Hogy kellene kezelni egy 4 évest, aki fel akarja hívni magára a család figyelmét?
Nekem nincs gyerekem még, de majd ha lesz, szeretném tudatosan nevelni, ezért foglalkoztatnak az ilyen jellegű kérdések :)
Történt a napokban, hogy a férjemmel vendégségben voltunk, ahol a család 4 éves kisgyereke folyamatosan a férjem nevét kiabálta, mert játszani szeretett volna vele. Mi viszont beszélgetni szerettünk volna a szülőkkel, mert ritkán találkozunk.
Végül így telt az egész vendégség, a szülők nem szóltak rá és mi sem mondtunk semmit, hisz nem a mi jogkörünk.
Nekem az első gondolatom az lenne, hogy meg kellett volna beszélni a kisgyerekkel, hogy egy picit beszélgetünk és indulás előtt pedig játszunk vele vagy pedig keressünk olyan játékot, amit ő is élvez és közben mi is tudunk beszélgetni. Persze nem tudom, hogy ez egy 4 évessel mennyire beszélhető meg.
Nem ignorálta, foglalkozott vele :)
De emellett 2 szót nem tudott beszélni a szülőkkel úgy, hogy rájuk nézett volna és nem a gyerekkel fogócskázik és nem kiabálja senki megállás nélkül a nevét.
1. Na, kedves kérdező, ezt például ne csináld, ha anyuka leszel. Ez a tipikus út a gyerekuralom felé.
Tipikus ,, mindent megengedek,, típusú ember, akinek valószínűleg még gyereke sincsen, csak osztja az észt. Szánalmas, ebből lesznek az elkényeztetett hülyegyerekek, akik piszkálják a többit az iskolában.
"Nekem az első gondolatom az lett volna, hogy többet meg nem hívlak benneteket"
Nekem is ugyanez lenne a veleményem másik oldalról 😂 Menjen a faxom ilyen gyökér gyerekes családhoz ahol két szót nem lehet váltani mert visít a purdé.
Ilyen esetben (ha az enyém a figyelemre éhes gyerek) a férjemmel ketté válunk. Egyikünk játszik, a másik beszélget és aztán később elmondjuk a másiknak, hogy mikről beszélgettünk.
De olyan is volt, hogy az apák ültek le játszani, az anyák beszélgettek, majd cseréltünk, ahogy a helyzet adta.
Ilyen a kisgyerekes élet szerintem. Azzal viszont egyetértek, hogy az egyik szülőnek mindenképp részt kellett volna vennie a gyereke rendezésében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!