Hogyan nyírjátok a gyerek haját?
Adott egy 2 éves áldott jó kisfiú...na de ha eljön a hajnyírás ideje, olyan hisztit levág, hogy levegőt alig kap. Baba hajnyíró gépünk van, ami elég halk, szóval még az sem indok hogy túl hangos. Mikor pici volt még tűrte. Aztán mikor kezdte nem szeretni, elkezdtem álmában megnyírni gyorsan. Viszont napközben már nem alszik ilyen mélyen, szóval sajnos nem opció. Így viszont nem lehet neki normális frizurát vágni, hanem ilyen össze vissza valamit. Fodrászhoz azért nem viszem mert szerintem ugyan ilyen hatalmas sírást rendezne, komolyan mint akit ölnek vagy nemtudom. Anyu szokott segíteni megpróbálni közben elterelni a figyelmét, de nem jön be ez sem. Mese sem, semmi. Ha panelban látnánk, szerintem rám hívnák a gyámügyet.
Valakinek van ötlete, akinek szintén ilyen extra rosszul viseli a gyereke, hogyan lehetne megoldani?
Mi nem nyírjuk, csak picit vágjuk, amikor már hosszú. Olyan gombafrizurás, mármint hosszát tekintve, nem a fazonját.
Miért nyírjátok neki rövidre, ha nem szereti?
Nem nyírom, fodrászhoz viszem. Talán ha nem sokkoltátok volna otthon, nem kellene attól tartani, hogy a fodrásznal se bírja.
Egyébként ekkora gyereknél DIREKT ollóval vág egy normális fodrász, mert attól sokkal kisebb eséllyel kap frászt. Utána ha azt bírja, használhat helyenként nyírót is.
Fodrász vágja a haját az elejétől kezdve.
Elnézelődik közben, figyeli az ollót, a gépet. Tök jól elvan.
Ollóval vágtam neki mikor ilyen korszaka volt.
Az elején géppel vágtam, aztán pont 2 éves kora körül valahogy nem viselte el. Akkor ollóval igazítottam. Ez kb 3 alkalom volt. Utána megint hagyta a gépet, mert látta ahogy az apjának is azzal vágom. Azóta nincs gond. 3 éves, remekül tűri.
Csokiért, mesét nézve. Jöhet a lepontozás!
Kicsit sírós, de már nem kell lefogni.
Régen hagytam nőni, de a szemébe lógott, és ha csak elöl lett levágva akkor elég furán nézett ki. Egy ideig hagyta ollóval, most már azzal nem, most hajnyíróval, ha gyors vagyok, és kap csokit meg közben nézhet mesét akkor sikerül.
Ne foglalkozz a többivel. Nem rontottál el semmit.
Az én fiam hisztérikus a fodrásznál, persze biztos az én hibám vagy a fodrászé, nem annak a jele hogy szenzoros kicsit, és gyűlöli ha a fejéhez érnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!