Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet több önbizalmat...

Hogy lehet több önbizalmat adni a gyermekünknek? Hogy lesz bátrabb?

Figyelt kérdés

Kislányom most 20 hónapos, és nagyon félénk. Rendszeresen járunk baba mama klubba is,minél jobban szocializálódjon. És ő például ma is ment fel a csúszdára, már a második lépcsőn volt mikor beállta mögé egy másik kicsi, erre inkább visszamászott, előre engedte. Ha már a tetején volt és akkor jött a másik gyerek akkor kB úgy ugrott le. Sose bántották, nincs miért félnie, én is tőle kB fél méterre vagyok.

Vagy játszott a zongorával, odamentek mellé, ő felállt, és lemondott a játékról.

Mindig dicsérem, próbálom bátorítani, de nemtudom, hogy tudnám jobban bátorítani. Félek, hogy ez miatt majd nem tud érvényesülni

2023. febr. 22. 21:57
 1/6 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem alakul ez majd, még csak 20 hónapos. Jól csinálod, dicsérni kell, bátorítani, de nem erőszakosan. Az visszájára sülhet el, ha olyan habitusú a lányod. Láttam olyat már egy esküvőn, ahol a gyerekek vidáman játszottak (a mi baráti társaságunk gyerekei voltak, akik amúgy ismerték egymást), és egy ismeretlen anyuka a 2 év körüli kislányát tolta oda, hogy ,,menj, játssz te is, nézd, milyen jót játszanak!", csak ezt hajtogatta vagy 10 percen keresztül, mire feladta. Szegény kislány meg rettegve bújt az anyja lába mögé.
2023. febr. 22. 22:01
 2/6 anonim ***** válasza:
46%

"inkább visszamászott, előre engedte"

"játszott a zongorával, odamentek mellé, ő felállt, és lemondott a játékról"

Én ebben nem látom, hol lenne önbizalomhiányos.

2023. febr. 22. 22:34
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez majd magától kialakul, nem kell neked terelgetni. Majd ha tízszer előfordul, hogy másé lesz a játék elege lesz és akkor majd lép valamit. 20 hónapos, semmit nem lehet tudni még a személyiségéről, de az biztos, hogy jó ha hagyod, hogy megtapasztalja a dolgokat.
2023. febr. 22. 22:36
 4/6 anonim ***** válasza:
87%
Majd kialakul,de folyamatosan változik is. Én a mai napig nem tudom eldönteni,hogy van-e vagy nincs a gyerekemnek önbizalma. Most megy majd iskolába. Néha olyan dolgokat csinál,hogy lehidalok,mekkora önbizalma van. Néha olyan dolgokon akad ki,hogy nem értem,miért nincs önbizalma. Szóval ez elég képlékeny a kicsiknél.
2023. febr. 22. 22:52
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém is mindig nagyon ,,előzékeny" volt kicsinek, mondjuk nagyobb kisgyerekként sem törtet igazán, inkább kivárja a sorát.Azt gondoltam, hogy gyerekközösségben pld oviba megeszik reggelire. De láttam, hogy ha mondjuk sokáig nem az van amit szeretne vagy ő nem fér hozzá valamihez, akkor szól a gyerekeknek, hogy most ő jön vagy figyeljenek rá, vagy csinálják ezt vagy azt. Nyilván nem tudom milyen habitusú a te gyereked ,de biztos fog alakulni még a személyisége.Jó hogy bíztatod. Azt se kell túlzásba vinni, jó az arany középúton maradni, abból baj nem lehet:)
2023. febr. 22. 23:14
 6/6 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm
2023. febr. 23. 06:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!