Mikor lesz jobb? Hogy éljem túl?
2 gyerekem van. Tervetetten. A nagy 4 éves lesz a napokban, a kicsi 1.5 lesz a napokban.
Egyszerűen úgy érzem, elfogytam. Eddig bírtam.
A nagy álombaba volt, ezért hamar újra belevágtunk a baba projektbe. Amúgy is 2gyereket akartunk kis különbséggel.
A kicsi érkezése után az első pár hónap maga volt a csoda. Imádtam. Aztán a kicsi elkezdett "elromlani". Kezdte azzal, hogy ok nélkül sírt. Aztán felborultak az éjszakák. És ez csak egyre rosszabb.
Most ott tartunk, hogy éjjel sem és nappal sem alszik normálisan. Napoal 1x20perc. Éjjel meg kb 2óránként kel, és 4től 6ig virraszt. 6- 7ig alszik, azt kezdődik a nap.
Mindenen bőg. Komolyan nincs 10perc, hogy ne ordítana valamiért. A napjai 80%át sírással, visítással tölti. És nem túlzok. Orvos látta, minden rendben nála.
Egyszerűen kivagyok testileg lelkileg, idegileg mindenhogyan.
A nagyot iszonyúan sajnálom. Nappal oviba van, utába meg akárgogyan is akarom, nem tudok vele kizárólagosan foglalkozni.
Már ott tartok, hogy komolyan az öngyilkosság jár a fejembe mert ez nekem nem megy.
Mindenhol azt olvasom, az első 1 év a nehéz. Utána összeszoknak, megnőnek. Hát nálunk ez nem jött be, mert még mindig csak egyre rosszabb a helyzet.
Huhh, nagyon sajnálom, ez borzasztó nehéz helyzet. Viszont muszáj lesz valami segítséget szerezned. Meséld el anyukádnak hogy mennyire ki vagy merülve, biztosan fog segíteni. Esetleg havonta, 2 havonta 1-1 hétvégét bevállalhatna, akár odamegy hozzátok vagy a gyerekeket viszi el.
Ezesetben pedig csak te vagy a gyerekeidnek, eszedbe ne jusson bármi gondolat amivel ártasz magadnak! Mi lenne velük?
Vagy a környéken kereshetnél pótnagyit egy kedves idősebb hölgy személyében aki szívesen vigyázna rájuk néha, akár kevés penzért, akár azért hogy ne legyen egyedül, kedveli a gyerekeket vagy egy kis társaságért cserébe. Nálunk falun ez még működik.
"Bele akartam írni a történetbe, de lemaradt.
Apukájuk/férjem meghalt tüdőembóliába, amikor a kicsivel terhes voltam. Anyós azzal a lendülettel ki is jelentette, nem tart igényt az unokákra."
Ezek után min csodálkozol?
Akkora hendikeppel indult a gyerek, hogy az lenne a csoda, ha nem lenne vele gond.
Mondjuk azt nem értem, hogyan lehet megfeledkezni arról, hogy terhességed alatt meghalt a férjed.
Ilyenkor merül föl bennem, nem kamu-e a sztori, ahol kellett egy csavar, hogy fenntartsák a nagyérdemű közönség érdeklődését.
#15 Te beteg vagy. Ha nem tudsz segíteni akkor nem kell kommentet írni. Az oldalt rendeltetésszerűen használd és ne pedig arra hogy belerúgj a másikba meg megkérdőjelezd amit mond, kötekedj.
Kedves kérdező ez egy szar helyzet.
De mindjárt itt van szeptember addig pedig anyukáddal próbáld megbeszélni hogy havonta 2 hétvégét vállaljon. Úgy talán könnyebb lesz addig is kitartást!
15!
Inkább ezt le sem írtad volna. Nyilván nincs jobb dolgom, mint ilyen történeteket kitalálni. Ne haragudj, hogy a közepiskolás éveinet pl nem szőttem bele a történetbe 🤦♀️
Képzeld, egy 4órás sírást hallgattam végig a kérdés kiírása előtt közvetlen, aminek hányás lett a vége. Így egy komolett ágyat húzhattam át és takaríthattam a fél lakást. Ne haragudj, hogy nem fókuszáltam 100%ban a kérdés kiírására, és csak a gyerekkel kapcsolatos kérdéseket írtam le, nem írtam kisregényt a családról.
De köszi a semmit, jól esett. Azért jelentettem.
Többiek!
Köszönöm mindenki válaszát!
Bölcsi nincs a településünkön, így hátránnyal indulunk. Én a városban dolgoztam, ami 25km. Ide fog járni bölcsibe. Azt az ígéretet kaptuk, hogy szeptembertől mehet. Nagyon remélem, mert vissza kell mennem dolgozni. Magán bölcsi, hiába a támogatás nem játszik.
Magammal nem fogok kezdeni semmit, csak elmélkedek róla
Tudom, ha én nem lennék kb senkijük nem lenne.
Férjem halálát feldolgoztam. Pszichológushoz jártam 1 évig.
A kicsivel is voltunk kivizsgálásokon. Hasi uh, koponya ct, fejlődés neurológus, gasztroenteorológus. Ránézett dévényes is, de ott is minden rendben.
A mozgáza jóval előrehaladottabb kortársainál.
Azt állapította meg kb mindenki, hogy nagyon akaratos, így fejezi ki magát a sírással.
Szerintem egyrészt tanulj meg egy relaxációs technikát, az nagyon sokat tud segíteni.
Másrészt pedig, ha "csak" annyi van, hogy akaratos, és nincs baja, akkor tudatosan állítsd át az agyad. Egyelőre a sírással tud kommunikálni, de ez nem jelent nagy bajt, viszont idegesítő. Próbáld meg áthuzalozni az agyad, hogy ne húzzon fel ennyire.
Az én gyerekem is hasonló volt, én volt, hogy füldugot használtam. Ha csak pár percre teszed be, már az is megnyugtat.
Egyedulallo anyakent teljesen megertelek.
Ha leadtad a nagyot az ovodaba, menjetek el a kicsivel valahova. Nem kell otthon kinlodni. Nekem ez segitett a tulelesen. Nincs autom, minden nap 30 percet oda vissza buszoztam a picivel, hogy bemenjunk a varosba.
Keress valami babaklubbot, babauszast, hasonlot.
A gyerekem kizarolag a babakocsiban aludt, de ott 1-1,5 orat is. Addig pihentem egy kavezoban.
Telen jatszohaz, plaza, mehetsz egyik nap az egyik baratnodhoz, masik nap a masikhoz.
Nem kell otthon kinlodni minden egyes nap, hidd el ha lefoglalod, jobban lefarad es alszik is jobban.
Vittem szendvicset, mig kisebb volt bebietelt.
Nem minden gyerek szereti az unalmas otthon letet, agyban alvast.
En is egyedul voltam /vagyok veluk, csalad sincsen, teljesen megertelek, de csak te tudsz tenni ellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!