Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák, akiknek több százezre...

Anyukák, akiknek több százezret keres a párja, mivel foglalkoznak a párjaitok?

Figyelt kérdés

Többször olvastam már, hogy valaki kérdez, ki mennyiből gazdálkodik, és sokan írjátok ,hogy 160-600 e Ft körüli összegekből. Ebből ugye a Gyed és a Gyes összege ismert, de miből jön be nektek több százezer? Mivel foglalkoznak a párjaitok?

Ezt a kérdést már többször fel akartam tenni (kíváncsiságból, és nem mások - főleg arctalan anonim válaszolók - zsebében akarok kutakodni).

Köszönöm, aki válaszol.

2010. okt. 7. 17:15
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, kapott érte mindenki zöld kezet :)

Hát igen, én sem tudom elképzelni, hogy jönnek ki sokan a minimálbér + gyed (gyes?)ből. Mióta én gyed-en vagyok (pedig max. gyed), 200 ezer esik ki havonta (én nagyon jól kerestem), és ha gyes-en leszek 260 ezer esik ki. Rémületesen sok, és már előre félek, hogy fogunk kijönni összesen 200 ezer Ft-ból. (az eddigi 460 ezer helyett). :( És akkor sem éltünk nagy lábon, szerencsére valamennyit tudtunk félrerakni.) Köszönöm mégegyszer.

2010. okt. 7. 21:41
 12/23 anonim ***** válasza:
81%

Másik oldal is megszólalhat?

Mert isten lássa lelkem nem sajnálom tőletek, megdolgoztok érte, áldozotok érte, de én csak álmodom havi 200.000-ről...

Én 3 éve gyesen vagyok, most a két gyerekkel kapok 62,000,-ftot. Férjem kap 82,000,-ftot, és van autórészlet, hitelrészlet, hitelártyatörlesztés, számlák, és a két gyerek ruházása....

Úgy szeretném, ha nem kéne a boltban gondolkodnom, hogy 4 almát vegyek, vagy csak kettőt, vagy hogy a piacon megvehetem a lányomnak az atlétát 500 ftért, amikor a kínaiban van 300 ftért is, és járok a terhesnadrágomban mert másik nincs, férjemnek meg kopott az összes pólója de nincs pénzünk másikat venni..

És hogy akkor miért szültem kettőt? Akkor jó állása volt, jól keresett, mikor az elsővel terhes lettem. Aztán közben talált egy még jobb állást, viszont ott szarrá hajtották, szó szerint idegbeteg lett, otthagyta, visszament az előző céghez, ahol már közel nem kapott annyit, mint előtte, de azért még így is jónak számított. Aztán megint terhes lettem, majd félidős voltam, mikor kirugták váratlanul... Aztán munkanélküli, majd minimálbér, és örüljünk, hogy van munkája egyáltalán..

Én is visszamennék dolgoni, de nem kellek sehova....

Nagyon nagyon nagyon nehéz megszámolni és beosztani minden száz forintot... és szomorú.

ÉS ha valakinek van ötlete, hogy miből csináljunk pénzt, állunk elébe:-)

2010. okt. 7. 22:33
 13/23 A kérdező kommentje:

Húúh. Hát ez nagyon szomorú történet volt (persze hogy megszólalhat mindenki). Nagyon sajnálom, hogy még van, aki nálunk is rosszabb helyzetben van. Pedig én már most meg vagyok lőve, hogy mi lesz, ha "csak" 200 ezrünk lesz, igaz, nekünk csak lakás törlesztő van (havi 28 ezer, de nagy a rezsink, mert nagy a lakás). Autót nem hitelre vettük, és még fiatal is (mármint az autó).

