Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan segítsek a kisfiamnak,...

Hogyan segítsek a kisfiamnak, hogy elkezdjen beszélni?

Figyelt kérdés

1 év 4 hós, baba nyelven sokat beszél, szótagokat ismételget. Mondta anya, apa, de mostanában nem hallottam tőlle. Mivel két különböző nyelvű szülők vagyunk megegyeztünk, hogy csak azon a nyelven beszélünk amit közösen használunk, de néha kicsúszik a számon a másik nyelv is mert ahhoz vagyok szokva, és e miatt anyósék nekem álltak, hogy direkt csinálom és e miatt nem beszél még a gyerek. Remélem nincs igazuk, :(.

Az állatok hangját sem utánozza pedig rámutatok az állatra, képre és mondomvmit csinál az állat de nem akarja mondani csak mosolyog rám.

Ha éhes nyam nyam, ha szomja hozza a vízes üvegecskét, hogy vegyem le a kupakot. Beszélek vele,bem gügyögök neki. Sokszor használom ugyanazokat a szavakat, amiket fobtosnak tartok. De csak baba nyelven veszél. Azt látom rajta hogy megérti amit mondok, okos gyerek csak beszélni nem kezdett el még.

Mit tegyek hogy megtanítsam?

A ti diú gyereketek mikor kezdett el beszélni? Késik az enyém vagy még van ideje?

2023. febr. 3. 02:39
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Bicsi a helytelen írásért, de késő van , fáradt vagyok, de az e miatti stresztől nem tudok aludni, és a billentyűzetet is alig látom
2023. febr. 3. 02:41
 2/18 anonim ***** válasza:
91%
Nemkell 3rőltetni lehet 3 évesen tanul meg beszélni,a fiam se utánoz állatokat mond pár szót és szépen magától fejlődik.később szuper lesz ha 2 nyelven beszél
2023. febr. 3. 02:47
 3/18 anonim ***** válasza:
89%

Nyugodj meg :) Se a kisfiaddal, se a te módszereiddel nincs gond. Minden gyerek más ütemben fejlődik. Van aki hamarabb jár és később beszél, van aki hamarabb beszél és később jár, de a végeredmény ugyan az. Ehhez semmi köze a kétnyelvűségnek, csupán ilyen az ő személyes tempója. Beszélj hozzá sokat, olvass neki minél többet és idővel meglátod, hogy semmi okod az aggodalomra. :)

Logopédus vagyok

2023. febr. 3. 05:56
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

"Mivel két különböző nyelvű szülők vagyunk megegyeztünk, hogy csak azon a nyelven beszélünk amit közösen használunk"

Ennél nagyobb baromságot nem is csinálhatnátok. Lehetősége van a gyereknek kényelmesen megtanulni 2-3 nyelvet, ti meg nem használjátok ki. Agyam eldobom.

Tessék csak szépen magyarul beszélni hozzá, a párod meg a saját nyelvén. Anyóséknak meg adni egy tockost, és elmagyarázni, hogy nem hátrány, ha az ember több nyelven tud kommunikálni.

2023. febr. 3. 06:01
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

"Mivel két különböző nyelvű szülők vagyunk megegyeztünk, hogy csak azon a nyelven beszélünk amit közösen használunk"

Igaza van az utolsónak, ez egy orbitális baromság. A különböző anyanyelvu szülőknek a saját anyanyelvukon kell a gyerekhez beszélni. Az a baja a kicsinek, hogy te egy idegennyekven próbálsz vele kommunikálni. Ez nyilván nem megy tökéletesen

2023. febr. 3. 06:11
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom is 16hónapos.

1db állathangot utánoz, az össz szókincse pedig az apa.

Pont elég is ennyi ebben a korban.

Fiam pl 20hónaposan mondta ki az első szavát, 24hónaposan pedig összetett mondatokban beszélt.

Nem egyformán fejlődnek. Nyugodj meg, nincs elkésve.

Egyébként csatlakozom, ha ennyi nyelven beszéltek, nem 1nyelven kellene a kicsihez szólni. Most csettintéssel megtanulhatná azt, amit késöbb lehet kínkeservvel tenne.

2023. febr. 3. 06:49
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Fiam most lesz 2, még mindig babanyelven beszél, de legalább azt 0-24be. Talán 1hónapja kezdett el több értelmes szót mondani, elvileg 2,5éves korukig van idejük úgyhogy ne aggódj.

A kétnyelvűségnek pedig olvass utána. Ahogy előttem is írják, az a legjobb ha a két szülő a két nyelven beszél hozzá, hidd el egy idő után meg fogja tudni különböztetni.

2023. febr. 3. 06:49
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Pont ma másfél éves. Egy rendes szava sincs. Pedig csak 1 nyelven beszélek hozza. Ő is mindent megért. Néha hallok valami hasonlót mint enye vagy ana, gyeje, deje Stb esetleg szó kezdeményeket. De ő is vígan mondja a magáét baba nyelven. A bátyja ennyi idősen rengeteg szót tudott már és pár rövid mondókát. Szóval engem is zavar ez miatt. De amúgy tényleg normális ez is. Nem stresszel magam rajta. Tegnap státuszon azt kérdezte a védőnő hogy 5 szótmond e. Mondtam hogy nem, szókezdeményeket inkább. Azt mondta jó.
2023. febr. 3. 06:55
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
8 vagyok. Amúgy ha szónak szamít egyedül az áú megy ha beüt valamit. Egy hónapja egyszer mondtam neki, azóta sírás helyett áú van.
2023. febr. 3. 06:57
 10/18 anonim ***** válasza:
65%
Ne stresszelj, énekelj neki sokat, mondókázzatok, beszélgess hozzá sokat hogy lássa a szádat, hintázzon sokat.
2023. febr. 3. 06:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!