Miért olyan türelmetlen a kisfiunkkal a férjem?
2 éves múlt a kisfiunk, hát nem mondom, hogy egy angyal, de az igazi rosszcsonttól azért messze áll. Egész nap én vagyok vele, mégis csak nagyon ritkán hoz ki a sodromból. Az apja csak este van vele, mégis egyből kiabál rá, nagyon szigorú hozzá, kiabál vele, és olyan dolgokat kér tőle, hogy pakoljon egyedül a szobájában a polcon. Mi ezt együtt szoktuk napközben, de szerinte már egyedül is el kellene pakolnia. Szegény egész nap kérdezni, hogy mikor jön már apa haza, de nincs benne sok köszönet. Azt mondja, hogy túl engedékeny vagyok hozzá, de miért? Azért mert együtt csinálunk mindent? Más is van így? Olyan is előfordult már, hogy arra jöttem haza, hogy kiabál vele, hogy hogy lehet ilyen hülye.
Ja, egyébként egy várva várt (2 évig próbálkoztunk)baba volt, és apuka sem olyan fiatal már (37 éves), hogy esetleg máshogy képzelete el a dolgot...
Benne van hogy embert kell nevelnie a fiából -csak nem ilyen áron.
nekem is ilyen apám volt amilyen a Te férjed. Anyuval tök jól elvoltunk tanultunk amig főzött és semmi gond nem volt aztán amikor hazajött soha egy jó szava nem volt hozzám és semmi se volt elég jó ha velem volt kapcsolatos.
most mondjam? elváltak. kár hogy nem hamarabb...
Kérd meg értesd meg vele hogy ne legyen ennyire szigorú a kisfiatok még kicsi és még szereti az apukáját de nagyon gyorsan meg fogja utálni ha ez igy megy még pár évig és szerintem Te is kiábrándulsz belőle meg a testvér kérdés is egyértelmü lesz igy ...
Türelem kéne a férjed részéről, meg nem kellene túlzott elvárásokat állítani a kicsivel kapcsolatban. Hm, komolyan, örüljön, hogy egészséges és nincs baja és megy és pakol...
Elmondhatnád neki, hogy a gyerek úgy fog viselkedni, ahogy tőle látja, ha azt szeretné, hogy a gyerek is agresszív legyen, hát viselkedjen vele továbbra is így.
Mivel tényleg olyanok, mint egy fehér lap, az lesz ráírva, amit mi írunk rá. Minket másolnak, bennünket utánoznak.
És még egy: neki van 37 év élettapasztalata. A fiának 2, abból az első pár hónapot ráadásul végigaludta. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!