Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek b.kó voltam?

Szerintetek b.kó voltam?

Figyelt kérdés
Játszótéren kicsit nem figyeltem a gyerekem játékára, és odament egy másik gyerek és elvette. Erre a szülője elkezdte neki magyarázni tutujgatva, hogy nem, nem szabad, visszaadjuk. Én meg odamentem, és kivettem a kezéből bocsánatot kérve és visszahoztam (az én gyerekem arra számít, hogy figyelek a dolgaira, míg a játékokon van, nem akartam, hogy lássa, hogy másnál van a cucca). Erre az anyuka még be is szólt nekem. De szerintem meg nem vagyok köteles hozzájárulni a gyereke neveléséhez ennyivel se.
2023. jan. 14. 09:36
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem itt te voltál a legsötétebb,nem a másik anyuka.
2023. jan. 14. 10:13
 12/33 anonim ***** válasza:
93%
Először is miért nem figyeltél jobban? Másodszor belehaltal volna ha vársz pár percet ha már nem figyeltél oda? Bunkó voltál és a legsotetebb a játszón... besértődtél azon hogy elbambultál és te miattad eltudták venni a gyerek játékát,hülye paraszt voltál, tipikus karen.
2023. jan. 14. 10:22
 13/33 anonim ***** válasza:
97%
Jó, hogy bunkó voltál. Ezt kérdezni kell? Mondjuk neked nyilván, mert fogalmad sincs hogy kell emberek között viselkedni. Szerintem vegyél egy játszóteret. Vagy csináld meg a kertet jatszonak. És akkor senki nem fog játszani a jatekaitokkal. Te meg nyugodtan felnevelhetsz egy újabb kis bunkót.
2023. jan. 14. 10:38
 14/33 Mazipa ***** válasza:
96%

Forditott esetben,neked hogy esett volna? Vagy ha a te gyermeked Vette volna El valaki mas jatekat,akkor az o kezebol is csak kicsavaros,es visszadobod a tulajdonosanak? Vagy,ha azt latod,hogy a masik anyuka see szo, see beszed kicsavarja a gyermeked kezebol a jatekot, akkor az sem zavar a? Hiszen mas is lehet akkor turelmetlen,bunko,stb.

A legjobb tanacs, Amit valaha is olvastam a gyereknevelessel kapcsolatban:

"A gyerek sosem azt csinalja,Amit mondasz neki, hanem Amit lat Toled."

Es ez teljes mertekben igaz! Sajat tapasztalatom is ez.

2023. jan. 14. 10:47
 15/33 A kérdező kommentje:

14

Fordított esetben jogosnak tartanám, igen. De arra is ügyelek, hogy ne nyúljunk a más dolgához, ha elveszi, azonnal kiveszem a kezéből. Olyan nem volt még, hogy más bnkó türelmetlen lett volna, inkább az jellemző, hogy a szülők mindent is letojnak, majd megneveli a másik szülő, ha zavarja valami.

2023. jan. 14. 11:04
 16/33 anonim ***** válasza:
91%
Miért vennéd ki azonnal a kezéből? Pont az lenne a nevelés lényege, hogy nem erőszakkal oldjuk meg a dolgot, hanem megtanítjuk a gyereknek érvekkel alátámasztva, hogy miért nem kéne elvenni, és miért adja vissza. Simán lehet, hogy 30 mp múlva a kezedben lett volna a cucc, így meg egy agresszív baromarcnak tűnsz.
2023. jan. 14. 11:08
 17/33 anonim ***** válasza:
72%

Nálunk úgy van a játszótéren hogy amíg a gyerek nem használja a játékot, más is játszhat vele. Tehát mindenki mindenki játékával, amíg nem kell a gazdájának. Utána szépen megköszönjük és visszaadjuk.

Ha utálsz osztozkodni, ne menj játszótérre, én se szeretem azt a közeget. Volt valami elektromos buborékfújó pisztoly amivel szeretett vna játszani a gyerekem, de nem adták neki oda (amihez joguk van persze) de közben élvezettel nézték hogy sír miatta a gyerek. Én se megyek szívesen ilyen bunkók közé, nem is szívesen szólok senkihez se, inkább próbálom elkerülni hogy bármihez hozzányúljon a gyerek. Ha meg mi vinnénk vmi érdekesebb cuccot akkor meg mások ácsingóznának rá, erre se vagyok kíváncsi. Néha inkább be se megyünk a játszóra, inkább bringázunk vagy focizunk máshol.

Másik megoldás hogy nem viszel játékot a játszóra, minek? Általában mi sem vittünk semmit, maximum járművet, azt meg úgyis cserélgetik egymás közt.

2023. jan. 14. 11:17
 18/33 anonim ***** válasza:
95%

A másik anyuka szerintem jól csinálta, a gyerekeknek meg kell tanulniuk a társas viselkedést, és erre lehetőséget kell hagyni. Ha te felrúgsz mindenkit, aki a picikédnek csak a cuccához hozzáér, akkor sosem fog megtanulni szocializálódni.

Ha békén hagyod a gyerekeket, lehet, hogy egy kapcsolatot alakított volna ki, most meg a másik gyerek és a szülő is negatív érzéssel gondol rátok.

És hogy válaszoljak is, szerintem igen, ez egy feleslegesen bunkó reakció volt.

2023. jan. 14. 11:33
 19/33 anonim ***** válasza:
95%

Amelyik anyuka türelmesen, kedvesen magyarázza a gyerekének, miért nem szabad elvenni más gyerek játékát, az nem éppen a sötét kategória.

A sötét az, aki agresszívan reagál le egy teljesen hétköznapi helyzetet, aztán azzal igazolja a viselkedését, hogy szerinte más a sötét bunkó.

2023. jan. 14. 13:41
 20/33 anonim ***** válasza:
91%

Olyan játékot nem viszek ki amit féltek, a többit meg hagyom hogy elkérjék, nem önző irígy gyereket szeretnék nevelni.

Ha valamit nem szeretne odaadni akkor elteszem, és nem más kezéből tépem ki, ha nem adja oda hogy elrakjam így járt és vár addig amíg visszakérjük.

2023. jan. 14. 14:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!