Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek 2 gyereke van, mennyi...

Akinek 2 gyereke van, mennyi a korkülönbség a gyerekek között? Ti nagy vagy kis korkülönbség pártiak vagytok?

Figyelt kérdés

Azt olvastam egy hasonló jellegű kérdés alatt, hogy ha még kicsi az első gyerek, akkor nem jó második babát vállalni, mert még a kicsi sok figyelmet igényel az anyukától, és megsínylené, ha nem jutna rá elegendő a baba miatt.

Hány év az ideális, amennyit várni érdemes a 2. baba vállalásáig?

2023. máj. 4. 11:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Huu nekem ez borzalmas fejtörést okozott, felállítottam egy pro-kontra listát a kicsi és a nagyobb korkülönbségnél is

Végül arra jutottam, hogy lefutjuk az első évet az első gyerkőccel az oviban, és kb akkorra vállalom be a kicsit

Így egyik sem fogja megsínyleni

A kicsivel is meglesz a kettesben töltött idő mint a nagyobbikkal, és a nagy sem fogja kirekesztve/eldobva érezni magát

2023. máj. 4. 11:44
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Kb mint az első válaszoló. Szeptemberben megy a fiunk oviba, így talán jövőre babázunk újra. :)
2023. máj. 4. 11:56
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 8 év van a 2 gyerek között. A fiam 11 éves lesz 1 hónap múlva, a lányom szeptemberben lesz 3. Nekünk ez így teljesen jó. Ez teljesen egyéni dolog, van aki tökéletesen jól bírja a kis korkülönbséget, mi tudtuk, hogy az nem nekünk való.
2023. máj. 4. 12:03
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Két év van köztük, így utólag visszagondolva túl kicsi lett a különbség. A túl nagy sem jó, ahol például már kamasz korú gyerek van, ott simán befogják bébiszitternek, meg neki már önálló élete kezd kialakulni, nem akar babázni. Szerintem óvodás (amikor már beszokott), kisiskolás korban az ideális kistesót vállalni. Viszont a kis korkülönbségnek is megvan az előnye, "összenőnek", tudnak együtt játszani.
2023. máj. 4. 12:03
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
2 es fél év. Muszáj volt a lehető legkisebb korkülönbség, mert már 38+ vagyunk, nem volt időnk éveket várni. Szoval nálunk nem volt ilyen latolgatás, hogy jó-e ez igy vagy nem... mindenkeppen 2 gyereket szerettünk volna.
2023. máj. 4. 12:10
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi 2, nagyon max 3 évet szerettünk volna, 2,5 lett, nekünk teljesen tökéletes
2023. máj. 4. 12:19
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi mindenképp kettőt szerettünk volna és korunk miatt, amilyen hamar lehet. 2 év 2 hónap van köztük, én rosszabbra számítottam, sokkal könnyebb volt, mint vártam. Nálunk előny, hogy jól elvannak együtt, hasonló dolgok érdeklik még őket.
2023. máj. 4. 12:19
 8/15 anonim ***** válasza:

Kiskorkülönbség.

Volt egy idő, ami nehéz volt..

Most 4,5 és 3 èvesek ès a szokásos vitàkon felül tökéletesen megvannak.

Nagyon jó velük.

Egyébként lesz még gyerekünk.. de még ezutàn..

Azért több esetèn a kicsi különbsèg elég húzós

2023. máj. 4. 13:27
 9/15 anonim ***** válasza:

2 év 4 hónap van köztük. Én eleve kis korkülönbséget szerettem volna, ha hamarabb bekopog a gólya a kicsivel, akkor a nagy se lett volna még 2 éves, mire tesója születik. Most még mindketten kicsik, így nagyon drasztikus a különbség kettejük között (3 lesz nyáron a nagy, a kicsi még csak fél éves), de ahogy nőnek, egyre inkább eltűnik majd a különbség. Én várom már, hogy a kicsi is nagyobb legyen és érdekeljék dolgok, de addigra még a nagyobb sem fogja unni ezeket- gondolok itt pl egy Disneylandre, ahová szeretném őket egyszer majd elvinni, 13-14 évesen már lehet, hogy nem lenne annyira nagy szám, mint 7 évesen pl. De ugyanígy bármi program vagy akármi, mindig megközelítőleg azonos életszakaszban lesznek, remélhetőleg így ők is jobban összhangba kerülnek, mintha kvázi két egykét nevelnék.

Egyébként nekem is könnyebb most ezzel a relatíve kis különbséggel, mint számítottam rá - egyelőre, kipp-kopp.

2023. máj. 4. 13:30
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2023. máj. 4. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!