Mit tegyek ha a 7 éves fiam tanárnénije cukorkát osztogat az osztálynak és nekem ez nem tetszik?
Van egy 7 éves fiam. Most elsős. Az a helyzet hogy az osztályfőnök cukorkával jutalmazza őket. Nekem ez nem tetszik mert nem kell hogy cukorkát egyen mert nem egészséges. Azt mondtam a tanárnak hogy az én fiamnak ne adjon. Ő erre azt mondta hogy azt nem teheti meg mivel az igazságtalanság lenne hogyha a többi gyerek kap ő meg nem. Megmondtam neki hogy nem érdekel hogy a többi gyereknek ad az enyémnek akkor se adjon mert én vagyok az apja és én döntöm el hogy ő mikor eszik édességet. Szóltam az igazgatónak és azt mondta hogy igaza van a tanárnak hogy azt nem teheti meg hogy valakinek ad és valakinek nem. Nem tudok vele mit csinálni. Valtsak emiatt iskolát? Vagy mit csináljak?
31F
Utolsó, dehogy, ez nem ilyesmi, egyszerűen az egészségláz elkapta, ami manapság divat, és azt hiszi olyat kell ennie a kisgyereknek, amit diétázó/testépítő felnőtteknek. Nyugodtan benyomhat 2 nutellás teljes zsemlét is, ha utána fut két kört fogócskázva a játszón és előtte meg benyomott egy kis halat zöldséggel:)
Nálunk nincs cukor nap, mindig mást kap, nem tulajdonítunk neki jelentőséget, napi 2-3x is eszik. Nutellás zsemle most nálunk is megy, a gyereknek semmi baja a fogainak, az genetika. Nálunk csak napi egyszer most, este, reggelente nem tudjuk megoldani, mert hajnalban kelünk így is, és folyton késünk(5:45kor), arcotmosni se szokott a csapnál. Hibátlanok a fogai, lassan 9 éves.
Készítsetek házigranolát, csokicseppekkel. Igen, legyen benne csoki. Ez tök jó tejjel, joghurttal.
Legyen heti szinten többször édes, gyümölcsös joghurt. Akár bolti, akár házi, mind1. 1 kisdoboz, legalább 4x egy héten.
Házitúrókrém, édesen, gyümikkel.
Zabkása gyümikkel, pici csokival.
Rengeteg jó ötlet van, vannak jó "cukorpotlók" is. Mindennap legyen egy édes gyümi.
Lehet okosan, jól csinálni az édesség-témát. Mert amit most csináltok az nem okos, nem jó. Mint látod te is, bezabál, ha éppen van rá egy kis lehetősége. Pont emiatt, mert toxikusan tiltva van. Nem tiltunk, hanem tanítunk!
Amúgy én se értek egyet a tanár módszerével. 🙄 Az is egy rémesen toxikus dolog. Nem jutalmazunk, nem bűntetünk étel adással/megvonással.
Én megmondanám neki, hogy hozza haza. Kapna egy befőttes üveget, abba mennek a cukorkák.
Lenne az üvegen egy vonal (alacsonyan :) ) vagy több vonal, ha hónap végére eléri vagy meghaladja a szintet, akkor jutalmul kaphat egy csokit/kisjátékot. Félévkor, ha x darab összegyűlt, akkor nyerhet vele egy élményt. Állatkert, mozi, topicarium, gokart, bob, stbstb, ami érdekli. Évvégén pedig szintén, ha x darab megvan, akkor beválthatja pénzre vagy valami tárgyra, mint jutalom.
Kedves kérdező.. én hasonló gonddal küszködtem év elején😅
Szerencsére azóta elfogyott a cukra. Lett helyette matrica.. én is szinte egyedüli voltam akinek nem tetszett, kicsit szívtam is a fogam, de azt mondtam h milyen szép papírja van:) gyűjthetned is. Végig tudtam követni a mennyiséget, ahogy csökkent.
(Ugyanitt bajok voltak a tévénézéssel is..ezt nagyobb bajnak éreztem, de szerencsére az is megoldódott idő közben)
Drukkolok a lelki békéhez, vagy h ne erre költse a tanár a pénzét.
Amúgy meg... Ha nektek ezzel 'dolgotok van' akkor érdemes a gyermekkel komolyan beszélgetni a cukorfogyasztásrol.. tiltani nem érdemes, de ha saját maga tudja hogy mit okoz, 7evesen lehet h nem, de egyre inkább tud majd okosan dönteni, beosztani esetleg...
Ismeretlenül is gondolok rátok...majd írd meg később is, hogy hogyan áll a dolog
Nem tilos csak korlátozva van mert attól félek hogy cukorbeteg lesz vagy baja lesz a fogainak.
Attól tartok hogy,igaz még csak hét éves,de már kap zsebpénzt (heti 200 ft) és hogy,elkezd belőle édességet venni.
Korlátozás = tilos. Ergó hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön, szombaton tilos enni édességet. 30 napon keresztül tilos palacsintát enni.
Mondom, napi 1x egy banán, körte, szelet dinnye, barack, olajosmagvas - csokicseppes granola/zabkeksz/joghurt/túró totál rendben van. De a heti 6-9 darab hogyírják, csokobonsz :D csokitojás is mehet, hármasával eloszlatni.
Édesség, tejtermék után nem mosunk rögtön fogat, sőt, savas ételek után sem. :) A rosszfogak megmentője a helyes sikálás módszer, ebben nagy segítség az elektromos fogkefe és mellette a rendszeres fogselyem.
Cukormentes szörp, háziszörpi, házilekvár, eritrites tea/kakaó, házi kakaós-mogyorókrém is simán mehet. Nem naponta, hetente.
Az a baj, hogy elhiszitek magatokról, hogy tökre tudatosak vagytok meg tök jól csináljátok, de mint látod, ez nem igaz. Erre nagyon jó példa a gyerek korlátlan fogyasztása, ha éppen van rá lehetősége.
Nagyon sok szar baja lesz, ha nem csináljátok ezt okosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!