Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor lesz jobb? Hogy éljem túl?

Mikor lesz jobb? Hogy éljem túl?

Figyelt kérdés

2 gyerekem van. Tervetetten. A nagy 4 éves lesz a napokban, a kicsi 1.5 lesz a napokban.

Egyszerűen úgy érzem, elfogytam. Eddig bírtam.

A nagy álombaba volt, ezért hamar újra belevágtunk a baba projektbe. Amúgy is 2gyereket akartunk kis különbséggel.

A kicsi érkezése után az első pár hónap maga volt a csoda. Imádtam. Aztán a kicsi elkezdett "elromlani". Kezdte azzal, hogy ok nélkül sírt. Aztán felborultak az éjszakák. És ez csak egyre rosszabb.

Most ott tartunk, hogy éjjel sem és nappal sem alszik normálisan. Napoal 1x20perc. Éjjel meg kb 2óránként kel, és 4től 6ig virraszt. 6- 7ig alszik, azt kezdődik a nap.

Mindenen bőg. Komolyan nincs 10perc, hogy ne ordítana valamiért. A napjai 80%át sírással, visítással tölti. És nem túlzok. Orvos látta, minden rendben nála.

Egyszerűen kivagyok testileg lelkileg, idegileg mindenhogyan.

A nagyot iszonyúan sajnálom. Nappal oviba van, utába meg akárgogyan is akarom, nem tudok vele kizárólagosan foglalkozni.

Már ott tartok, hogy komolyan az öngyilkosság jár a fejembe mert ez nekem nem megy.

Mindenhol azt olvasom, az első 1 év a nehéz. Utána összeszoknak, megnőnek. Hát nálunk ez nem jött be, mert még mindig csak egyre rosszabb a helyzet.

2023. márc. 12. 20:36
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
14%
Gondolja arra, hogy lesz ez rosszabb is, addig élvezd ezt
2023. márc. 12. 21:00
 2/21 anonim ***** válasza:
96%
Remélem csak vicceltél az öngyilkosság gondolatával ( bár viccnek elég rossz), de ha valóban ennyire ki vagy akkor kérj segítséget. Vegyen ki a férjed pár nap szabit, vagy egy hétvégét vállajon be amikor te mondjuk haza mész a szüleidhez vagy esetleg egy szállodába és alszol 2-3 napig. Szerintem semmi más bajod nincs,mint baromi fáradt vagy. Egy kipohent anyuka egész máshogy látja a dolgokat, és a te hozzáállásodat tükrözi vissza a gyerek. Ha te hulla vagy és kimerült, ideges akkor a gyerek is nyűgös. Ha te pihent vagy és türelmes akkor q gyerek is jobb kedéjű lesz hidd el. Apukát nem.is említetted a sztoriban, vagy esetleg nagyszülők akik el tudják vinni a gyerekeket?! Magadra is legyen időd, amikor azt csinálsz amit akarsz, pihensz, sétálni, sportolsz, kávézol barátnővel. Ha senki nincs aki segítsen akkor bébiszitter ,de pihenned kell valahogy.
2023. márc. 12. 21:12
 3/21 anonim ***** válasza:
87%
Bölcsi, fizetett segítség
2023. márc. 12. 21:13
 4/21 anonim ***** válasza:
58%
Ha a nap 80%ban sír egy ekkora gyerek akkor baja van. Milyen kivizsgálásokon voltatok eddig?
2023. márc. 12. 21:14
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom. Neked segítség kell, akár férj, szülők, barát vagy fizetett segítség.

Próbáld meg úgy szervezni a dolgokat, hogy legyen heti 1 szabad délutánod.

2023. márc. 12. 21:16
 6/21 anonim ***** válasza:
31%
Ugyanazt gondolom, mint 3-as. Az ilyen gyerektől jobb távol lenni. Mert meghulyulsz különben.
2023. márc. 12. 21:21
 7/21 A kérdező kommentje:

Bele akartam írni a történetbe, de lemaradt.

Apukájuk/férjem meghalt tüdőembóliába, amikor a kicsivel terhes voltam. Anyós azzal a lendülettel ki is jelentette, nem tart igényt az unokákra.

Anyukám 1 órányira lakik. Amennyit tud, segít. De ő is dolgozik, nem ér rá sokszor.

Barátnőim nagyon nincsenek. Már az első gyerek után elkoptak.

2 barátnőm van, de náluk is ott 1-1 kisgyerek. (Egyiknél 2 éves, másiknál 5 hónapos). Így ha nem muszáj, nem traktálom őket.

Fizetett segítség nem fér bele. A gyed+csp+árvasági elég a megélhetéshez de ilyen "extrák" nem férnek bele.

Bölcsivel próbálkoztam, de nem veszik be, majd csak szeptembertől.

2023. márc. 12. 21:28
 8/21 anonim ***** válasza:
84%
Olvass utána a több emberes gyerekeknek. Változni a gyerek ugyan ettől nem fog, de talán könnyebb lesz elfogadnod őt és ezt a helyzetet.
2023. márc. 12. 21:32
 9/21 anonim ***** válasza:
84%
Beszélj a védőnővel, hogy segítsen bekerülni a bölcsibe. De vizsgáltasd ki alaposan a kicsit.
2023. márc. 12. 21:32
 10/21 anonim ***** válasza:
82%

Sajnálom. Nálunk a tökéletesnek tűnő férjemről derült ki mikor a kicsebbet vártam, hogy viszonya van és el is költözött. Hiába próbáltam tartani magam, olyan szinten voktam, hogy hetekig nem tudtam aludni, járt az agyam, sírtam. Hajnali 5ig forgolódtam, utána nehezen elaludtam. Felriadtam, mintha órákat aludtam volna, közben 20 perc volt, majd lassan kelni kellett, dolgozni, stb. Mindezt így hetekig. Komolyan, nem is tudom hogy éltem túl napi fél óra aovással.

Amiért ezt írom: az én 2 évesem is ugyanilyen. Napi 100x hisztizik kb mindenen. Verekedik, harap, semmi nem jó neki. Pedig az első fél évben még egész jó, nyugodt baba volt. Meggyőződésem, hogy hatással volt az idegrendszerére az az időszak, a sok stresszhormon, amit kapott:( kitartás, idővel könnyebb lesz, nem tudunk mit tenni.

2023. márc. 12. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!