Más 2,5 évese is babának érzi magát?
Akármikor mondom, hogy nagylány kiakad, felemeli a hangját is és kikéri magának, hogy ő nem az. Azt mondta ő nem akar nagylány lenni. Babának hívja magát. Őt dajkálni kell és cicit kér (legszebb, hogy 8 hónapos kora óta nem szopizik). Ezt nem egésznap csinálja. Néha ő kutyusosat is játszik vagy cicásat, esetleg palacsintába kell őt csomagolni és megenni. Ezért nem is tulajdonitottam a babás szerepjátéknak eddig nagy jelentősséget, de eddig nem is háborodott fel, ha nagylánynak hívtam, sőt pont ezzel értem el, hogy bilizzen. Szeretett nagylány lenni. Most meg baba korszaka van. Biztosan kinövi majd és kezdetben lehet elrontottam, hogy partner voltam és babának hívtam őt én is. Már elkezdtem korrigálni a dolgot.🙂
Fura egyébként, de imádja a babákat, szinte üldözi a babakocsikat. Minden játékáról gondoskodik, babakocsiban tologatja a kis játékbabáit, eteti, ölelgeti őket.
Kistesója még nincsen.
Más kislánya is csinálta ezt?
Az enyém is eljátszotta egyszer, hogy márpedig ő kisbaba akar lenni. Mondtam neki, hogy rendben, akkor irány az öccse rácsos kiságya, abból most addig ki nem jöhet, amíg nincs kész az ebéd. Nincs szaladozás, nem társasozhataz apjával, nem nézhet tévét, kap egy csörgőt meg egy plüssjátékot.
20 percig bírta.
Nálunk mindig kikéri magának, hogy ő nem baba, ő *név*. :D Meg sokszor mondogatja, hogy ő már ügyes nagylány, már egyedül tudja felhúzni a cipőt/nadrágot, már bilibe pisil, ésatöbbi nagylányos dolog. Utána meg jön, hogy segítsek neki enni, mert még kicsi :D
Szerintem ez pont az az átmeneti kor, amikor babából kisgyerekké alakulnak, és ezt nem csak mi látjuk így, hanem ők is így érzik. Kis identitásválság miniben :D
De cukik lehetnek!😍
Bevallom, nekem anyukám ültette el a fülemben ezt... Mert amikor tesómat egyszer az ovónő előtt babának hívta megszokásból az ovónő teljesen kiakadt rá
Anya szerint ezért sok oviban "harapnak". Később ő is dolgozott oviban meg most is napi kapcsolatban van védőnőkkel a munkája miatt. Én személy szerint mondjuk ennek nem tulajdonítanék nagy jelentősséget, mert nekem is nagyon cuki.❤ Amikor rosszat csinál és leszidom, akkor rámnéz és azt mondja: "Anya dajkálja a picibabát". Hát ennek ki bírna ellenállni?🤭
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!