Miket tud 2 éves csemetétek? (gondolok itt mondókákra, számok, szinek, szobatisztaság, beszédre)
LÁnyom 23 hós.
- mindent mond, bár nagyon hibásan, de egész nap folyamatosan, mondatokban beszél.
- színek: kiválogatja a pötyi színeit, melyik egyforma, de nem tudja milyen színű.
- mondóka: nem tud egyet sem
- számok: sok, kevés, kicsi, nagy fogalmakkal tisztában van. ennyi.
- szobatisztaság: nyáron nagyon ügyes volt, amikor nem volt rajta ruha, de ata visszaesett, újra pelusos.
25 hónapos a kislányom:
-22,5 hónapos korától éjjel-nappal szobatiszta.
- mondja a számokat, de csak az 1-et és a 2-t ismeri fel, (azaz ránézésre megmondja, hogy 1-et vagy 2-t lát valamiből), magát a versszerű számolni tanítást fölöslegesnek tartom...
- elég tisztán beszél, hosszú, összetett mondatokat alkot, már használja a mert kötőszót is. Rengeteget kérdez: mi ez?, hol van?, mit csinál?
-ismer jó néhány mondókát, dalt, de nem mondja, énekli végig, csak a mondatok kezdőszavait, végét mondja.
- színek: a zöldet, pirosat, sárgát felismeri, mondja is.
15 hónapos korától egyedül eszik kanállal és villával, egyedül iszik pohárból.
-Próbálkozik egyedül levetkőzni (többnyire sikerrel, ha nem gombos a ruha) és felöltözni is, de ez még nem megy :). Próbálja a zippzárt fel- ill. lehúzni a ruháján. A papucsot egyedül felveszi (néha még kacsásan, de ha így húzza fel, szól, hogy segítsek átcserélni)
Viszont: még altatni kell, magától nem alszik el, éjjel minimum 1x ébred...
Köszönöm a válaszokat,kiváncsi voltam igazuk van-e az ismerőseinknek.
Kislányom 15-ig számol tudatosan,ismeri a szineket(sárga,piros,kék,lila,fehér,zöld),10 mondókát mond el egyedül,és 5 rövid mesét.Egyedül öltözik,vetkőzik több-kevesebb sikerrel,csak a kaki megy a bilibe.Folyamatosan beszél,kérdez,válaszol,összetett mondatokban,helyesen.Nagyon önálló,egyedül eszik másfél éves kora óta,és már régóta pohárból iszik.Szeret mászókázni ,csúszdázni,két lábon ugrál,lépcsőn fel-le egyedül közlekedik. Mindig azt mondják rá,milyen okos,cserfes kislány,nincsen ilyen korú gyerkőc a környezetünkben,ezért nem tudtam,hogy igazuk lehet e.
Tévedés ne essék,nem dicsekedni akartam,csak a kiváncsiság hajtott.
Köszönöm annak aki normálisan válaszolt.
Szerintem a kislányod olyasmi lehet, mint a mi lányunk 2 éves kora körül.
Semmi zseniség nincs itt. Egyszerűen csak nagyon széles az a skála, amin belül lehet egy 2 éves egészséges gyerek fejlettségi szintje. A te lányod is úgy tűnik a skála felső szélén mozog. Erre szokták mondani, hogy idővel nagyjából úgyis "összeérnek" a hasonló korú gyerekek.
Ha ügyes, okos egy kisgyerek, akkor a szülő egyszerűen csak hamarabb megnyugodhat, hogy nincs semmi fejlődési probléma a gyermekével.
Persze azt én sem szeretem, ha valaki ezzel kérkedik és úgy tesz, mintha az ő (a szülő) érdeme lenne az, amit a természet vagy a gének a gyerkőcnek adtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!