Kistestvér érkezése után, hogy tudnék segíteni a tesónak?
Mióta kistesója született magába forduló lett. 9 éves kislany. Nincs probléma vele a suliban sem, de feltűnően csendes, vissza fogott lett. Az iskolában is annyit mondtak, nem aktív az órákon, de ha kérdezik válaszol, jól tanul, jó a magatartása. De a többiekkel sem beszélget. Itthon velünk sem, bármilyen programot szeretnénk, nem érdekli csak csendben figyel, hallgat.
Mintha kicserélték volna. Az apjával kicsit többet beszél de velem semmit sem.
Az én fiam 4.5 éves, most lett kistesó. Jöttünk haza a babával és nem akart velem beszélni (látogatási tilom miatt nem találkoztunk a kórházban). Itthon voltunk pár napot és kezdett újra közeledni. Jelenleg a babával kell sokat foglalkoznom és rosszul esik neki. Elkezdett apához jobban közeledni, hogy csak vele is foglalkozzon valaki. Pedig az elejétől próbáltuk éreztetni, hogy ő is fontos. Várta amúgy nagyon a babát. Nálunk most jobb lett a helyzet. Segítséget kérek mindig tőle, éjszaka ugyanúgy simizem, kimegyünk hármasban a játszótérre. A héten elmentünk négyesben sétálni és tanulni biciklizni. Amikor csinál valamit, akkor megyek hozzá és nagyon érdeklödő vagyok (apróság, de érzi hogy szeretem). Az enyém ovis és ebéd után megyek érte, hogy itthon tudjon lenni velünk. Amikor alszik a pici, akkor csak vele foglalkozok. Ami nagyon tetszik neki, hogy a mi ágyunkban alhat délután a babával (a nagyot simizem, a picit cicin altatom).
Amikor segítséget kérek, akkor próbálom úgy megfogalmazni, hogy tudja hogy szükségem van rá: pl. "Megmutatod légyszi anyának, hogy kell a babát fürdetni?". Ha segít, akkor sokat dícsérem.
Amennyiben nem változik nálatok a helyzet, akkor pszichológus.
Kerdezo, adtunk tanacsot.
Legyen 1 ora minimum / nap amikor vele foglalkozol kettesben. Ugy, hogy nem a masikat szoptatod, furdeted, tartogatod, stb.
gondolom sok mindent kell a kis lelkének feldolgoznia, persze hogy nem boldog... mondjuk az hogy mindenki mástól is elzárkózik, még a suliban is ahol pedig nem kellene az új testvérre gondolnia sem, azért nem tetszik, őszinte leszek. teljesen, egészen, száz százalékig, afféle felteszem-rá-a-kisebbik-gyerek-életét módon biztos, hogy nem történt vele valami más is, a míg mindenki el volt foglalva veled meg a bébivel? nem kell hogy feltétlenül nagyon dramatikus legyen, de ha otthagyta a legjobb barátnője, utolsó lett a szavalóversenyen, egészen pici dolgok is tudnak ám nagyon fájni, főleg ha senki nincs ott neked és senki nem hallgat meg kiskamaszként.
megpróbáltad már elvinni közös programra? ezt úgy értem, hogy bébi a nagyinál, és mint régen, közösen, apu-anyu-gyerek elmentek valahova, ami nem arról szól, hogy legyen pelenkázó és beleférjen az alvásidőbe? mert a kicsire lebutított programokra persze hogy nem is reagál.
egyéb bizalmi felnőtt, edző, nagynéni, valaki akiben bízik a gyerek és közel áll hozzá sem tud semmi támpontot, hogy mégis mi van?
Mi arra gondoltunk valami probléma lehet az iskolában, esetleg barátnős veszekedés bármi. De nem mondtak ilyet. A nap nagy részében csendben ül, esetleg sétálnaz udvaron. Ha szólnal hozzá akkor néha beszélget de arra sem mindig reagál. Itthon is ilyen.
Mióta a tesója megszületett is voltunk programozni a baba nélkül, de ott is elégge visszahúzódó volt. A hétvégén a foci edzőjével is beszélek, hátha ott volt probléma.
Tervezünk két napot most csak hármasban de arra azt mondta nincs kedve.
A kistesóhoz tartozó dolgokat kerüli, de mi nem is erőltetjük. Ilyen amíg szoptatom a kicsit vele is vagyok mert ott hagyott azzal, hogy undi nem akarja látni. Szóval ez az idő kiesik
14 Mesélek valamit-ami megtörtént, valamikor régen: Télapó ünnepségre délután a nő a 10 éves gyerekét beülteti egyedül a Bartók moziba (akkoriban még volt) és a a másik 6 hónapos gyerekével+pasi elmegy télapó ünnepségezni. Szerintük(jelenlegi család) ez teljesen rendben van.Szerintem nem.
És ez csak egyetlen egy mikronyi valódi megtörtént esemény:)
17+ Szerintük (jelenlegi család) egy elfelejtett szemétkivitel, (de az egész lakás fel lett sikltatva a gyerekkel) miatt jogos az ököllel való, mások előtt való többszörös megszégyenítés 13 éves gyereknek.És utána mint ha mi sem történt volna még lök is az idősebb gyereken, és mennek a másik gyerekkel sétálni.
És ezek porszemcsék-a valóságból.
Meséljünk még kérdező?:D Szeretnéd, hogy a világ még többet tudjon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!