Velem van a gond, ha felfordul a gyomrom amikor azt látom hogy a szülő szájon csókolja a gyermekét?
Az, hogy valaki nem puszilja szájon a gyerekét, nem egyenlő azzal, hogy sterilen tartja, de hülyék léteznek :D
Én szimplán nem értem, miért ébred egy szülőben olyan vágy, hogy neki feltétlenül a gyerek ajkát kell puszilgatni, miért nem mást? Nyilván, ha a kicsi ad puszit és odasikerül, hát istenem, de magában a szülőben miért van az, hogy csókolgatni kell a száján, miért jobb neki az, mint az arcán, homlokán?
Én sosem éreztem erre késztetést, nem is csináltam.
#14 A kérdésedre adott válaszok engem is érdekelnének.
Az én észrevételem az lenne, hogy ha valaki szereti a gyermekét, akkor miért ne csókolhatná ott a gyermekét ahol akarja (talpát, fenekét csókolgatni egy csecsemőnek elfogadott). A csókot miért tartjuk fent kizárólag a szerelmesek részére (lásd Lölö és neje)? Tabusítjuk a szájoncsókolást annyira, hogy bennem nagyon mély undort kelt.
Én ilyenkor tudat alatt a fertőzésekre gondolok? Vagy alapvetően csók fóbiám lehet?
15 kérdező, gondolom a férjeddel csókolózol, nem? Akkor nincsen csókfóbiád. Csak egyszerűen benned (ahogy szerencsére másokban is) tudatos, hogy a csók / szájrapuszi az egy más jellegű kapcsolathoz tartozik, ennyi.
13 voltam
16! Az nekem is! Meg mikor 2 hónapos a gyerek, de már áradozik, hogy milyen jóképű gyereke van, ragadnak majd rá a csajok, meg azzal van elfoglalva, hogy mekkora lesz neki a..
Igen.. személyesen ismerek ilyet!
Azért a gyomrod ne forduljon fel, _annyira_ szerintem nem gaz _kicsikent_
irom ezt ugy, hogy en sem szeretem, nalunk se volt egyik sem igy nevelve, de vannak ismeroseim ("másik" népcsoport), ahol a mai napig a felnőtt(!) fiú(!) az apjának(!) is a szájára adja, sőt, ezt a facen is megosztjak. Mondjuk ott szoktam kikapcsolni a facebookot :D
szoval en elfogadom, hogy valahol ez megszokott, de en soha nem nevelnem igy oket.
A kisfiunk 1x adott az anyja szajara 2 evesen, a lanyaim az enyemre soha.
Ami az egeszseget illeti: szerencse, hogy egy felelos szulo nem nyalja le a cumisuveget, ha az leesett és nem eteti ugy a gyereket, nem kostolja elo a tejet, hoyg az nem-e forro, hogy a elcsoppeno kanalrol nem nyalja a fozeleket, mielott a gyerek szajaba adja + egy 5 tagu csalad soha nem iszik egy uvegbol :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!