Mit gondoltok erről a szituációról, itt mi lehet a háttérben?
Álláshirdetéseket böngészek, csak megakadt a szemem ezen a szövegen:
"Babysittert keresek a most szeptembertől iskolába járó kisfiamnak.
Hétfő délutántól péntek reggelig tartó időszakra minden héten, hétfő délután érte kellene menni az iskolába, még szeptemberig oviba jár, és ott aludna a babysitternél hétfőtől csütörtökig, minden nap reggel el kellene vinni az iskolába, és délután érte menni, tanitani délutánonként, segiteni neki a leckében, és magyarul tanulni, mert külföldi a kisfiú.
Péntek reggel elvinni az iskolába, és délután már a szülő megy a gyerekért."
Remélem nem sért szabályzatot a kérdés, csak tényleg elgondolkodtam, hogy ez vajon milyen élethelyzet lehet, ahol gyakorlatilag a babysitternek kell majdnem 100%-ban a gyerekkel lennie, aki csak hétvégén lenne otthon. Ha van pénz ezért fizetni, akkor nem anyagi indokok. Szar a környezet otthon? Válófélben lévő szülők, akik állandóan veszekednek? Esetleg szingli szülő, aki szimplán egyáltalán nem ér rá hétköznap? Ez milyen lehet a gyereknek, ha egész hétre le van passzolva valakinek, akivel persze normális esetben kedvelik egymást, de hát mégis csak egy idegen. Egyáltalán legális ez?
1 Szerintem ez esetben is megoldható, hogy otthon legyen a gyerek hétközben is, de ez egy budapesti álláshirdetés volt, azért itt vannak munkahelyek, lehetőségek, amikor én dolgoztam műszakos helyen, elég sok kisgyerekes köztes műszakban dolgozott, azután jöttek be, hogy a gyerek le lett adva oviba/suliba.
Mármint tényleg azt nem értem, miért kellene a babysitter lakásán laknia a gyereknek, miért nem a babysitter vigyáz a gyerekre az ő otthonukban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!