Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megnyugtatnátok, hogy jól...

Megnyugtatnátok, hogy jól fogja magát érzeni kisfiam a bölcsibe?

Figyelt kérdés
Márciusba kezdi, ha visszavesznek dolgozni, remélem.(csak 4 órába mennék vissza, úgy néz ki, hogy csak úgy is lehet majd jan. 1-től), 2 éves lesz. A gyerekeket szereti,mindenkivel jól elvan, de egyben nagyon anyás is. Nem adnám be, ha nem lenne muszáj. Tudom érte van, de akkor is olyan rosszul érzem magam miatta, már most.
2010. okt. 4. 17:36
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Hát, először is magadat nyugtasd meg, hogy jó helyen lesz, mert ha ezt a bizonytalanságot érzi rajtad, akkor nem biztos, hogy könnyen megy majd neki. Nekünk nagyon bevált a bölcsi, pedig az én kisfiam sokkal kisebb volt, amikor kezdte. Most már lassan 2 éve jár, és imádja... Sok barátja van, sokat vannak az udvaron, festenek..
2010. okt. 4. 17:58
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Az első hogy te ne legyél feszült emiatt, hiszen akkor az elválás is nehezebb lesz.Azt te tudod hogy mennyire anyás, és mennyire van el nélküled.

Ha anyás akkor én úgy gondolom lesz sirás,viszont ez csak addig van amig te ott vagy.Most vagyunk túl a 3. heten a 2 éves kislányommal,igy a beszoktatás alatt láttam és szemléltem a többi gyereket akiket már ott is hagyott az anyukájuk.A gyerek torka szakadtából üvöltött de amikor anya elment semmi.Mintha elvágták volna és vigan játszott a többi tökmaggal.Az én lányom eddig nem sirt(mondjuk ő elvan nélkülem is) de ez sem biztos hogy igy marad, lehet hogy rajta később jön majd ki.

Nem lesz gond,én nagyon ideges voltam de nagyon az elején, de kilestem a gyerekem és nagyon jól elvolt.Igy rájöttem hogy ez nekem valószinű nehezebb mint neki.Az meg hogy csak 4 órában mész vissza dolgozni az semmi.

Nyugi nagyon jól érzik magukat ott,feltéve ha foglalkoznak velük:)

2010. okt. 4. 20:00
 3/4 anonim ***** válasza:
Heti két nap hordom családi napközibe a kisfiamat, az eleje rémesen ment, azt hittem el is tanácsolnak. Ehhez képest múlt pénteken, amikor nincs bölcsinap, hajnalban arra ébredtünk hogy szól a riasztó a lakásban ezerrel. Férjem lerohant az emeletről és kit talált a lépcső aljában? A kisfiunkat. Kérdeztük tőle hogy hát te hová indultál? Mire ő: "Bőcsibe!". Így feltételezem jól éri ott magát, a kezdeti sírás-rívás ellenére :))
2010. okt. 4. 20:05
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanígy éreztem magam a bölcsi kezdése előtt. A kisfiam májusban lett 2éves, szeptemberben kezdte. Februárra várom a kistesóját. (Már van egy ovis nővére.) Szóval a család javaslatára beírattam, hogy a szülésig fel tudjak készülni, pihenni stb. Közben épp szept.1-től kaptam óraadói állást, szóval így tényleg szükséges lett. Nagyon féltem, hogy hogyan fog zajlani a beszokatás. Már egy hónapja jár és mondhatom, nagyon ügyesen beszokott. Azóta is nevetek magamon, hogy mennyire féltem az egésztől, ő meg szinte gond nélkül megszokta. A 2. héten már megpróbáltuk az ottalvást, ami elsőre sikerült is. Csak ezen a héten sírdogált egy párszor, amikor reggel bevittem a csoportszobába, de miután eljöttem, nagyon hamar abbahagyta. Meg ekkor még zavarta, hogy a többi gyerek sokat sírt.

Amúgy a kezdetektől szépen eszik, alszik, ha felkel hamarabb nem sír, csak nézelődik. Reggelente soha nem szokott sírni, hogy nem akar menni, szinte rohan befelé. Az utóbbi napokban már úgy kell szólnom neki, hogy egy puszit azért adjon már. Nagyon szeret ott lenni és mióta jár, elértük azt is, hogy szól, ha pisilnie kell. A bölcsiben például nincs rajta pelenka, csak alváskor. De sokszor száraz, miután felébred.

A gondozónők nem győznek áradozni róla, hogy milyen ügyes, meg nincs vele semmi baj.

Szóval bebizonyította nekem, hogy alaptalan volt az aggodalmam. Ő már megérett arra, hogy közösségbe járjon. (Mondjuk szerintem nála az is szerepet játszhatott, hogy előtte egy évig együtt hordtuk a kislányomat oviba, és ezalatt megtanulta ezt a rendszert. Nagyon örül, hogy van saját jele, helye a szekrényben. A tiszta törölközőjét pedig mint egy ereklyét, úgy viszi be a helyére.)

Ne aggódj, ezek a kicsikék nagyon tudnak alkalmazkodni. Kifejezetten tetszik nekik az új helyzet. Mondjuk nekem szerencsém volt vele, de bízz abban, hogy nem lesz semmi gond! Csak ügyesen!

2010. okt. 4. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!