Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miket tud 2 éves csemetétek?...

Miket tud 2 éves csemetétek? (gondolok itt mondókákra, számok, szinek, szobatisztaság, beszédre)

Figyelt kérdés
Kérlek minnél többen irjatok,nagyon kiváncsi lennék valamire,ha van legalább 5 válasz leirom,előre is köszi.
2010. okt. 7. 08:48
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:

LÁnyom 23 hós.

- mindent mond, bár nagyon hibásan, de egész nap folyamatosan, mondatokban beszél.

- színek: kiválogatja a pötyi színeit, melyik egyforma, de nem tudja milyen színű.

- mondóka: nem tud egyet sem

- számok: sok, kevés, kicsi, nagy fogalmakkal tisztában van. ennyi.

- szobatisztaság: nyáron nagyon ügyes volt, amikor nem volt rajta ruha, de ata visszaesett, újra pelusos.

2010. okt. 7. 08:55
 2/27 anonim ***** válasza:
61%

25 hónapos a kislányom:

-22,5 hónapos korától éjjel-nappal szobatiszta.

- mondja a számokat, de csak az 1-et és a 2-t ismeri fel, (azaz ránézésre megmondja, hogy 1-et vagy 2-t lát valamiből), magát a versszerű számolni tanítást fölöslegesnek tartom...

- elég tisztán beszél, hosszú, összetett mondatokat alkot, már használja a mert kötőszót is. Rengeteget kérdez: mi ez?, hol van?, mit csinál?

-ismer jó néhány mondókát, dalt, de nem mondja, énekli végig, csak a mondatok kezdőszavait, végét mondja.

- színek: a zöldet, pirosat, sárgát felismeri, mondja is.

15 hónapos korától egyedül eszik kanállal és villával, egyedül iszik pohárból.

-Próbálkozik egyedül levetkőzni (többnyire sikerrel, ha nem gombos a ruha) és felöltözni is, de ez még nem megy :). Próbálja a zippzárt fel- ill. lehúzni a ruháján. A papucsot egyedül felveszi (néha még kacsásan, de ha így húzza fel, szól, hogy segítsek átcserélni)

Viszont: még altatni kell, magától nem alszik el, éjjel minimum 1x ébred...

2010. okt. 7. 09:13
 3/27 anonim ***** válasza:
Nem szobatiszta,nem érdekli a bili,bár volt már sikerélménye.3-ig talán tudatosan számol,5-ig csak mint sort elsorolja.kb.három négy mondókát tud,segítséggel,és sajátos átköltéssel :) (cirmos cica haj,csiga biga gyere ki)Színekből a piros kék és a sárga(de időnként keverve)Beszéd az viszont elképesztő ütemben,szinte mindent,hangsúlyoz,mondatokat alkot.25hónapos és fiú
2010. okt. 7. 09:13
 4/27 anonim ***** válasza:
30%
Kétéves a kislányom. folyamatosan beszél, minden kötőszót használ, változatosa kifejezéseket mond. Mondókákat rengeteget ismer és tud, kívűlről fúj több versszakos verseket. Imád énekelni, Tavaszi szél a kedvence. Színek közül 4-5 öt ismer, 10 ig el tud számolni (nem mondókaszerűen, hanem ténylegesen), a hármat mint darab megismeri. A betűk kb. felét alakról felismeri (sosem tanítottuk!!!). Tisztában van a rész- egésszel. 12 barados kirakót hiba nélkül elsőre kirak. Nyár végére szobatiszta volt nappal, és éjjel is szólt többször, de visszaesett, és ismét többször kell pelus. Rengeteget kérdez és válaszol, emlékszik több hónappal ezelőtti dolgokra, amiket szívesen emleget. Imádja a gyerekeket. Többször voltunk oviban vele, és minden foglalkozásban részt vett. (Ehhez azt fűzném hozzá, hogy óvónéni vagyok, így gyakran megyünk be intézni ezt- azt.)Nagymozgása nagyon jó, mászókázik, csúszdázik. Feladattudata kialakult, tudja mit szabad, mit nem. Nagyon jó a szépérzéke. Rajzol köröket, gömbölyít labdát gyurmából. Hirtelen ennyi. Ja és imádom!!! :) Üdv.!
2010. okt. 7. 09:51
 5/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,kiváncsi voltam igazuk van-e az ismerőseinknek.

Kislányom 15-ig számol tudatosan,ismeri a szineket(sárga,piros,kék,lila,fehér,zöld),10 mondókát mond el egyedül,és 5 rövid mesét.Egyedül öltözik,vetkőzik több-kevesebb sikerrel,csak a kaki megy a bilibe.Folyamatosan beszél,kérdez,válaszol,összetett mondatokban,helyesen.Nagyon önálló,egyedül eszik másfél éves kora óta,és már régóta pohárból iszik.Szeret mászókázni ,csúszdázni,két lábon ugrál,lépcsőn fel-le egyedül közlekedik. Mindig azt mondják rá,milyen okos,cserfes kislány,nincsen ilyen korú gyerkőc a környezetünkben,ezért nem tudtam,hogy igazuk lehet e.

2010. okt. 7. 10:58
 6/27 anonim ***** válasza:
89%
Egy-két gyerek tudásától itt el vagyok ájulva... Javaslom elvinni őket zseniképzőbe azonnal, mert 2 évesen a min. 4 éves gyerekek szinvonalán vannak...
2010. okt. 7. 12:37
 7/27 anonim ***** válasza:
Nagyon ügyes a kislányod! Gratula hozzá! :)
2010. okt. 7. 12:38
 8/27 anonim ***** válasza:
72%
Akkor most itt is kidicsekedhette magad kedves kérdezö !
2010. okt. 7. 12:41
 9/27 A kérdező kommentje:

Tévedés ne essék,nem dicsekedni akartam,csak a kiváncsiság hajtott.

Köszönöm annak aki normálisan válaszolt.

2010. okt. 7. 12:49
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a kislányod olyasmi lehet, mint a mi lányunk 2 éves kora körül.

Semmi zseniség nincs itt. Egyszerűen csak nagyon széles az a skála, amin belül lehet egy 2 éves egészséges gyerek fejlettségi szintje. A te lányod is úgy tűnik a skála felső szélén mozog. Erre szokták mondani, hogy idővel nagyjából úgyis "összeérnek" a hasonló korú gyerekek.

Ha ügyes, okos egy kisgyerek, akkor a szülő egyszerűen csak hamarabb megnyugodhat, hogy nincs semmi fejlődési probléma a gyermekével.

Persze azt én sem szeretem, ha valaki ezzel kérkedik és úgy tesz, mintha az ő (a szülő) érdeme lenne az, amit a természet vagy a gének a gyerkőcnek adtak.

2010. okt. 7. 13:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!