Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan segítsek a kisfiamnak,...

Hogyan segítsek a kisfiamnak, hogy elkezdjen beszélni?

Figyelt kérdés

1 év 4 hós, baba nyelven sokat beszél, szótagokat ismételget. Mondta anya, apa, de mostanában nem hallottam tőlle. Mivel két különböző nyelvű szülők vagyunk megegyeztünk, hogy csak azon a nyelven beszélünk amit közösen használunk, de néha kicsúszik a számon a másik nyelv is mert ahhoz vagyok szokva, és e miatt anyósék nekem álltak, hogy direkt csinálom és e miatt nem beszél még a gyerek. Remélem nincs igazuk, :(.

Az állatok hangját sem utánozza pedig rámutatok az állatra, képre és mondomvmit csinál az állat de nem akarja mondani csak mosolyog rám.

Ha éhes nyam nyam, ha szomja hozza a vízes üvegecskét, hogy vegyem le a kupakot. Beszélek vele,bem gügyögök neki. Sokszor használom ugyanazokat a szavakat, amiket fobtosnak tartok. De csak baba nyelven veszél. Azt látom rajta hogy megérti amit mondok, okos gyerek csak beszélni nem kezdett el még.

Mit tegyek hogy megtanítsam?

A ti diú gyereketek mikor kezdett el beszélni? Késik az enyém vagy még van ideje?

2023. febr. 3. 02:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

1 év 4 hónaposan egy-két szó bőven elég. Ha annyi sem lenne semmi gond. Gyerekem meg volt késve védőnői státusz szerint a beszéddel, több szakembernél jártunk, mindenhol megnyugtattak hogy beszélni fog, mindent ért, nincs baja. Ekkor már elmúlt két éves... Most lesz egy hét múlva 2 és fél, karácsonykor berobbant a beszéde, gyakorlatilag minden szót mond a sajnostól kezdve a papírsárkányig, egy hete pedig E/1-ben is mondja már a magáét, a ragokat meg egy hónapja. Néhány hang- meg ragtévesztése van, ezentúl rendes mondatokban beszél.

A legrosszabb ami történhet, hogy sürgetik őket...

Amúgy egyetértek az előzőekkel, ha kétnyelvű a házasság, tuti hogy tolnám mindkét nyelvet. Így később fog beszélni, de óriási előnnyel indul, pláne a magyar nyelv mellett, ami finoman nem barátja a világnyelveknek.

2023. febr. 3. 07:32
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

1 év 4 hónapos... hova rohansz?

A többnyelvű családoknál pedig mindenkinek az anyanyelvén kell kommunikálni a babával így megtanul több nyelvet, nem, nem zavarodik össze! Sőt ha idegen nyelven kommunikálsz vele, átadod a saját akcentusodat, meg hibáidat. Beszélj hozzá magyarul, a férjed is az anyanyelvén ha meg együtt vagytok, a közös nyelven.

2023. febr. 3. 07:32
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

A bölcsinkbe most 2 gyerek 2 nyelvű családból jött, az egyik szépen utánoz mondja a szavakat mind 2 nyelven ő 20 hónapos, a másik semmit nem mond olaszül pár szót meg baba nyelven ő 26 hónapos.

Minden gyerek más, olyan fontos hogy minnél előbb beszéljen 1 nyelvet, a helyett hogy 3 is beszélhetne 1-2 évvel később.

2023. febr. 3. 07:58
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Én mind a két nyelven beszélnék vele,ebből baja nem lehet. Szerintem anyosek csak azt akarják, hogy ne tudjon magyarul. Ennyi idősen még az is jó ha nem beszél semmit. Enyém 16 hónapos és gügyög.
2023. febr. 3. 08:37
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Mi harom nyelvet hasznalunk es a 15 honapos lanyom sok mindent ert, az ertelmes szavai sem egy nyelvre korlatozodnak.

Viszont hiaba vagytok vegyes par ha csak egy nyelvet beszeltetek eddig akkor csak egy nyelvet ismer, hiaba keversz bele mas szavakat, mintha a magyar gyerek elott mondogatnad az angol szavakat, talan megjegyzi, megerti de nem lesz tole megzavarva.

Azt viszont nem ertem honnan szedi a kedves anyuka,hogy beszelnie kellene a gyereknek ennyi idosen. Vagy hogy megzavarja az agyat, megkerdeznem hogy anyukanak problemaja van azzal hogy te mas nyelvet beszelsz vagy csak szimplan ennyire tudatlan?

2023. febr. 3. 08:58
 16/18 anonim ***** válasza:
62%
Addig örülj, amíg nem beszél
2023. febr. 3. 11:56
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
A 16 hónapos gyerekek közül csak nagyon kevesen mondanak szavakat.
2023. febr. 3. 12:32
 18/18 A kérdező kommentje:

Nekik is mondtak más szülők ezt azt, hogy a két nyelvű családnál logopédushoz kellett vinni a gyereket hogy legalább 1 nyelven beszéljen, nekem egy ismerősöm viszont azt mondta hogy akkor lehet a gyereknek vannak beszéd problémái nem pedig a két nyelvűség zavart be.

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, megnyugodtam. Így hogy tömik a fejem a baromságokkal nehéz normálisan gondolkodni.

2023. febr. 3. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!