Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor lesz jobb? Hogy éljem túl?

Mikor lesz jobb? Hogy éljem túl?

Figyelt kérdés

2 gyerekem van. Tervetetten. A nagy 4 éves lesz a napokban, a kicsi 1.5 lesz a napokban.

Egyszerűen úgy érzem, elfogytam. Eddig bírtam.

A nagy álombaba volt, ezért hamar újra belevágtunk a baba projektbe. Amúgy is 2gyereket akartunk kis különbséggel.

A kicsi érkezése után az első pár hónap maga volt a csoda. Imádtam. Aztán a kicsi elkezdett "elromlani". Kezdte azzal, hogy ok nélkül sírt. Aztán felborultak az éjszakák. És ez csak egyre rosszabb.

Most ott tartunk, hogy éjjel sem és nappal sem alszik normálisan. Napoal 1x20perc. Éjjel meg kb 2óránként kel, és 4től 6ig virraszt. 6- 7ig alszik, azt kezdődik a nap.

Mindenen bőg. Komolyan nincs 10perc, hogy ne ordítana valamiért. A napjai 80%át sírással, visítással tölti. És nem túlzok. Orvos látta, minden rendben nála.

Egyszerűen kivagyok testileg lelkileg, idegileg mindenhogyan.

A nagyot iszonyúan sajnálom. Nappal oviba van, utába meg akárgogyan is akarom, nem tudok vele kizárólagosan foglalkozni.

Már ott tartok, hogy komolyan az öngyilkosság jár a fejembe mert ez nekem nem megy.

Mindenhol azt olvasom, az első 1 év a nehéz. Utána összeszoknak, megnőnek. Hát nálunk ez nem jött be, mert még mindig csak egyre rosszabb a helyzet.

2023. márc. 12. 20:36
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Megértem a helyzetet, amin keresztülmész.

Mint már többen is írták itt, hogy a gyerek megérzi azt, hogy kimerült vagy. Azt tudnám javasolni neked (3 gyerekes anya), hogy amit leírtál, mi forog az agyadban, olyanokat ne gondolj, mert a gyerekeidnek szüksége van rád. Kezdetnek meg kellene próbálnod éjszaka aludni. Nekem ez úgy sikerült, hogy a kiságyat az ágyam mellé tettem és fogtam a kis kezét éjszaka, hogy érezze ott vagy mellette, mert az éjszakai alvás nagyon fontos lenne, neked is meg a kicsinek is. A nappal sokkal könnyebb lenne, ha kipihentek lennétek. Napközben próbálj meg ilyen relax zenét hallgatni és arra gondolni, hogy igenis felneveled ezt a két gyereket. Mikor a nagyobbik ovodába van és a kisebbikkel vagy, akkor próbálj meg, akár arra a 20 percre is mikor elalszik, te is pihenni.

De a kicsinek is tehetsz be ilyen gyerekeknek való zenét. Most már jön a jó idő, többször kimehettek a szabadba. Gondolok itt a játszótérre, hogy emberek között legyetek.

A nagyobbat próbáld közös tevékenységekbe is bele vonni. Már egy 4 éves gyerek is tud sok dologban segíteni. Minél többször öleld meg őket szeretettel, és gondolj arra, hogy napról napra jobban fogod magad érezni.

Magnéziumot próbálj meg szedni, amiben b6 is van. Idegeknek jót tesz.

Kívánom a legjobbakat nektek!!

2023. márc. 20. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!