Miket tud 2 éves csemetétek? (gondolok itt mondókákra, számok, szinek, szobatisztaság, beszédre)
Üdv.! Az óvónéni vagyok, aki válaszolt néhánnyal előbb. Csak annyi a hozzáfűznivalóm, hogy szerintem itt senki gyerekének nincs arra szüksége, hogy Zseniképzőbe menjen, csak odafigyelés és törődés kell a gyereknek, amit nagy valószínűség szerint ezek a gyerekek hatványozottabban megkapnak. TAPASZTALAT!!! A kérdezőnek pedig üzenem, hogy csak így tovább, és igenis dicsekedjen el az okos és bizonyára gyönyörű gyermekével! Legyen nagyon büszke rá!
Ja és lehet lepontozni! Szép napot!
Szia!Az én lányom 23 hónapos lesz.
Beszélni nem nagyon akart eddig,most kezdett el egyre több szót használni,így mondatokról és mondókákról nálunk még szó sincs.
A színeket sem ismeri,nem érdekli egyszerűen,hiába próbálnám tanítgatni neki.
Az állatokat szereti tanulni,hogy mi micsoda és mit csinál.
Számolni számol háromig,de nem tudatosan.
De ettől függetlenül nagyon okos és értelmes,mindent megért és meg is érteti magát.
Nagyon huncut,bohóc,szeret minket megnevettetni.
Viszont fizikailag nagyon ügyes.Már régóta ugrál páros lábbal,most tanult meg nagyjából bukfencezni,egyedül csúzdázik,bárhová felmászik.
Én úgy gondolom,hogy csak a beszédben van egy picit lemaradva,de úgy néz ki,most beindult az is.
24,5 hónapos, lány
-folyamatosan, mondatokban beszél(4-5 szavas, sokszor összetett)
-színeket nem ismeri fel
-3ig számol és ismeri is a "3" fogalmát
-nagyon távol van még a szobatisztaságtól(csak a kakit jelzi)
-nem tud egy mondókát sem, de én soha nem is mondtam neki mondókákat, csak énekeltem, 2 éneket tud úgy, hogy én a sor elejét éneklem, ő meg a végét mondja
-páros lábbal ugrik
22 hónapos kisfiú:
Másfél évesen kezdett beszélni, ma már mondatokban mindent mond, persze hibásan, de érthetően. Sokat kérdez.
-Van egy autós kártyája 18 féle autóval, mindet felismeri, és mondja a márkáját (ez a legnagyobb attrakció nálunk)
-10-ig számol
-színeket nem ismeri, csak a narancssárgát
-3-4 mondókát tud (ziki-zaki, jár az óra, dal: Mókuska, Elvesztettem zsebkendőmet)
-Verdák szereplőinek nevét tudja, mindnek!!! :D
-csak villával eszik, kanállal nem hajlandó
-csőrösből iszik, szívószállal pohárból
-néha belepisil a bilibe, de még semmi komoly
-mászókára, csúszdára egyedül felmászik, lecsúszik
-öltözésnél a nadrágot, harisnyát, zoknit, pelust tudja levenni, a pulcsit még nem
Kicsit el vagyok keseredve, mert én azt gondoltam, hogy mi is jó irányban haladunk.Le vagyunk maradva?
2,5 éves a keresztfiam, de még nem beszél csak pár szót (gyere, anya, apa, pápá, szeretlek stb.) viszont megérteti magát. (egy logopédus ismerősöm mondta, hogy szerinte ne aggódjak, a fiúk később beszélnek)
Egyébként egyfolytában mondja a maga kis nyelvén.
Mondókákból sokat ismer, de ő maga még nem mondja (viszont ha én elkezdem pl: zsipp - zsupp már ott is van, leguggol, hogy ráüljön az összekulcsolt kezemre, s hintáztassam, ha egy kis kertet kerítettem, már nyitja is a tenyerét s mutatja)
Megmutatja az "érzékszerveit" (orr, szem, fül, kéz, has, haj, nyelv, száj)
Szívesen eljátszik magában is hosszan,
Gyakran játszik szerepjátékokat (pantomim), amelybe bevon minket is (mi készséggel játsszuk az ő általa kitalált jelenetet. Pl: kutyának teteti magát, vagy hozza a kis lábast, s megkínál bennünket stb.)
Kanállal és villával önállóan tud enni, 1 éves korától fogva pohárból iszik.
Váltott lábbal lépcsőzik.
Ha olyan kedve van megcsinál mindent, amit mondunk neki, de sokszor teteti magát alkalmi süketnek (ilyenkor belemerül a játékba és akár mit csinálhatunk, akkor sem figyel) /viszont, ha megkérdezzük, hogy Süket vagy? akkor válaszol : "nem".
Még nem szobatiszta, a nyáron már voltak sikerek, de most visszaesett. Általában akkor szól, amikor már bekakilt, hogy kaka.
egy aggódó keresztanya
Én meg keresztanyának irom, hogy ne aggódjon egy percet se, 3 gyerekem van, mégse csinálta egy se ezeket, pedig egy se hülye... Mint irtam, itt csupa zsenik vannak, de én legalább jól szórakozom, miket tudnak állitólag a 2 éves gyerekek :-D
Kedves keresztanya, amiket itt olvasol, azokat fogd fel te is tréfásan!!! Mint irtam, ez egy 4 éves gyerek szintje, amiket ide irnak...
Egy kis pedagógiai tapasztalattal eddig én sem aggódtam ennyire. Tudom, hogy nem szabad a gyerekeket siettetni, van aki könnyebben, hamarabb tanul meg dolgokat,s van aki kicsit lustább.
Nem szeretnék vitrinben mutogatott csodagyerek keresztanyja lenni, csak itt mindenki olyan evidenciának írta, hogy a gyereke számol, hogy még.
Az pedig csak én tudom és a szülei, hogy mennyit foglalkozunk vele. Úgy gondolom, hogy a gyereknek gyereknek kell maradnia addig, amíg lehet, nem kis felnőttnek. Taníthatom angolra meg mit tudom én mire, ha az őt abszolút nem érdekli.
Most is itt van nálam, éppen alszik. Délelőtt labdáztunk, meséltünk, építettünk, főzőcskéztünk, lovagolt a hátamon, ha pedig felébred, akkor már gondolom, hogy éhes lesz, s evés után irány az udvar, a patak, mert nagyon szereti a köveket dobálni és futkározni.
Köszönöm annak, aki megnyugtatott! S igyekszem az itt leírtakat akkor kritikával olvasni.
Nem gondolom, hogy elrontottunk volna valamit, mert vidám, mosolygós, nyugodt kisfiú.
Az aggódó keresztanya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!