Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan nyírjátok a gyerek haját?

Hogyan nyírjátok a gyerek haját?

Figyelt kérdés

Adott egy 2 éves áldott jó kisfiú...na de ha eljön a hajnyírás ideje, olyan hisztit levág, hogy levegőt alig kap. Baba hajnyíró gépünk van, ami elég halk, szóval még az sem indok hogy túl hangos. Mikor pici volt még tűrte. Aztán mikor kezdte nem szeretni, elkezdtem álmában megnyírni gyorsan. Viszont napközben már nem alszik ilyen mélyen, szóval sajnos nem opció. Így viszont nem lehet neki normális frizurát vágni, hanem ilyen össze vissza valamit. Fodrászhoz azért nem viszem mert szerintem ugyan ilyen hatalmas sírást rendezne, komolyan mint akit ölnek vagy nemtudom. Anyu szokott segíteni megpróbálni közben elterelni a figyelmét, de nem jön be ez sem. Mese sem, semmi. Ha panelban látnánk, szerintem rám hívnák a gyámügyet.

Valakinek van ötlete, akinek szintén ilyen extra rosszul viseli a gyereke, hogyan lehetne megoldani?

2023. febr. 10. 13:38
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
30%
Nem birka, hogy nyirjam. Fodrász
2023. febr. 10. 14:17
 12/24 anonim ***** válasza:
66%
Nekünk is sír ki bírjuk azt a 10 percet. Géppel csináljuk most a hidegebb időben 1-1,5cm melegben olyan 5mm körül
2023. febr. 10. 14:19
 13/24 anonim ***** válasza:
84%

A fodrász 1 alkalommal vágta neki, másodjára már nem engedte, harmadjára a szalon látványától is torkaszakadtából üvöltött pedig esküszöm senki nem bántotta.

Férjem hajnyírójával barátkoztattam egy hétig, bekapcsoltam, rezgett, hozzá érintettem a kezéhez, pocakjához, fejéhez, hajamba is beletettem óvatosan, úgy tettem mintha vágnám, mondtam hogy csikiz. Egy hét után már túrta a fejét a géphez, játéknak vette. Elértem, hogy nem fél tőle, van, hogy nincs kedve megállni egyhelyben, akkor bizony megyek utána, vágom ahol érem. Egy délután alatt egész normális hajat tudok neki csinálni. Ami rálóg a fülére illetve hátul amit nem úgy érek, déli alvásnál óvatosan levágom ollóval.

2023. febr. 10. 14:24
 14/24 anonim ***** válasza:
90%
Nálunk az első 2 alkalommal volt sírás a fodrásznál. A következőnél kipróbáltuk mit csinál, ha nem az ölemben ül miközben vágják neki, hanem egyedül ülhet a székben. Ettől annyira nagyfiúnak érezte magát, hogy nagyon komoly arccal szépen hagyta, hogy levágják a haját. Azóta már 3 éves lett, ő kérdezi, hogy mikor megyünk legközelebb fodrászhoz.
2023. febr. 10. 14:25
 15/24 anonim ***** válasza:
87%
Hajnyíróval, mivel sokkal előbb engedte meg nekem, mint egy idegennek. Próbáltuk a fodrászt is, nem sikerült. Itthon pedig úgy, hogy apa (vagy ha engem választott, akkor én) fogta a kezét, és bátorította, miközben én villámgyors voltam. Harmadik alkalommal már nem bánta egyáltalán. Akkor egy ideig gyakran is nyírtuk neki, hogy megmaradjon benne ez a pozitív érzés. Kb. három évesen felfedezte, hogy vágás után bök a haja, mint a süni tüskéje. Onnantól hetente vágatni szeretett volna.
2023. febr. 10. 14:31
 16/24 anonim ***** válasza:
32%
Geppel nyírjuk, üvölt, de ez van.
2023. febr. 10. 14:34
 17/24 anonim ***** válasza:
65%

becarok hogy már az is traumatizálás h otthon vágta a haját 🤦

Te orrszívásra is elviszed orvoshoz? Mert a porszívós orrszívástól is totál hüly.t kap néhány gyerek.

2023. febr. 10. 14:46
 18/24 anonim válasza:
28%
Le kel fogni azt jólvan(csak viccelek)
2023. febr. 10. 15:11
 19/24 flora08 ***** válasza:
55%
Fodrászhoz viszem, ha hosszú a haja. Ha jól emlékszem, 10 hónapos volt, amikor először mentünk. A fodrász nem merte hátul a tarkójánál géppel igazítani nehogy féljen tőle, úgyhogy először csak bekapcsolta, megmutatta neki a hangját, azután használta.
2023. febr. 10. 15:57
 20/24 anonim ***** válasza:
77%
Fodrászhoz visszük mindig, sosem kísérleteztem otthon. Ezek a géppel, anyu meg apu által letolt milliméteres hajak még gyerekeknek is irtó bénák szerintem...
2023. febr. 10. 19:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!