Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Felhívnátok ezért a gyerekorvost?

Felhívnátok ezért a gyerekorvost?

Figyelt kérdés

3 éves lányom belenyúlt egy cica szájába, és ahogy húzta ki, az megkarcolta az ujját a fogával. Nem mély, kisebb mint egy karmolás, de egy nagyon picit kiserkent a vére. Hazajöttünk, megmostam az ujját és lefújtam Octenisepttel. Ti felhívnátok ezzel a dokit?

Nem kóbor macska, az egyik háznál lakik, nem aggresszív csak egy pillanat alatt megtörtént a dolog :/

Tényleg nagyon mini karcolás.

2023. jan. 6. 12:01
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Nem kóbor a cica, mint írtam. Kedves házi cica. Elég valószínűtlen, hogy pont ő lenne veszett, amikor amióta élek, veszett macskáról még nem hallottam Magyarországon. Inkább a tetanusztól ijedtem meg, vagy valami más bacitól. De vszeg tényleg túlgondoltam a dolgot...
2023. jan. 6. 12:16
 12/29 anonim ***** válasza:
94%

Van macskám, ennek a kérdésnek alaposan utána jártam, és nem sok emberre is veszélyes dolgot terjesztenek a macskák. Biztos nem volt veszett, az feltűnt volna, a szájában található baktériumok közül meg maximum az ún. macskakarmolási betegség (ez se vészes, max kellemetlen ) amit egy cica átadhat, a férgeken kívül, de egy házi, ápolt, jobb esetben oltott és gondozott macska esetén ezeknek elég kicsi az esélye.

A gyerekorvost felesleges felhívni, mert ha lenne is bármi baja, a tünetek megjelenése után vérvétellel tudná ellenőrizni, attól, hogy megmutatod a gyerek megharapott kezét, nem fogja ránézésre tudni, hogy került e baktérium a testébe.

De a legvalószínűbb (95%), hogyha lefertőtlenítetted, akkor semmi baja nem lesz.

2023. jan. 6. 12:18
 13/29 anonim ***** válasza:
77%

A tetanusz nagyon mély sérülés esetén alakul ki, a tetanusz bacija ugyanis nem képes oxigénen élni.

Az hogy te nem láttál veszett macskát, az egy dolog. Az igen valószínű, hogy ez a macska sem veszett, de mivel sem oltva nincsenek, sem Magyarországon nincs állattartási kultúra (az utcán csatangoló macska kóbor a szemben akkor is, ha a szomszéd eteti), én nem nagyon engedném a szájában a turkálni a gyerekem.

2023. jan. 6. 12:20
 14/29 A kérdező kommentje:

[link]

Ilyen pici. A vér azért folyt megint mert jó alaposan megmostam, mielőtt a kép készült.

2023. jan. 6. 12:23
 15/29 A kérdező kommentje:
Az ott csak egy vérfolt, nem a seb, ami látszik bal oldalon.
2023. jan. 6. 12:24
 16/29 anonim ***** válasza:
89%

A macskakarmolás-betegséghez ettől több kell!

Az nagyon veszélyes, de ennyitől nem lesz baja.

2023. jan. 6. 12:25
 17/29 anonim ***** válasza:
91%
Nem kell felhívni. Nem lesz semmi gond. A mi macskánk már sokszor megkarmolta a lányomat, játszottak. Nem történt semmi. Az zavar amikor a macska mindenféle egeret, madarat megfog és utána játszanak. De attól sem lesz semmi. Viszont ne hagyd, hogy a macska szájába turjon. Simogatni kell a fejét, hátát.
2023. jan. 6. 12:28
 18/29 anonim ***** válasza:
88%

Nyugodj meg :)

Tetanusz a foldben es allatok emesztorendszereben is elofordulhato durva bakterium ( clostridium tetani) , de ehhez az kellett volna, hogy csontig atharapja a kezet, az ezzel fertozott macska.

2023. jan. 6. 12:28
 19/29 anonim ***** válasza:
79%
Jézus, ez egy felületi karc! Ha egy ilyentől baja lenne egy ekkora gyereknek, kihalt volna a pibe az emberiség már.
2023. jan. 6. 12:30
 20/29 A kérdező kommentje:

Nem direkt volt. Füvet evett a cica, és egy füvet akart a szájába rakni... Egy pillanat volt az egész, nem szokott amúgy ilyet csinálni.

Köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat.

2023. jan. 6. 12:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!