Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bűn a hosszú haj egy ovis...

Bűn a hosszú haj egy ovis kislánynál?

Figyelt kérdés

A kislányomnak szép, derékig érő haja van. Sima, nem gubancolódik, könnyű fésülni, általában vakocsban, vagy copfban hordja. Az óvónőnk elég fura - már régóta nyaggat engem, és a gyereket is hogy vágassuk le, mert úgy könnyebb kezelni. Eléggé bánt a dolog, mert a kislányomnak nem áll jól a rövid haj, sem a félhosszú. Játék közben előfordul, hogy kicsit összekócolódik, de egy-két perc alatt helyre lehet hozni. A többi óvónő viszont dicséri a haját, szívesen fonogatják.

Szerintetek egy óvónőnek van a lányom frizurájába beleszólási joga? Szerintem nem - maximum javasolhat, de túlzásnak érzem, hogy a kislányomat meg akarja fosztani ékességétől - ami tényleg nem sok vizet zavar, maximum napi pár perc munkát jelent neki.

Végig gondoltam az összes rövid, és félhosszú frizurát, de arra a következtetésre jutottam, hogy egy ovónő szeszélye miatt nem "csonkítom" meg a kislányomat".

Jól látom a dolgot?

2010. okt. 2. 16:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Hmmm...én óvónőnek tanulok éppen és mit mondjak...benne van a pakliban,hogy fél óráig csak fésülgetek!Vállalta...ne legyen lusta!Nem csak 1 ember felügyel 10 gyerekre!Nekem is nagyon hosszú hajam volt elég sokáig!Olyan térdig érő és nekem is mindig megfésülték és szerették a hajamat!
2010. okt. 7. 05:49
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy ovislánynak majdnem kötelező a hosszú haj :)

A lányomnak egyszer levágtuk, komolyan, majdnem lelkisérülést kapott. Az ő soprtjukban mindenkinek hosszú haja volt, nem coffban, kiengedve, hajráfok, díszes csatok..csipkegallér, alsószoknya, divatos haroisnya, kattogós cipő...és az ovónénik reggel lelkendezve körülrajongtak mionden gyereket, hogy ma mennyire szép!!!

Le ne vágasd!

Különben is, minek? É sha kócos, akko

2010. okt. 7. 07:16
 13/22 anonim ***** válasza:
64%

akkor mi van? Az én copfom vége mindig lkváros volt kis koromban, meg leveses. Mindig forogam az asztanál. Mégis ittt vagyok. Szép vagyok:)Igaz, fésülködni nem szeretek..

Az óvónéninek baj an a nőiességével. Hacsak nem tetűtől fél. Kérdezd meg! Ha igen, van olyan szer, amit előre agyerek hajára kenhetsz, jó illatú, és nem esik bele atetű.

Te minden esetre nagyon dícsérgesd a gyermeket, és magyarázd el, hogy ezzel nem kell törődni, ő nagyon szép.

Még váltanék is talán ovit.

2010. okt. 7. 07:18
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Semmi joga hozzá!

Édesanyám is Óvónő de soha nem szólt bele kinek milyen frizurája legyen!

De arra azért figyelj egy ilyen hosszú haj nehéz! Az egyik ismerősömnek a kislányának is ilyen hosszú haja volt és állandóan fájt a feje, minden fajta ki vizsgáláson volt, és mindent rendben találtak nála. végül mondták neki vágasson le a hajából. Le vágatott belőle azóta nem fáj a kislány feje.

2010. okt. 7. 07:58
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Én is GYED-es óvónéni vagyok. Elmondom én hogyan gondolom. A gyerek haját óvónői kérésre nem szabad levágatni! De! Ha pl. tetű van az oviban, ami mostanában sajnos egyre sűrűbben fordul elő ismét, akkor ajánlatos átgondolni. Egyéb esetben nem. Viszont azt azért szerintem egy óvónéni sem hagyja, hogy a gyerek kócosan menjen ki a csoportból, amikor jönnek érte, még ha a szülő el is nézné neki. És még egy megjegyzés: van ott dadus is, akinek pedig szintén feladata hogy ilyeneket elvégezzen. Nálunk a dadusnéni minden kislánynak rendbeteszi a haját amikor felkelnek is kimennek a mosdóba. Ha 30 perc, akkor 30 perc, FELADATA!!! Sok olyan kislány van egyébként (vegyes csoport), aki meg tudja a saját haját csinálni, és segít a többieknek is. Mint minden, ez is lehet nevelő célzatú. ! Szóval egy óvónőnek és a szülőnek egyaránt mérlegelni kell tudni, hogy mit miért kér és követel. Ne vágasd le a haját egy lusta óvónő miatt! Sok sikert az óvodához! Üdv.! Zsu
2010. okt. 7. 09:32
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Én sem vágatnám le azért mert más mondja. Nekem kisfiam van, de nem egyszer halottam az oviban, hogy egynémelyik anyuka duzzogva mondta, hogy ő reggel nem ilyen frizurát csinált a kislányának. Egyébként rendben volt a kislány haja, csak nem volt benne 35 gumi, csak egy lófarokba volt kötve. Szegény óvó néni (aki egyébként egy angyal) pironkodva magyarázkodott, hogy alváskor elaludta, de csak így volt ideje megfésülni. (Ne vedd magadra, te biztos nem ilyen anyuka vagy, hiszen írtad, hogy te nem problémázol ezen)de én akkor nem bírtam ki és odaszóltam az anyukának, hogy az óvónéni mégsem fodrász (az anyuka az).

