Hogyan tudnám felkészíteni másfél éves kislányomat a kistestvér érkezésére?
21 hó van a lányaim között.
Mi az elejétöl természetesnek vettük, hogy jön a kistesó. Nagylányom sem volt olyan angyon oda, de sok mindent nem csináltunk.
Èn elolvastam egy könyvet a testvérszeretetröl. Ebben sok tippet adtak, hogyan kezeljük a testvéreket, mit vár el a nagytesó....
Elejétöl fogva nagyon szereti a kistesóját a nagy.
Most a kicsi 2,5 éves és oriási a szeretet, kicsi harcokkal, de inkább csak szeretet van. Szuperül eljátszanak együtt, néha ütlegelik egymást de annyi kell.
Mi nagyon távol vagyunk a rokonoktól, így elég hamar hármasban lettünk. Max este és hétvégén a férjemmel. Szóval a nagy minden pillanatát megélte a kicsinek. Pelenkázot, mosdatott, öltöztetett, együtt sétáltunk...
Mindent együtt csináltunk.
Sokszor azt látom, hogy a nagy le van passzolva a nagyszülöknek(jaj de megtettem volna néha én is), és a nagy kirekesztve érzi magát onnan, ezért kezd el féltékenykedni. Az anya túlságosan félit a picit, nem meri a nagy kezébe adni, vagy csak fáradt, hogy segítsen a nagynak bepelenkázni a kicsit...
Nagynak legyen lehetlösége a pelenkázó asztalhoz felmászni, és akkor minden rendben lesz.
Játék közben próbáld megközelíteni a témát. Ha babáztok, akkor legyen még egy baba, aki a nagyobb testvérkeje lesz. Későbbiekben, vidd el magaddal vásárolni, ha új kiságy kell, engedd, hogy ő válasszon (persze olyanok közül ami nektek is megfelel) baba ruha vásárlás stb. Ha bevonod, akkor automatikusan érzékelni fogja a változást. Bár még nagyon kicsi, szerintem érdemes bevonni mindenbe, ugyanis a későbbiekben elofordulhatnak testver féltékenységi jelenetek. Fessenden vagy rajzoljon valamit, és mond neki hogy a testvére nagyon fogja szeretni, mennyire ügyes nagy testvér lesz belőle stb.
Ez neki is nagy változás lesz. Eddig ő volt a baba a csaladban, és a kicsi több figyelmet igényel majd. Most próbáld felkesziteni, és éreztesd vele, hogy mindig ő lesz ti kicsi babátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!