Hogyan kell kezelni a merevedést 3 éves kisfiúnál?
Mond neki nyugodtan hogy így működik a teste, teljesen normális, viszont ez "titok" és csak úgy másnak nem kell mondania.
Egyébként meg szólj anyának hogy ideje a diszkréciót tanítani a kisfiúnak
"a kukacáról senki sem beszél, csak ha fáj" én ezt mondanám. Miért? Mert nem illik, a te kukacod, csak te tudhatod mikor mi van vele, másnak nem beszélünk róla, csak akkor, ha fáj valami, doki nézegeti egyedül.
Próbálj semleges lenni: pl "és miért mondtad"?
Jézusom, ez a "a kukacáról senki sem beszél, csak ha fáj" borzasztóan hangzik. Ha már mindenképp diszkrécióra akarunk nevelni egy háromévest, akkor inkább mondjuk azt, hogy csak a szüleivel beszéljen róla, mert ez az ő intim testrésze. De a legjobb szerintem is figyelmen kívül hagyni a dolgot. Ez olyan mint a trágár szavak: annál izgibb mondani őket, minél jobban ingerli a környezetét vele.
Amikor nekem mondta otthon a 3 évesem, hogy megnőtt a fütyije, akkor annyit mondtam rá, hogy "hát igen, a fütyik már csak ilyenek, néha megnőnek, aztán elmúlik."
Megértem, hogy unokatestvérként zavarba jössz, de nem kell. Nem tudom, hány éves vagy, és mennyire vagy jóban a testiséggel, de tusatosítsd magadban, hogy még a kisbabáknak is feláll olykor a fütyijük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!