31-en vannak a csoportban, kb 16 vagy 17 kislány van, egy-két kivétellel hosszú hajúak. Sokan írják, hogy belefér az idejébe. Hát sok anyuka egyetlen gyerekével is olyan türelmetlen, hogy rossz nézni, ő 31-re vigyáz, és még egy kislányt fésül, addig 30 gyerek vár, és gondolom rosszalkodik. Gondolom nem minden óvónéni olyan, mint a miénk, aki fiatal, tüneményes, és imád minden gyereket.

2010. okt. 7. 10:27
 17/22 anonim ***** válasza:
50%

Mitől jobb, ha copfban van, mintha rövidebbre van vágatva? Összefogva meg semmi értelme... Szemből kopasznak néz ki, az jobb?

Szerintem sem az óvónőn múlik a döntés, viszont elég nehéz lehet ám a gyereknek a derékig érő haj! Szerintem felnőttek sem véletlenül vágatják rövidebbre, nem kell, hogy a fenekünket csapdossa. Igenis kényelmesebb rövidebb. Copfban meg úgysem számít.

Hülyeség a derékig érő haj. Függetlenül az óvónőtől.

2010. okt. 7. 18:51
 18/22 anonim ***** válasza:

A mi ovinkban 2 lánynak van csak rövid haja, ők ikrek. a többi lány (13) mind hosszú hajú. Én direkt megnövesztettem a lányom haját mire oviba került. És nagyon pozitiv élményeim vannak, mert a nyáron sok ismerőstől hallottam, hogy majd az oviban nehogy azt hidd, hogy fésülgetni fogják stb. Pedig a mi ovinkban igenis alvás előtt kiveszik a csatokat, gumikat egy kosárba és ébredés után megcsinálják a frizurákat. Hol a dadus, hol az óvónő, mikor ki ér rá. És a szülőin még viccesen meg is jegyezték az óvónénik, hogy a sok lány miatt a napirendet is át kellett szervezniük. De megoldják!

Egyébként én még szerintem tetű esetén sem vágatnám le. Nagyon jó tetüirtó szerek vannak már. Bár személyesen még nem tapasztaltam, de ápolónőként már találkoztam "velük".

2010. okt. 7. 18:56
 19/22 anonim ***** válasza:
Biztos gyönyörű haja van:)Le ne vágasd az ovónő kedvéért!!!
2010. okt. 7. 21:10
 20/22 anonim ***** válasza:
51%

Úr Isten! Ennyi "gátlástalan, lusta és szörnyű" óvónőt??? Én mindig azt mondtam, hogy az aki így vélekedik rólam, inkább vigye máshoz a gyerekét, ne kelljen a folyamatos rosszalló tekintetével és véleményével megharcolnom minden nap. Nem az a dolgom!!!!

Az aki azt írta, hogy nem 1 ember felügyel a 10 gyerekre, annak leírom, hogy valóban nem. 10 évig dolgoztam óvónőként szülésig, délelőtt 10 és du 2 közötti idő kivételével EGY óvónő volt mindkét munkahelyemen a 25-30 gyerekkel, plusz műszakonként 2 csoportnak 1 dajka. Aki alvásidőben terít, leszámolja az uzsonnát, vasal, ágyaz, és ha szerencséje van az óvónőnek, akkor nincs munkatársi értekezleten. Miután 2 csoportra volt 1 mosdó és öltöző, ezért percre pontosan be van osztva, hogy mikor kelünk, mennyi idő van fésülködni, mosakodni. Elmondom, hogy 10 perc volt a napirendben csoportonként a mosakodásra, wc-zésre, fésülésre.A dajkanéni akkor pakolta be az ágyakat, mert ameddig gyerek van a csoportban, addig tilos!!!Szóval a wc, a fenéktörlés és fésülés megy párhuzamosan, és megnyugtatok mindenkit hozzám se (csak)angyalok jártak, a bájos fésülgetés mellett folyamatosan kellett felügyeljem, hogy a négy sajátos nevelési igényű gyerekem közül egy se fojtson meg, taposson agyon egy gyereket sem, mert akkor jön a következő szöveg: az a gyerek csak veri a többit, az óvónéni meg mit csinál?:?? Fésülgeti a kislányokat! Legyél okos! És igen, ez a dolgom, megcsináltam, soha nem maradt töröletlen fenék, kócos gyerek. Ennek ellenére, hogy ennyi rosszindulat van a szülőkben az óvónők felé, elkeserítő! Miért nem írtok Ti olyan anyukák többen, akik meg vannak elégedve az óvónénivel?? És általában olyan anyukák a leghangosabbak, akik 1-2-3 gyerekkel vannak és még így sem tudják megosztani a figyelmüket, energiájukat, idejüket a gyerekek ill a gyerekek és házimunka között. Csak EGYSZER kerülnének olyan helyzetbe, hogy csak 2 órát, nem többet kelljen az óvónő tejeskörű munkáját végezni 25-30 gyerekkel, majd becsuknák utána a szájukat!!!

Azzal a válaszadóval meg aki óvodapedagógus hallgató szeretnék min 5 év óvónői tapasztalata után is beszélni, mert az ember sokkal könnyebbnek lát egy munkát, amíg maga is teljeskörűen nem maga végzi. Épp úgy, mint hogy sokal okosabb az ember, mikor másnak van gyereke, mint mikor a sajátjával van probléma...

Le lehet pontozni, de ezt már nem birtam tovább olvasni!

2010. okt. 8. 09:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!