Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek 2 gyereke van, mennyi...

Akinek 2 gyereke van, mennyi a korkülönbség a gyerekek között? Ti nagy vagy kis korkülönbség pártiak vagytok?

Figyelt kérdés

Azt olvastam egy hasonló jellegű kérdés alatt, hogy ha még kicsi az első gyerek, akkor nem jó második babát vállalni, mert még a kicsi sok figyelmet igényel az anyukától, és megsínylené, ha nem jutna rá elegendő a baba miatt.

Hány év az ideális, amennyit várni érdemes a 2. baba vállalásáig?

2023. máj. 4. 11:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Kis korkülönbséget szerettünk volna (kb 2év), de 2 évig nem jött össze, így majdnem 4 év lett a korkülönbség. Nem bánom utólag, nagyon durva lett volna, mert a nagy rengeteget ébredt 3 éves koráig, a manduláját is ki kellett venni 3 éves kora előtt, így legalább tudtam vele menni mindenhova. 1 évvel kevesebb korkülönbség azért nem lett volna már annyira rossz, de lassan összenőnek (7 éves a nagy), már jól eljátszanak egy ideje együtt.
2023. máj. 4. 15:39
 12/15 anonim ***** válasza:
Nálunk 4 év van köztük. Nem tudom, hogy ez soknak vagy kevésnek számít-e :) Nekünk mindenesetre jó így, és ők is nagyon szeretik egymást. A 7 éves fiam szuper bátyó, nagyon jól bánik a húgával, ő pedig születése óta rajong érte. A kicsi első mosolyát is a fiam kapta anno.
2023. máj. 4. 22:38
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
11-es vagyok, a 12-esről eszembe jutott, hogy nálunk meg az első szava a kicsinek a nagy neve volt.
2023. máj. 5. 08:05
 14/15 A kérdező kommentje:

#12, aww ❤️

Akkor nagyon jó tesók lehetnek :)

2023. máj. 5. 20:35
 15/15 anonim ***** válasza:

Összességében abszolút jó tesók, de azért persze vannak súrlódások nálunk is. Amióta a kicsi sem cuki kisbaba már, hanem saját akarattal rendelkező, és az említett akaratot minden esetben (időnként akár zsarnoki módszerekkel is :D) érvényesíteni próbáló totyogó, azóta azért nem mindig olyan hű de nagy a szeretet meg az egyetértés. De hát hol nincs ez így :))

(#12)

2023. máj. 6. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!