Velem tudom, az a baj, hogy sok-sok éven át éltünk úgy, hogy nem kellett az árát megnézni semminek, bár sose éltünk nagy lábon, de sokszor ettünk étteremben, vagy hozattunk kaját akár napokig is, ha nem volt kedvem vagy időm főzni. Most meg? Azt nézem, miből lehetne többet, olcsóbban kihoznik, de mégis egészséges legyen, és elég nehezen tudom kihozni. De nem panaszként írom, csak tényleg kíváncsiságból kérdeztem, mások hogy vannak ezzel, illetve hogy csinálják.

Melyik városban élsz és mennyi idősek a gyerekek?

2010. okt. 7. 22:42
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Második vagyok. Azelőtt mi is elég jól éltünk. Egy kis garzont béreltünk nagyon olcsón, alig volt rezsije, de oda nem születhetett meg a baba. Sokat jártunk moziba, színházba, étterembe, nyaraltunk... Most meg itt a pici fiam, nem hiányzik az előző életem, de néha rágondolok, milyen jó volt, hogy nem kellett huszadikán már a százasokat keresgélni a lakásban.
2010. okt. 8. 08:59
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Az én párom épületgépész technikus. Most fog mérnökire menni. Én még tanulok. Havi 160.000 jön össze. Anyumékkal élünk így rezsi rész, autó, és többre nem költünk marad hó végére 30.000 Ft talán.
2010. okt. 8. 09:20
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Mérnökök vagyunk mindketten, mindketten 300 feletti keresettel. Bizony nagyon megérezzük, hoy egy fizetés kiesett.

Sajnálom, akik rosszabbul élnek, amig nem irigykednek. Tanulni mindenkinek szabad, a nőknek is, nem csak a férfiaknak...

2010. okt. 8. 09:35
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Mielőtt szültem ketten kb 200ezret kerestünk, sima, egyszerű szakmunkával. Aztán elmentem gyesre(gyedre nem tudtam), a párom melót váltott, így februárig 3-an 160ezerből éltünk meg, és ez így nem mehetett tovább, mivel mi is albérletben lakunk. A párom addig járt utána, míg sikerült neki külföldre kimennie, így most összesen havi kb 400ezerből élünk, de nincs flancolás, saját lakásra teszünk félre minden hónapban nem kis összeget. Most 2 habonta látjuk 1hétre apát, de legalább meg van mindenünk. Ez sem jó így, de még néhány évig így lesz sajnos..
2010. okt. 8. 09:57
 18/23 anonim ***** válasza:
az enyém közgazdász, 350 ezret keres havonta. cserébe sosem jön haza, amikor lejárt a munkaideje, és hoz haza is melót.
2010. okt. 8. 14:07
 19/23 anonim ***** válasza:
73%
Ámulattal olvasom a fizukat. Nem sajnálom senkitől. Mi albérletbe lakunk. (havi 20.000+rezsi(30.000 körül), autó 30.000 (még 2 évig:( ) Gyedem 60.000-65.000+ a családi. Páron jelenleg munkanélküli, ismerősének segít be (havi 50-60.000) De néha kevesebb. Illetve most megy majd tanfolyamra, amire kapja az álláskeresésit(40.000). Ennyiből élünk mi. Kisfiunk 1,5 éves. Nem könnyű de mindenünk megvan ami kell. Azért rossz, hogy nem vehetek pl. egy farmert, mert nincs rá pénz. A gyerkőcnek használt de szép ruhájai vannak,(persze új is van, de nem sok, azokat kapja) csak a body és a cipő új mindég, ami márkás. A lábán nem spórolok.A gyerkőcöm a legfontosabb, neki meglegyen mindene. Hó végére már ne sok marad, sőt néha már keresgélek a pénztárca aljába, hogy hátha van még. De nyaralni is elmentünk 5 napra, arra összehoztuk.
2010. okt. 8. 15:29
 20/23 A kérdező kommentje:
MInden anyuka ügyesen tud gazdálkodni, abból amije van, meg vagytok dícsérve. :) Köszönöm a további válaszokat, örültem nekik. És kívánom mindenkinek a legjobbakat, valamint jó hétvégét!
2010. okt. 8. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!