Bűn a hosszú haj egy ovis kislánynál?
A kislányomnak szép, derékig érő haja van. Sima, nem gubancolódik, könnyű fésülni, általában vakocsban, vagy copfban hordja. Az óvónőnk elég fura - már régóta nyaggat engem, és a gyereket is hogy vágassuk le, mert úgy könnyebb kezelni. Eléggé bánt a dolog, mert a kislányomnak nem áll jól a rövid haj, sem a félhosszú. Játék közben előfordul, hogy kicsit összekócolódik, de egy-két perc alatt helyre lehet hozni. A többi óvónő viszont dicséri a haját, szívesen fonogatják.
Szerintetek egy óvónőnek van a lányom frizurájába beleszólási joga? Szerintem nem - maximum javasolhat, de túlzásnak érzem, hogy a kislányomat meg akarja fosztani ékességétől - ami tényleg nem sok vizet zavar, maximum napi pár perc munkát jelent neki.
Végig gondoltam az összes rövid, és félhosszú frizurát, de arra a következtetésre jutottam, hogy egy ovónő szeszélye miatt nem "csonkítom" meg a kislányomat".
Jól látom a dolgot?
tökéletesen jól látod:D
le ne vágasd a kislányod haját mert ő is és te is megbánnnátok én másodikban vágattam le a hajam vállogerőre és azóta is sajnálom, és növesztem...
szóval ne érdekeljen az ovónő:D
Nincs joga beleszólni, csak javasolni!
De azt gondold át, hogy van kb 15 kislány a csoportban, akiket szintén szép rendezett frizurával szeretnek látni a szülők délután, mikor mennek értük, tehát a pár percet, ami nem tűnik soknak, szorozd be 15-tel. Ha csak 2 perc egy kislány,akkor is 30 perc minimum csak a fésülés. Egyszer megkértem a szülőket, hogy mérjék meg az időt, hogy mennyi idő alatt készítik el a gyerek reggeli frizuráját, majd azt szorozzák meg 15-tel... Keveseb csattal jártak onnantól a kislányok, és nem reklamáltak a szülők, ha csálén állt a copf..
Szép napot kívánok mindenkinek: egy gyed-es óvónő
Köszönöm a válaszokat, és a megerősítéseket! Dehogy vágatom le a haját!
Egyébként többször is mondtam az óvónőnek, hogy nyugodtan hagyhatja kócosan, vagy csálén, engem nem zavar, megértem én, hogy sok a munkája, ha jövök érte, pikk-pakk megcsinálom. A gyerek az gyerek, nem nézhet ki mindig úgy, mintha skatulyából húzták volna ki. Csatokat nem teszek a hajába, csak egy-két hajgumit, aminek berakása fél perc sincs.
Az én lányomnak is hosszú haja van és volt amikor a lányom azzal jött haza hogy megkérdezte az óvónő tőle, hogy meddig akarjuk még növeszteni a haját. Ledöbbentem, de nem szóltam . Nekem még nem szólt semmit az óvónő, majd én eldöntöm hogy milyen legyen a haja. Illetve a lányom, aki nem szeretné ha le vágnám a haját.
Szerintem se vágasd le. Az lehet, hogy az óvónőknek könnyebb délutánonként a gyerekek haját igazgatni, de nálunk mégcsak meg sem fésülik a csatokat sem rakják vissza a hajukba, pedig kevés gyerek van.
Egy óvónő miatt le ne vágassátok, szerintem, ha már kislány, akkor hosszú haj:-)
(kb 6 éves lehettem, mikor családi gondok miatt idegalapon elkezdett hullani a hosszú hajam, és lelkileg nagyon megviselt, hogy le kellett vágni. Ha semmi probléma nincs a kislányod hajával, csak abban az esetben vágassátok le, ha Ő ezt szeretné!)
isten ments! Én is kb. fenékig érö hajat fogok növeszteni a picilányomnak ha majd annyi idös lesz. Csakis akkor vágatom le ha ö kifejezetten kéri. Emlékszem régen oviban nekem mindig félhosszú hajat vágattak és baromira dühös voltam érte, így megfogadtam, hogy ha lányom lesz, csakis hosszú haja lesz. Még csak 1 hónapos úgyhogy majd idövel.
Egyébként meg föleg egy óvónö miatt ne akinek ez böven belefér a munkaidejébe, hogy megcsinálja. A lustasága miatt a
koronától megfosztani a hercegnöt a legnagyobb szemétség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!