Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek b.kó voltam?

Szerintetek b.kó voltam?

Figyelt kérdés
Játszótéren kicsit nem figyeltem a gyerekem játékára, és odament egy másik gyerek és elvette. Erre a szülője elkezdte neki magyarázni tutujgatva, hogy nem, nem szabad, visszaadjuk. Én meg odamentem, és kivettem a kezéből bocsánatot kérve és visszahoztam (az én gyerekem arra számít, hogy figyelek a dolgaira, míg a játékokon van, nem akartam, hogy lássa, hogy másnál van a cucca). Erre az anyuka még be is szólt nekem. De szerintem meg nem vagyok köteles hozzájárulni a gyereke neveléséhez ennyivel se.
2023. jan. 14. 09:36
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem igen, ez egy kicsit bunkó volt. Várhattál volna kicsit, hogy a gyerek visszaadja, esetleg a te gyereked visszakérhette volna (nem csak beszélve lehet). Így lett volna tanulság is, illetve a te gyereked sem halt volna bele, ha két percig nincs nála a játéka, főleg, hogy éppen nem is azzal játszott...
2023. jan. 14. 09:39
 2/33 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem igen, eléggé bunkó voltál. Ennél több türelem, meg empátia elfér egy játszótéren. A gyereked sem árt, ha megtanulja, hogy nem körülötte forog az univerzum.
2023. jan. 14. 09:40
 3/33 anonim ***** válasza:
97%

A gyereked arra számít, hogy figyelsz a cuccaira, közben mégsem :D

Az anyuka beszólását mondjuk leírhattad volna.

Szerencsétlen kisgyereknek az anyja épp magyarázta, hogy nem szabad, visszaadjuk. Igazán megvárhattad volna azt a fél-egy percet mire a gyerek leteszi, és nem kitépni kellett volna a kezéből.

2023. jan. 14. 09:41
 4/33 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem bunkó voltál. Gondolom ilyena természeted, vagy ezt a példát láttad. A gyerek téged fog utánozni, a te kis tükröd lesz.
2023. jan. 14. 09:41
 5/33 anonim ***** válasza:
91%
Tehát a gyereked azt a példát látja, hogy a másik gyengébbtől anya elveszi a játékot. Egy kicsit még dolgoznék ezen.
2023. jan. 14. 09:46
 6/33 A kérdező kommentje:

4

Igen, ilyen a természetem. Nem láttam példaként, egyszerűen csak elvesztettem a türelmem az utóbbi években. Megszoktam, hogy ne álljak le kérni és magyarázkodni, mert iszonyú sötét lett a legtöbb ember.

2023. jan. 14. 09:50
 7/33 anonim ***** válasza:
95%
Attól még nem kell a gyerekedet is rögtön türelmetlennek nevelni. Mert így bizony ezt látja, hogy rögtön ki kell tépni a másik kezéből a játékot...
2023. jan. 14. 09:52
 8/33 anonim ***** válasza:
91%

Amikor már nem leszel ott a fiadnak megoldani a játszóteres dolgokat, pl oviban, iskolában, akkor vagy nem fogja tudni mit kell csinálni és:

1.) hagyja elvenni a cuccát (mivel nem vagy hajlandó a kommunális nevelésben részt venni, és pl megmutatni a fiadnak, hogy kell visszakérni ami az övé, kivárva a másik fél reakcióját stb)

2.) Erőszakosan visszaveszi mert ezt látta tőled, emiatt ő lesz a rossz gyerek.

A másik hogy nem vagy hajlandó más gyerekének a nevelésében részt venni, de mikor az aktuális helyzetet használva tanítaná a gyerekét a másik anyuka, még alá is vágsz, és rossz példát mutatsz más gyerekének. De ha a rosszul nevelt gyerekek elagyabugyálják a tiédet akkor te lennél a legjobban felháborodva... miközben te magad is része vagy a problémának.

2023. jan. 14. 09:53
 9/33 anonim ***** válasza:
87%
Igen, bunkó voltál. Ilyenkor megvárjuk amíg anyuka elmagyarázza a gyereknek hogy vissza kell adni. Nyugi, vissza fogod kapni a jatékot, nem fog elveszni. Ilyenkor a másik verzió hogy kézenfogod a saját gyerekeket, odaviszed, és elmagyarazod neki hogy hogyan kell visszakérni a játékát ha ilyen történik és ő szeretne vele tovább játszani. Nagyon itt lenne az ideje megtanítani a gyerekednek, hogy a jatszótéren a gyerekek játszanak egymás jatékával, elkérik, visszadják, ha nem megfelelően teszik akkor avatkoznak be csak a szülők, de semmiképp nem úgy ahogy te tetted.
2023. jan. 14. 09:56
 10/33 anonim ***** válasza:
90%
Igen, bunkó voltál. Nem magyarázat az, hogy az emberek sötétek, mert ebben a szituációban te voltál az.
2023. jan. 14. 10:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!