Akinek 2 gyereke van, mennyi a korkülönbség a gyerekek között? Ti nagy vagy kis korkülönbség pártiak vagytok?
Azt olvastam egy hasonló jellegű kérdés alatt, hogy ha még kicsi az első gyerek, akkor nem jó második babát vállalni, mert még a kicsi sok figyelmet igényel az anyukától, és megsínylené, ha nem jutna rá elegendő a baba miatt.
Hány év az ideális, amennyit várni érdemes a 2. baba vállalásáig?
Huu nekem ez borzalmas fejtörést okozott, felállítottam egy pro-kontra listát a kicsi és a nagyobb korkülönbségnél is
Végül arra jutottam, hogy lefutjuk az első évet az első gyerkőccel az oviban, és kb akkorra vállalom be a kicsit
Így egyik sem fogja megsínyleni
A kicsivel is meglesz a kettesben töltött idő mint a nagyobbikkal, és a nagy sem fogja kirekesztve/eldobva érezni magát
Kiskorkülönbség.
Volt egy idő, ami nehéz volt..
Most 4,5 és 3 èvesek ès a szokásos vitàkon felül tökéletesen megvannak.
Nagyon jó velük.
Egyébként lesz még gyerekünk.. de még ezutàn..
Azért több esetèn a kicsi különbsèg elég húzós
2 év 4 hónap van köztük. Én eleve kis korkülönbséget szerettem volna, ha hamarabb bekopog a gólya a kicsivel, akkor a nagy se lett volna még 2 éves, mire tesója születik. Most még mindketten kicsik, így nagyon drasztikus a különbség kettejük között (3 lesz nyáron a nagy, a kicsi még csak fél éves), de ahogy nőnek, egyre inkább eltűnik majd a különbség. Én várom már, hogy a kicsi is nagyobb legyen és érdekeljék dolgok, de addigra még a nagyobb sem fogja unni ezeket- gondolok itt pl egy Disneylandre, ahová szeretném őket egyszer majd elvinni, 13-14 évesen már lehet, hogy nem lenne annyira nagy szám, mint 7 évesen pl. De ugyanígy bármi program vagy akármi, mindig megközelítőleg azonos életszakaszban lesznek, remélhetőleg így ők is jobban összhangba kerülnek, mintha kvázi két egykét nevelnék.
Egyébként nekem is könnyebb most ezzel a relatíve kis különbséggel, mint számítottam rá - egyelőre, kipp-kopp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!