Bűn a hosszú haj egy ovis kislánynál?
A kislányomnak szép, derékig érő haja van. Sima, nem gubancolódik, könnyű fésülni, általában vakocsban, vagy copfban hordja. Az óvónőnk elég fura - már régóta nyaggat engem, és a gyereket is hogy vágassuk le, mert úgy könnyebb kezelni. Eléggé bánt a dolog, mert a kislányomnak nem áll jól a rövid haj, sem a félhosszú. Játék közben előfordul, hogy kicsit összekócolódik, de egy-két perc alatt helyre lehet hozni. A többi óvónő viszont dicséri a haját, szívesen fonogatják.
Szerintetek egy óvónőnek van a lányom frizurájába beleszólási joga? Szerintem nem - maximum javasolhat, de túlzásnak érzem, hogy a kislányomat meg akarja fosztani ékességétől - ami tényleg nem sok vizet zavar, maximum napi pár perc munkát jelent neki.
Végig gondoltam az összes rövid, és félhosszú frizurát, de arra a következtetésre jutottam, hogy egy ovónő szeszélye miatt nem "csonkítom" meg a kislányomat".
Jól látom a dolgot?
Az óvónéni hozzászólónak küldöm: Ne haragudj, de nagyon félreérted a témát. Én nem azért nyitottam a topicot, hogy az óvónőket szidjuk, én meg vagyok elégedve mind a két óvónénivel, nagyon rendesek. Csak az egyiknek nem tetszik ez a hajellenes tulajdonsága - persze emellett sok jó tulajdonsága is van, amit értékelek.
Miért veszed magadra? Amit írtál az óvodád körülményeiről, az elég szomorú, ilyen esetben valóban elég ellátni a gyerekek haját - szerintem normális szülő nem is várja el, hogy csodafrizurákat készíts, nem vagy te fodrást. Egyébként szerintem a fésülés inkább a dajka nénik dolga lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!