Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyósom állandóan le akar...

Anyósom állandóan le akar rázni. Túlreagálom?

Figyelt kérdés

Ritkán jön szerencsére, de akkor mindig mondja, hogy majd én szépen megcsinálom az elintéznivalóim, ő meg addig a gyerekkel lesz. Ez szép, jó, hasznos, de hagy döntsem már el én mit akarok. Régen a 8 hónapos gyerekem kéreczkedett az ölembe anyósom meg eléugrott, hogy "ne anyádhoz menj, ha én itt vagyok". Állandóan azzal büszkélkedik, hogy az ő családját a rokon gyerekek jobban szeretik, mint a rokonság másik oldalát (=a másik nagyszülői párt). Sokszor tett megjegyzést arra hogy a szüleimmel biztos kivételezek a gyereket illetően. (Nem, de bevallom ezek után kedvem lenne hozzá.)

Egyszerűen irritál, na. Mást is idegesítene, ha le akarnák rázni az otthonában? Értem én, hogy unokázni akar, de nem anyás a gyerek, ugyanúgy játszhat vele.

2023. ápr. 12. 17:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
10. Én azt azoknál a nőknél látom, ahol a házasság már rég nem működik és a fiára úgy tekint mint férfira. Most tekintsünk el a szexualitástól, nem erre gondolok, hanem amikor a férfi szerepet a fiú veszi át, mert az apa nem foglalkozik az anyával eleget. Sajnos ez a házasságok óriási százaléka. Tradicionálisan ugye jön az rá, hogy kényezteti, kiszolgálja mert fiú, lányoknál azért nem jellemző. És amint nem ő lesz a nő a fia életében rögtön jön a rivalizálás. Nem tudom, nekem fiam van majd visszajövök egy 30 év múlva, hogy bekattantam-e 😂
2023. ápr. 12. 20:30
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Valami lehet benne, igaz én csak azóta érzem ezt a rivalizálást, mióta gyerekünk született. Oké, a fia hátsóját előtte is kinyalta (kiszolgál ő mindenkit, de azért őt a legszívesebben), de ezen nem hatódtam meg. Úgy voltam vele, hogy ha ettől ő fontosnak érzi magát, hát csinálja. Vettem egy mélyebb levegőt ha úgy volt, aztán ennyi. Szerencsére havonta pár napot töltünk együtt, szóval ki lehet bírni. De a gyermekemmel kapcsolatban nehezebben tolerálom, ha valaki be akarja tölteni a helyem ami meg sincs üresedve.

(10-es voltam.)

2023. ápr. 12. 20:45
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez még eszembe sem jutott #11, de nálunk pont ez van. Anyósomék elváltak, amikor 10-15 évesek voltak a gyerekek, és a két fiát abszolút férj szerepbe helyezi. Vagy valahol a férj és a babysitter között félúton. Pl. direkt csinál valami hülyeséget, hogy a fiai szaladjanak megmenteni. Belepusztul, ha 10 percig nem ő van a középpontban, csinálja a műsort, sír, csapkod. A lányát arra használja, hogy megsértődik rá mondvacsinált okokkal, hogy a fiai vígasztalják meg, hogy ugyan ne induljon el haza, gyalog, kabát nélkül a Pilisben novemberben, mert a lánya azt mondta, hogy szerinte a fájdalomcsillapítók időnként tudnak hasznosak lenni. De csak a lányán tud megsértődni. Gondolom, hogy a fiúk foglalkozzanak vele.
2023. ápr. 12. 22:12
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
10. Juj, minden szavad fájdalmasan ismerős.
2023. ápr. 12. 22:20
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Én még csak várandós vagyok de az anyós már bejelentette hogy majd szülés után itt lesz nálunk 2 hetet hogy segítsen :))))))

Majd valahogy megpróbáljuk szépen finoman megmondani neki,hogy ez nem a legjobb ötlet. A férjemmel szeretném megélni a pillanatokat,mint család,nem azt nézegetni folyton hogy anyós mit hogyan csinál,meg amúgy sem halálsoron leszek hogy annyit kelljen segíteni,csak szülni fogok..

