A férjem állandóan édességgel eteti a 3 éves gyermekünket. Mi lehet ebből?
Mostanra ott tartunk, hogy a gyerek kizárólag az oviban eszik normális ételt, ha az apja otthon van, csak édeset kap. (süti,palacsinta,csoki,nutellás kenyér). Én hiába főzök, abból nem eszik, maximum 1-2 falatot. Hiába beszéltem a férjemmel többször, meghallgat , aztán ugyanúgy folytatja tovább. Félek, hogy nagy baj lesz ebből, nemcsak a fogai miatt,hanem hogy cukros lesz, vagy akármi.
+ még a chips, ami amúgy is gáz....
Hogyan győztem meg?
Nem tudom hogy állítsam le, mert már elég sokat beszéltem neki a következményeiről. Szerinte cukorbeteg nem ettől lesz a gyerek, hanem genetikai hajlam kell hozzá.
Elhízni meg nem fog mert nagyon sokat mozog.
Mondjuk tényleg egész nap pörög a sok cukortól... Már nagyon ki vagyok, a válást is fontolóra vettem.
Szerintem az az igazi probléma hogy ennyit sem vagytok képesek megbeszélni. A cukorbetegségnek nem az elfogyasztott édességgel arànyosan nő az esélye. Ez ostobasàg. Valóban nagy egészségügyi hàtrànyai vannak de nem ez,maximum ok okozati összefüggésben a túl sok cukor fogyasztàs következmélyeivel.
Pl fogszuvasodàs, cukorfüggőség(anélkül a gyerek belassul fàradt stb, ez olyan neki,mint egy energia ital), a szervezete sem kapja meg a megfelelő tàpanyagokat,mert eltelik a cukorral ìgy tönkremegy a jelzőrendszer,hogy mire lenne szüksége, elhìzàs, nem fog mindig ennyit mozogni,de az édesség mennyisége àllandó marad, (az elhìzàs viszont emelei a cukorbetegség kockàzatàt).
Mindez a későbbiekben fog jelentkezni majd kisikolàs kortól(lukas fogak előbb). Majd nem bìrja a mozgàst, elzsìrosodnak az erei, nagy eséllyes pàlyàzik30 év körül egy szìvinfarktusra stb...
Ez néhàny szempontból rosszabb,mintha verné a férjed.
Úgy általában véve kéne elbeszélgetned a férjeddel arról, hogy a szülőknek muszáj egy követ fújniuk. Főleg a gyerek előtt.
Bizony, akkor is elhízhat a kicsi ennyi cukortól, ha amúgy mozog, a kis tejfogak pedig nagyon el tudnak romlani, fogváltáskor esetleg elve rosszabb lesz a csontfog (azt mondják).
Anyóspajtás nem lenne ebben szövetségesed?
Eleg szomoru es elkeserito, ha egy szulo a sajat gyereke ellensege:(
Szerintem te mar kerdeztel errol. Azt gondolna az ember, hogy egy ertelmes szulo felfogja a tetteinek sulyat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!