Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet hátránya belőle egy...

Lehet hátránya belőle egy gyereknek, ha kimarad olyanból mint síelés, jégkorizás rendszeres túrazás?

Figyelt kérdés

Férjemmel nem vagyunk sportosak, imádunk kirándulni, utazni, várostnézni.

Két ünnep között és szilveszterkor elmentünk pihenni,ott párszor sétáltunk kiranduló túra útvonalon de nem a mozgás volt a cél. Ma megkaptam, hogy így nem lesz teljes gyerekkora a gyereknek. Tespedni fog csak. Menni kell síelni, sportolni vele.

Normálisan élünk, átlagos körülmények között. Mindent megkap szinte amit szeretne, évente 2x külföldi nyaralást is. Nem értem ha ez kimarad miért baj??

2023. jan. 5. 10:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem kell kényszeríteni semmire. Mi a családdal könnyű túrákra jártunk/járunk csak (pár óra alatt le lehet tudni, egyszerű terep). A síelés sose vonzott és a korizást viszont szeretem, de ezt se a szüleim erőltették, magamtól érdekelt.

Írtad, hogy azért sétáltatok túraútvonalon, minőségi közös időnek is tökéletes ez és a séta is mozgás. Heti 1-2x egy óra azért jót tesz az egészségnek, de ha ő olyan, hogy a sulis tesiórák kielégítik a mozgásigényét, akkor úgyis jó.

2023. jan. 5. 11:05
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Én se voltam soha síelni de nem is mennék mert veszélyesnek tartom, illetve az egyensúlyozós mozgásformák nem nekem valók. Futni szeretek, vagy a küzdősportokat.

Számomra a versenysportolás nem szimpatikus. Ott valahogy elvész a lényeg, a mozgás meg az öröm és a teljesítmény, megfelelés meg az érmek fontosak.

Szerintem az a lényeg hogy megadjátok a lehetőséget a gyereknek a mozgásra, mert az egészséges élethez azért szükség van rá.

Az is féligazság mikor megállapítják szülők hogy a gyereket nem érdekli ez meg az, persze hiszen nem is találkozott vele, nem próbálta stb. A lényeg hogy kipróbálhasson több dolgot és kiderül mi fog neki passzolni.

Egyébként vannak olyanok akik annyira nem mozgósak, ilyen is van.

2023. jan. 5. 11:16
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

A sielés, jégkori szerintem annyira nem fontos, én se éltem át ezeket sose gyerekként, annyira nem is érdekel.

De az pl. hiányzott, igen, hogy mi sosem mentünk sehova kirándulni, se nyaralni. Ti, ahogy olvasom, mentek.

2023. jan. 5. 11:19
 14/20 anonim ***** válasza:
89%
Síelni nyilván nem kell, de a mozgás fontos nagyon. Nem muszáj focizni, lehet sétálni, kirándulni, stb. De valami szerintem mindenképp kell.
2023. jan. 5. 11:48
 15/20 anonim ***** válasza:
Nem, dehogyis. Jegkori? Ezt nem is értem miért írtad bele, nem ismerek senkit aki jegkorizna. Jó dolog sokmindent kipróbálni, ami tetszik neki. De ha belegondolsz hányféle hobbi, vagy sportág van. A tizedét sem fogod kipróbálni, mert nincs rá idő, pénz, vagy kedv. Én nem szoktam azon gondolkodni, hogy nem voltam vadvizi evezesen, bicikliversenyen, vagy gátfutáson. Gyereked majd megy felnőttként ha ahhoz van kedve.
2023. jan. 5. 12:51
 16/20 anonim ***** válasza:
47%
Nem
2023. jan. 5. 13:00
 17/20 anonim ***** válasza:

Lányomal sokat kirándulunk.jégkorizni is tud ovis kora óta.biciklizik ,rollerezik,falat mászot kicsinek.

De legozni is imád ,olvasni kreativkodni is .nálunk mozgás soha nem zárta ki a benti játékot.

2023. jan. 5. 13:18
 18/20 anonim ***** válasza:
Mivel Budapestet telerakják télen jégpályâkkal, szerintem érdemes kipróbálni, ha itteniek vagytok. Amúgy meg mindegy, milyen sport, de valami mozgás, legalább heti pár óra fontos az egészség szempontjából. Nem csak a gyerekeknek, nrktek is - őrájuk meg a ti példátok hat. Szerintem próbáljátok ki pár sportot. Én sosem gondoltam volna, hogy az ultimate frizbizés (egymásnak dobálva egy célterületre kell juttatni a frizbit, úgy, hogy a másik csapat is próbálja megszerezni) mennyire fog tetszeni, miközben futni amúgy utálok.
2023. jan. 5. 16:05
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Röviden: bátorítsd, de ne erőltesd, nem marad ki semmiből, ha a luxussportokat kihagyja.
2023. jan. 5. 16:16
 20/20 anonim ***** válasza:
Mitöl luxos sport jégkorcsolya?
2023. jan. 5. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!