Hogyan tudnám elérni hogy a kislányom hozzám kötődjön jobban?
Te jó ég, ennyi rosszindulatú, szűklátókörű embert... (Tisztelet a kivételnek...)
Ha az "anyós nyakára" szülsz, az a baj. Ha meg nem szülsz időben, akkor meg az. Ha hagyod a nagyszülőt érvényesülni és részt vállalni a gondozásból, akkor kényelmes vagy és meg is érdemled a sorsod, ha meg nem, akkor, meg egy önző hülye p...
Kérdező, ne aggódj, nem lesz ez így örökké. Valószínűleg az anyósod egy igen-igen határozott személyiség (talán kicsit erőszakosabban is, mint az átlag), te pedig elbizonytalanodsz mellette. Ezt a gyerekek érzik, és a "biztonságosabbhoz" jobban kötődnek. Tudom, mert átéltem, csak nekem az anyám csinálta ugyanezt, pedig nem is éltünk együtt. Próbáltam tenni ellene, de annak meg csak állandó konfliktus és cirkusz lett a következménye, az se jó ám a gyereknek. Pontosan tudom, mennyire nem jó érzés ez most neked, de hidd el, ez később változni fog. Ugyanakkor az meg egy tök jó dolog, hogy van a családban valaki, akire fenntartás nélkül rá lehet bízni, és így neked is jut némi énidő, és nem lesz probléma a későbbiekben sem, ha mondjuk a férjeddel el akartok menni kettesben valahova.
Igen, ez a par hetes baba mellől nyaralni lelépő kérdező, aki nem kelt a babához, mert ő fáradt, anyós kelt hozzá, vele aludt stb.
Most meg ugye csodalkozik.
Ugyanakkor abból, amit írsz, tök jó dolgok derülnek ki. Nagyszerű, hogy jövőre költöztök, ez szuper, gratulálok! Az is nagyszerű hír, hogy visszamész dolgozni. Szerintem szép lassan magadra fogsz találni, es ezt a lányod is meg fogja érezni. Azért kötődik jobban anyósodhoz, mert anyósod nevelte, de semmi gond, még kicsi és egy csomó időd van javítani a nevelésén. Őszintén örülök, hogy beindultak a dolgok, gratulálok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!