Az ciki,ha nem rakok ki anyáknapjáról képet közösségi oldalra?
Szuper, hogy te egy ennyire őszinte, realista, képmutatástól mentes igaz anya vagy, akinek helyén van a szíve. Sz*r lehet annak a sok undi posztolónak, akik nem ennyire önreflexívek es tudatosak. Biztos olyan sekélyesek és ítélkezők, hogy otthon jól ki is beszélnek: "te nézmá, a juci hogy körbenyáladza a gyerekét a jatszótéren, oszt ki se rakott semmit anyák napjára. Biztos nem is kapott semmit, de gáz. Elsüllyednék szégyenembe."
Talán még kérdést is kiírnak majd a gyékára, hogy "Ciki, hogy én nem vagyok olyan, mint akiket lenézek?", és amiben majd taglalják, hogy milyen gáz vagy, és milyen jó is, hogy ők nem olyanok, mint te.
De te még ebben is jobb vagy, beelőzted őket :)
"De mondjuk legjobban az idegesített,hogy olyanok raktak ki legnyálasabbat,akik elhanyagolják a gyereket amúgy."
Ebben semmi meglepő nincs. Mindig azok kompenzálnak ezzel, akiknek okuk van rá. Pont mint hogy azok mutogatják a "szerelmükkel" közös képeket, akiknél romokban a kapcsolat.
Amúgy egyetértek. Mondjuk a nőnek aki azt látta tegnap hogy úgy tolom ki a gyereket a boltból vísítva és nem kezdek vele semmit annak lehet énis elhanyagolom a gyerekem. Közben azt mondjuk nem látta hogy a gyerek azért vísított mert nem kaphatott meg csak egy dolgot és hiába próbáltam megbeszélni vele hogy majd máskor megkapja, csak üvöltött. Ha nem vagy velük állandóan nem láthatod hogy hogyan nevel.
A másik meg hogy én is posztoltam az újszülöttemmel akitől egy rózsát kaptam (nyílván nem tőle van hanem a férjem vette a nevében), nem látom okát miért ne kellett volna. Büszke voltam rettenetes és lássuk be egy poszt egy nap nem a világvége, ettől függetlenül jó anyja vagyok. Sőt én minden este megköszönöm neki hogy van nekem és engem választott mert hiszek abban hogy ez egy csoda és szerencsésnek tartom magam hogy sikerült. Nem kéne ilyen piti dolgok alapján elítélnünk egymást.
15# Szerintem félreértetted. Büszkének lenni szerintem is tök jó, de én sem értem miért kell ezt mondjuk facebookon túltolni. Az meg tök oké, hogy mindennap elmondod a gyereknek, hogy szereted és megköszönöd, hogy van neked. Szerintem becsületreméltó. De mi értelme egy facebook posztban megköszönni? Pláne egy 2 évesnek... Vagy ott felköszönteni, vagy nem tudom. Nekem ezek rendkívül furák, ahogy mondjuk régen a rádiós műsorok is azok voltak (Jucinak üzenem ezzel a számmal, hogy nagyon szeretem és hamarosan otthon vagyok). Hát bakker, akkor majd hazaérsz és mondd el Jucinak mennyire szereted. :D
Engem nem zavarnak ezek a posztok különősebben, de én sem értem igazán, hogy milyen indíttatás van a háttérben.
Egyáltalán nem ciki, ha nem rakok ki anyáknapjáról képet közösségi oldalra. Az, hogy mennyire szeret engem a gyerekem, nem függ attól, hogy mennyi képet posztolok róla. Az sem jelenti, hogy nem vagyok jó anya, ha nem osztok meg semmit az ünnepről.
Mindannyian másképp érezzük és ünnepeljük az ilyen alkalmakat, és az is teljesen normális, ha valaki nem szeretne posztolni róla. Az a fontos, hogy az ünnepek alkalmával azokat az embereket és dolgokat ünnepeljük, amik valóban fontosak számunkra, és azt tegyük, ami igazán örömet okoz nekünk. Ha nem érzed magad kényelmesen azzal, hogy anyák napi posztokat rakj ki, akkor érdemes figyelni az érzéseidre, és azt tenni, ami neked jólesik.
Úgy látszik, te rögtön magadra vetted azt a bizonyos inget. Mert egyből a magad posztjára és az utcán visító gyereket miatt megítélőkre asszociáltál.
Én írtam azt a kommentet, hogy általában az emberek kompenzálnak. Ezt akiknél láttam, ott konkrétan tudtam, mi a helyzet a háttérben. Pl. húgomtól tudtam, mekkora összeveszés volt, szakítás volt napirenden, aztán hirtelen tolták fb-n az ismerősök felé a forever love-t. Az ismerősei nem, de én tudtam, ez mekkora bullshit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!