölcsökkel csak ha nagyon szükséges akkor szeretnék mesterséges vitaminokat szedni.
Kismama ruha megint egy olyan kérdés nálam,hogy nem az a beállítottságú vagyok aki felvenné a masnis gyöngyös akármilyen másnak jajj de helyes kinézetű ruhákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!