2023. ápr. 12. 22:56
 16/20 A kérdező kommentje:

10-es: Ez is megvan nálunk is.🙈 Amikor 7-en voltunk a gyerek közül minden ott lévő embernek oda akarta adni a lányom, hogy megihassa a kávét, engem meg nagy ívben kikerült. Nálunk a kisebbségi érzetét már a férjemre is kiterjeszti. Állandóan azt képzeli, hogy ő nem érvényesül a gyereknevelésben. Mindig: majd a fiam megeteti, majd ő megfogja, majd ő megitatja. Mintha én nem léteznék. A férjem szerintem észre sem veszi, meg nem is izgatja ez a dolog.

Anyósom nekem az esküvőnk szervezésénél kezdett bedurvulni, addig amúgy mindig nagyon jól kijöttünk, de amikor meg akarta mondani, hogy apám ne hozza a barátnőjét (anyával külön vannak), mert mit szólnak majd a falusi rokonok, hát kifejeztem a nem tetszésem, ő meg szépen meg is értette és behúzta a féket.

A férjeitek mit szólnak?

11-es: Várunk szeretettel.😅

2023. ápr. 12. 23:14
 17/20 A kérdező kommentje:

13-as: Ez nagyon durva. Szegény lánya (és fiai). Gondolom annyira manipulálja már őket, hogy lelkiismeret furdalásuk lenne, ha nemet mondanának neki. Vagy szoktak azért? Amúgy nekem is van 2 fiú tesóm, anyáék nincsenek együtt és ha van anyának valakinek konfliktusa az mindig én vagyok.🤔 Mi lesz itt 10 év múlva?😀

15-ös: Boldog babavárást!🥰 Ez az eset is pipa nálunk.😁 Mi is ugyanígy elmondtuk, ahogyan ti is tervezitek. 30-adjára meg is értette anyósom.🙂 (Amúgy szerencsére sokszor vette ezt eltekintve a lapot.) Mi azt mondtuk, hogy max akkor vennénk igénybe a segítségét, ha császár lenne. Na szerintem minden nap ment egy ima, hogy az legyen😆, szerencsére nem így lett.

2023. ápr. 12. 23:21
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Volt már, hogy finoman jelezték, hogy kicsit túlzásba esett, akkor is bevágta a durcát és látványosan duzzogott egyedül.

Nekünk 2 hetes babával jött az anyósom, itt volt egy hétig, roppant vicces volt. Éppen elég volt a tejem, de eltenni nem tudtam fagyasztóba, és szaporító fejni akart engem úgy, hogy hajoljak az asztalon lévő tányér fölé, és ő majd megmutatja a kézzel fejést. Mármint hogy ő fej engem, amíg én ott állok előrehajolva, meztelen felsőtesttel. Már csak annyi hiányzott volna, hogy mondjam, hogy múú. Volt elektromos mellszívóm is, de az szerinte nem olyan jó. Készüljetek. :D #13

2023. ápr. 13. 07:28
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
15. Ne engedd! Ismeretlenül is higgy nekem! Hagyd meg magatoknak azt a két hetet, aztán kelleni is fog a segítség, de ne hagyd, hogy elvegyék tőletek azt az időt!
2023. ápr. 13. 09:18
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Basszus az enyém még arra sem hajlandó hogy megsértődjön. Sokáig az volt a szokás, hogyha idejottek vagy mi mentünk azonnal ébresztették fel az 1-2-3, hónapos csecsemőt. Tűrtem egy darabig de amikor múltkor a kisagyban elkezdték rázogatni, hogy fel kell kelni mert itt vannak betelt a pohár. Megmondtam, hogy nem. Nem tetszett nekik. Néztek a férjemre mindha O lenne a döntőbíróság. Halistennek akkor az egyszer kiállt mellettem.

Szülés előtt mondogatta hogy 6 hétig ne főzzek ne csináljak semmit majd O hozza az ebédet. Egyszer hozott egy két adag levest mert egyszer pár darab palacsintát ami a férjemnek elég volt és ehetetlen volt.

Jó, oké megértem hogy nekem nem akar enni adni, nem is kell de azt már nem, hogy miért nem lehet tiszteletben tartani, hogy valaki alszik. Erre az a válasz, hogyhát mindig alszik. Könyörgöm ez egy csecsemő

.

2023. ápr. 26. 05:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!