Mit tehetek egy ilyen kisgyerekkel?
Hogy nevelitek? Ha beszélgetősen megoldva, akkor váltsatok szigorúbbra, ha szigorúan, akkor lazítsatok kicsit, és próbáljátok átbeszélni a dolgokat.
Én ezzel a nevelés dologgal úgy vagyok, hogy nincs egy formula, ami fixen helyes. Más temperamentumú gyerekkel másképp kell megközelíteni a dolgokat, és én azt mondom, hogy minden gyerekre személyre szabott nevelést kell alkalmazni. Szóval amit most csináltok, lehet papíron működik, vagy a barátnőnek működött, de nálatok nem, és más eszközök kellenek.
Nálunk pl kell a szigorúbb megközelítés, következményekkel, nem működik a megbeszélés, mert makacs a fiam és csak azért se úgy csinálja ahogy kérem, hiába magyarázom.
Vannak barátai?
Esetleg elmondhatod neki, ha rugdosórik, meg bánt másokat és eltanácsolják, akkor nem látja majd őket minden nap, csak ritkán.
Itt két lehetőség van:
Vagy mégse nevelitek olyan szuperül. És itt megjegyzem a diploma nem jelent itt senkit. Rengeteg tanult embert látok, akik a gyerekükkel nem jutnak dűlőre. Meg aztán a gyereknevelés nem is könnyű dolog. Nincs egy biztos recept.
Vagy a gyereknek van valami olyan idegi alapú problémája, amit szakembernek kéne kezelni.
"Otthon is nagyon eleven és rossz."
Már ebből a mondatból egyértelmű, hogy fogalmad sincs a nevelésről.
Nem a gyerek rossz, hanem az, amit csinál.
Te meg a gyereket ítéled el, és nem nézel a tett mögé.
Amíg ennyit nem látsz be, esélytelen vagy.
A másik. Férjemmel összesen 4 diplománk és 7 nyelvizsgánk van, MÉGIS tudom, hogy nem a diplomán múlik, hogy ki hogy nevel.
Nyilván nem neurológus, pszichológus, gyógypedagógus... vagy. Ezekben az esetekben érne valamit a diplomád a gyereknevelésben.
Én sem kajálom ezt be.
Nincs tanár aki ilyet írna.
Az ovi meg kapásból elküldené a pedszolgálathoz, nevelésibe.
Az oviból pedig nem tanácsolhatnak el senkit..
Gyenge kamu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!