Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Felhívnátok ezért a gyerekorvost?

Felhívnátok ezért a gyerekorvost?

Figyelt kérdés

3 éves lányom belenyúlt egy cica szájába, és ahogy húzta ki, az megkarcolta az ujját a fogával. Nem mély, kisebb mint egy karmolás, de egy nagyon picit kiserkent a vére. Hazajöttünk, megmostam az ujját és lefújtam Octenisepttel. Ti felhívnátok ezzel a dokit?

Nem kóbor macska, az egyik háznál lakik, nem aggresszív csak egy pillanat alatt megtörtént a dolog :/

Tényleg nagyon mini karcolás.

2023. jan. 6. 12:01
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
87%
Ahogy a 17 es irja, mikor a hisztiocitozist meg 600 fele parazitas megbetegedest hordozo galambokat fogdosnak ossze a macskak aztan meg a kanapen alszanak, na az ezerszer gazabb!
2023. jan. 6. 12:31
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem,dehogy!
2023. jan. 6. 12:57
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha esetleg nagyon ronda volna a seb , láz jelentkezne akkor érdemes orvoshoz fordulni és mondani, hogy volt ilyen baleset.Nekem több macskám is van, kinti bentiek, oltva,chippelve.Egyiktől sem kaptunk el soha semmit, de attól még nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a cicák szája nem steril.

Viszont én így a jelenlegi helyzetben nem hívnám az orvost.

2023. jan. 6. 13:05
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

A tetanusztól nem kell tartanod, hiszen elvileg 18 hónaposan megkapta a 4.oltását, ami 5 évig védi(utána kapja 6 évesen a következő oltást, ami újabb 5 évig védi).

A többit előttem már leírták.

2023. jan. 6. 13:07
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Tetanusz ellen oltva van a gyerek, 14-6 éves korig ritka, hogy ismétlő oltást kelljen adni sérülés miatt. Utána szoktak ha szennyezett a seb, de gyerekkorban nem, mert védi a csecsemőkori DTP oltás sorozat
2023. jan. 6. 13:14
 26/29 anonim ***** válasza:
80%

A kojárós állatok bármikor elkaphatják. Normálisabb tulajok oltatják a kijárós macskát.

Egyébként a macskanyálban olyan baktériumok vannak amik gyakran okoznak gyulladást a sérült területen, sőt akár ideiglenes bénulást is az adott területen.

2023. jan. 6. 13:53
 27/29 A kérdező kommentje:

A mi cicánk pont tegnap kapta az éves oltásait, veszettség ellen pedig két hét múlva fogja kapni.

Az érdekes, hogy amikor kérdeztem, hogy milyen gyakran kell oltatni a cicát, azt mondta az állatorvos: a veszettséget nem szükséges, mert nincsen rá kb esély, hogy elkapja. Ezt konkrétan a doki mondta egy éve, és tegnap is, amikor kérdeztem (most egy másik doki volt), hogy akkor a veszettség ellenit mikor adja, az elején csak nézett, aztán mondta, hogy ha nagyon akarom, akkor két hét múlva.

Érdekes nagyon, hogy még az állatorvos is így áll hozzá, hogy a cicának nem szükséges. De természetesen én mindenképpen beadatom neki.

2023. jan. 6. 14:04
 28/29 anonim ***** válasza:
53%
Mi gyerekünk egész nap simizi q cicát és semmi baja pedig nem mossuk egyfolytában q kezét.
2023. jan. 6. 14:50
 29/29 anonim ***** válasza:
82%

A kijárós cicáknak kell a veszettség elleni a bentieknek nem. Legalábbis az én állatorvosom szerint.

Szerintem semmi baja nem lesz a gyereknek, de figyeld a sebet, lázat és akkor megnyugszol.

2023. jan. 6. 16:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!