Mit tegyek, megőrülök a másfél éves fiamtól?
Nem lehet, hogy nem fárad el eléggé? Nem feltétlenül fizikailag, hanem mentálisan is lehet, hogy segít rajta, ha fárasztjátok. A kutyáknál elvileg működik, pl. bordereket nem nagyon lehet fizikailag lefárasztani, simán mennek napi 30 km-t. Viszont, ha feladatokat is adsz neki közben, akkor ki tud fáradni közben. Lehet, hogy embereknél is működik.
Nincs valami olyan sportfoglalkozás a környéken amire be tudod íratni, akár nagyobbakkal? A kerti játékok helyett esetleg kivinni a játszótérre napi 2x 2 órára, ahol több inger éri? Olyan feladatokat adni neki, ami kihívást jelent neki (lehet ez tényleg az, hogy egyre többet maradjon a fenekén, csak fokozatosan szoktatva).
Amúgy nálunk ismerősi körben több ilyen gyerek is van, főképp mert a férjem nagyon aktívan sportol hobbiból és tele van olyan ismerősökkel, akik, ha sikerül egy napra nagyszülőkhöz lepasszolni a gyereket, akkor gyorsan elmennek 30 km-t futni vagy valami úszóversenyre.
Amennyire kivettem, a szülők is sokan ilyenek voltak gyereknek, ők elég értelmesek és a gyerekeiknek sincs baja, amennyire meg lehet ítélni, pedig a többi ismerős gyerekéhez képest nagyon durván hiperaktívnak tűnnek/tűntek néhányan.
Szóval jó hír, hogy csak neked rossz, a gyerekkel simán lehet, hogy minden rendben van. A rossz, hogy pl. az egyik gyerek 10 év körül van és az anyja még mindig nehezen viseli, pedig valami heti 4 edzésre jár a gyerek, meg hétvégén mennek az apjával is sportolni. (Az anyuka ott szerintem egy emeletet is lifttel megy fel, apuka fut, apuka jól viseli a gyereket is).
És ha bölcsibe járna? Nem egész nap, de legalább ebéd utánig.. Még magán lenne a legjobb, ott kevesen vannak, és mentálisan is lehet jó hatással lenne rá...
Más gyerekekkel hogy viselkedik? Olyan játszira jártok, ahol sok a gyerek? Gyereknek gyerek a barátja, bármilyen életkorról is van szó..
Egyébként én is manipulációt látok a dologban, amivel gyorsan kell kezdeni valamit. Meg kell vele értetni, nem körülötte forog a világ. Meg az se jó, hogy nem lehet nagyszülőknél se hagyni. Nézzetek utána, milyen pszichológiát kéne alkalmazni ebben az esetben. Én pl védőnőmet kérdeztem mindig, ő nagyon értette a témát.. :-)
"Nem szoktam sokat tiltani, hagytam mindig őket felfedezni, azt ami nem veszélyes és helikopterszülő sem vagyok, de egyszerűen nem tanul a hibáiból."
Itt a bibi. Túl hosszúra van engedve a "póráz", utána nincs érte bünti.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!