Hogy kellene kezelni egy 4 évest, aki fel akarja hívni magára a család figyelmét?
Nekem nincs gyerekem még, de majd ha lesz, szeretném tudatosan nevelni, ezért foglalkoztatnak az ilyen jellegű kérdések :)
Történt a napokban, hogy a férjemmel vendégségben voltunk, ahol a család 4 éves kisgyereke folyamatosan a férjem nevét kiabálta, mert játszani szeretett volna vele. Mi viszont beszélgetni szerettünk volna a szülőkkel, mert ritkán találkozunk.
Végül így telt az egész vendégség, a szülők nem szóltak rá és mi sem mondtunk semmit, hisz nem a mi jogkörünk.
Nekem az első gondolatom az lenne, hogy meg kellett volna beszélni a kisgyerekkel, hogy egy picit beszélgetünk és indulás előtt pedig játszunk vele vagy pedig keressünk olyan játékot, amit ő is élvez és közben mi is tudunk beszélgetni. Persze nem tudom, hogy ez egy 4 évessel mennyire beszélhető meg.
20!
Bunkókám, egy 4 évesre figyelni kell, ergo a 4 felnőttnből minimum egy nem fog érdemben részt venni q beszélgetésben. Ha szerinted az a gyerek seggeben levés, ha máshol találkozik az ember q barátaival gyerek nélkül, akkor nagyon el vagy tévedve. Hameg az otthonába jön valaki, akkor igenis értse meg, hogy gyerek a család része, azzal foglalkozni kell.
21!
Nem, dehogy, Petikét be kell zárni a hangszigetelt kalitkaba a latogatasod alatt, hogy ne zavarjon téged és magában se tudjon kárt tenni
Aki itt fröcsög, annak valószínűleg soha nem volt még 4 éves gyereke.
Nem arról van szó, hogy a gyerek "szent és sérthetetlen", hanem arról, hogy 4 évesen nincs azon a szinten, hogy órákig hagyja a felnőtteket nyugodtan beszélgetni. Nem azért, mert neveletlen, hanem mert kicsi.
A felnőttek részéről persze ettől még teljesen jogos igény, hogy nyugiban akarnak lenni és beszélgetni. Senki nem azért megy a barátjához látogatóba, hogy tíz percnél tovább szórakoztassa az illető gyerekét. Ezért szokták úgy megoldani, hogy a gyerek nélkül találkoznak, vagy ha ez nem működik, akkor egy nagyon rövid ismerkedés után bekapcsolnak neki egy mesét. Esetleg kettőt. Tudom, képernyőztetni a gyereket ma bűn, de valamit valamiért.
4 évesem van, ugyanilyen, ez egy ilyen korosztály. Vannak gyerekek akiket beraksz a sarokba és ott van, az én lányom sem ilyen, nincs el maga, szereti a társaságot, szereti magát produkálni, egészséges gyerek :)
Szerintem ne is legyen gyereked ha akarsz is és ilyenekre vágysz hogy te majd beszélgetsz a gyerek meg ül a sarokban, mert ilyen nem nagyon lesz.
25!
Ha láttál volna valaha közelről egy 4 evest, akkor tudnád, hogy olyan ,afféle percre tudod egy könyvvel leultetni. Egy 6 évesnél elvaras q 45 perc figyelem, azoknak se megy mindig
26-os, fura, két gyerekem van. A kisebb 4 éves, a nagy 6. Lehet mellettük beszélgetni normálisan, sőt, akár étterembe, kávézóba beülni. Ott sem produkálják magukat, ha éppen 10 percig nincsenek a középpontban.
Nem kell a sarokba ültetni. Meg kell neki tanítani, hogy nem hisztizhet a figyelemért, hogyan foglalja el magát CSENDBEN.
29!
Egyertelmu, hogy fognak vele foglalkozni. Ahogy minden más jelenlevővel is. Legalábbis értelmes embereknél úgy szokás, hogy ha van 4/6/8 személy együtt, akkor azok nem zárnak ki senkit a társaságból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!