Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miket tud 2 éves csemetétek?...

Miket tud 2 éves csemetétek? (gondolok itt mondókákra, számok, szinek, szobatisztaság, beszédre)

Figyelt kérdés
Kérlek minnél többen irjatok,nagyon kiváncsi lennék valamire,ha van legalább 5 válasz leirom,előre is köszi.
2010. okt. 7. 08:48
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
69%

Mostmár érdekelne hogy mit tartotok elképzelhetetlennek???

melyik válaszban voltak furcsaságok???

én az egyik válaszoló vagyok, és azért érdekelne, mert a kételkedő pedagógusoknak nagyon szívesen küldenék videót a számukra lehetetlen dolgokról....

2010. okt. 12. 13:36
 22/27 anonim ***** válasza:
35%

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Én is egy korábbi válaszoló vagyok. Biztos mi vagyunk a csodabogár dicsekvő nagyotmondó szülők DE: el lehet jönni megnézni a gyerekemet! Amit leírtam, minden igaz. A kockákat, babákat hármasával csoportokba rakja. Ez mi, ha nem a hármas számfogalom kialakulása??? Napi szinten magától mondókázik, énekel, kirakózik, betűket megnevez "anya nézd, ott van a Réka betű!" . Na de mindegy, már nem is írok semmit mert biztos hazudok...

A keresztszülőnek pedig üzenem, hogy egyáltalán nincs elmaradva a gyerek, mivel nem tud még beszélni, ezért nem olyan feltűnő a fejlődés, de amiket írtál az mind nagyon jó egy ilyen korban lévő gyereknél.

Üdv.!

2010. okt. 13. 08:55
 23/27 anonim ***** válasza:
34%
Én viszont örülök,hogy ezt írta egy pedagógus,MERT legalább még büszkébbek lehetünk a gyerekünkre,mivel mi,illetve a környezetünk biztosan tudja,hogy valóban igaz,amiket leirtunk,az hogy egy idegen elhiszi-e,már a saját gondja,ez engem nem érdekel.De ha az alapján,hogy leirtam teljes őszinteséggel,hogy mit tud a két évesem,és egy hozzáértő pedagógus azt mondja,hogy ez egy négy éves szint,akkor én felhőtlenül büszke vagyok a gyerekemre,hogy két évesen négy éves szinten van.És mivel szóról szóra igazat írtam,teljesen hidegen hagy,hogy ki hiszi el,ki nem.Én és az rokonook ismerősök tudjuk,hogy igaz,és mérhetetlenül büszkék vagyunk.És persze ennek ellenére IMÁDJUK,Szeretjük,az életünknél is jobban.Minden jót mindenkinek.
2010. okt. 13. 13:38
 24/27 anonim ***** válasza:

Kedves válaszolók!

Nem mondta senki, hogy hazudtok, vagy nem mondanátok igazat. Én is ismerek olyan 20 hónapost, aki már beszél, mondókázik, s olyan 20 hónapost is, aki még semmit sem mond.

Változó a gyerekeknél. Csak megijedtem, mert mindenki úgy írta le a dolgokat, mintha az törvényszerűen úgy kellene lennie.

Köszönöm mindenkinek, aki megosztotta a tapasztalatát, hiszen azért van ez az oldal, hogy elmondjuk a véleményünket.

a korábbi keresztszülő

2010. okt. 13. 18:01
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

A csodálkozó óvónő/tanítónő anyuka vagyok: Számomra főleg az volt érdekes, hogy sokan írtátok, hogy a gyereknek számfogalma van: [link]

Bizony ez valamikor 6! éves korra alakul ki. Nem abból áll, hogy a gyerek tud számolni, azaz elmondja a számsort valameddig, hanem tudja, hogy egy bizonyos számhoz mindig azonos mennyiség társul... Ez egy nagyon-nagyon fejlett 2 éves számára is nehéz. A betűk ismerete megint más. Ha sokszor lát és hallja egy betű megnevezését, természetes, hogy megjegyzi, de ez azért még messze van attól, hogy ismerné a betűket. Az is majd valamikor 5-6-7 éves korra fog eljönni. Nagyon nagyon kivételes esetben hamarabb... bár az, hogy "Réka betű" és "r" hang kicsit más... főleg, hogy az olvasástanulásban ez a fajta megnevezés még zavart is okozhat. A betűk felismerése (képi) még nem jelenit, hogy bárhol össze is kapcsolja a hanggal és a betűismeret valóban ezt jelentené... kép-hang összekapcsolást. Persze, legyetek büszkék, hogy ennyire érdeklődő gyerekeitek vannak, csak arra figyeljetek, hogy ne essetek át a ló túlsó oldalára, ne akarjatok belőle zsenit nevelni....

2010. okt. 14. 10:31
 26/27 anonim ***** válasza:

Az én fiam 25 honapos, rövid mondatokat már mond pl. kutya ne ugass, de ragokat nem használ, illetve nem helyesen. Pl anya nem elmegy (anya ne menj el).

10-ig elszamol de ezt inkább csak úgy, mint egy mondóka.

A kettő viszont biztos, hogy mennyisegileg is megvan neki, érti mi az a kettő és az mennyi.

Színeket ismeri és felismeri, kivéve a narancs sárga.

Tudja a testrészeit (nyilván nem olyan szinten, h hol a lapocka de az alapokat mindet).

Nem szoba tiszta, nem is érdekli. Sikerült már bilibe de semmi komoly.

Egész nap énekel, felismerhető a dallam. Időnként rendesen elkezdi és utána csak trillazik pl. Busz kereke lalalalalaa

Mondókáknak csak az elejét tudja.

Sajnos nem eszik önállóan de ez inkább nagy részt az én hibám.

Mondja pl h bocsi, köszi, visszakérdez h láttad? Szól h anya figyeld! Kérdez, pl mit csinálsz? Hol van? Hova? Mi az? Melyik?

Sokat beszélget önmagával.

Legtöbb állatot ismeri, gyümölcsöket , zöldségeket is ill a járműveket. Pl cabrio, nincs teteje, tűzoltó, traktor stb

A mi autónkat a legnagyobb parkolóban is biztonsággal felismeri, ami sztm tok durva :D

Nagymozgasban fejletlen kissé, pl nem lepcsozik egyedül, nem nagyon mászik fel sehova (maszokara is csak nem rég tanult meg felmászni).

2017. máj. 17. 22:48
 27/27 anonim ***** válasza:
Ja és a kicsi, nagy, picike, hosszú, messze, koszos, tiszta, sok, kevés fogalmak is mennek.
2017. máj. 17. 22:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!