Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy és mikor világosítod fel...

Hogy és mikor világosítod fel azt a gyereket, aki nem kérdez?

Figyelt kérdés

Mindig az volt a szimpatikus módszer, hogy majd szépen mindig őszintén válaszolok a kérdéseire a korának megfelelő módon. Nem tartom magam prűdnek, anyukám se volt az, nagycsoportos ovis koromra már szinte mindent tudtam.

DE

a lányommal véletlenül se így alakult. 7 éves és az elcsepegtetett információkból szerintem szinte 0 a tudása. Nem kérdez, nem érdekli.

3 éves volt amikor a testvérét vártam, akkor se volt kíváncsi a dolgokra. Beszélgettünk nyilván, olvastunk testvér-születéssel kapcsolatos könyveket, de a hogy kerül a pocakba fel se merült kérdésként.

A meztelenség se tabu itthon, látott betétcserét, de a menstruációval kapcsolatban se kérdez. Nem tud többet annál, hogy minden hónapban vérzek és köze van a kisbabákhoz, de hogy hogy és miként, nem érdekli. Eddig "nem toltam le a torkán" olyan infót, amit nem akart, de így sose lesz felvilágosítva.

2022. dec. 30. 07:49
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem a könyv jó ilyenkor (meg egyébként is), emberi testről vagy vannak felvilágosító könyvek is az ő korosztályának.

Abban találkozik olyan témákkal ami eddig nem került elő mert nem is gondolt rá, de ha sok neki akkor nem muszáj róla beszélni.

Emlékszem nekem sokkal befogadhatóbb volt köbyvből a dolog, mint ha mások beszéltek róla mert azt nem tudtam megállítani, ha úgy éreztem ezt nem szeretném ilyen formában hallani.

Viszont azt nem értem hogy hasonló kérdéseknél mindenki azt hangoztatja hogy az ő szintjén meg a kérdésekre válaszoljunk, de aki már 7 éves annak nem számít a saját tempója? Szerintem itt is figyelembe kell venni mert lehet az óvodás csak nem érti meg ha túl sok infót adunk át, a 7 éves már megijedhet ha nem jól adjuk elő.

2022. dec. 30. 10:29
 12/24 anonim ***** válasza:
63%

14-15 évesen már van egy réteg aki szexel. Sőt, Magyarországon egy 14 éves már jogilag bárkivel szexelhet. 16 évessel, 18 évessel, 24 évessel, 46 évessel, 60 évessel...

De ha nem is szexel, ebben a korban már nagyon le van maradva az, aki nem maszturbál.

2022. dec. 30. 12:43
 13/24 A kérdező kommentje:

11, imádja a könyveket, csak egy probléma van, hogy még nem tud olvasni. Ha meg én olvasom, pont nem valósul meg, amit írsz.

Még 1-2 év.

2022. dec. 30. 15:18
 14/24 anonim ***** válasza:
39%
Kérdező, ha esetleg később könyv segítségével szeretnéd tanítani kicsit a saját testéről, én hallottam egy könyvről, elvileg nagyon jó, azt hiszem menstrupédia a címe. 7 évesen szerintem elég, ha annyit tud, hogy anyának minden hónapban egyszer pár napig kell betét, és majd valamikor neki is fog kelleni. Igaz, nem szabad abba a hibába esni, hogy túl sokat mondasz neki el egyszerre, de arra is figyelj, hogy időben tudjon meg mindent. Én például nagyon korán kezdtem el menstruálni, de felvilágosítást nem kaptam. A mai napig emlékszem arra, hogy amikor megláttam a bugyimban a vért, mennyire meg voltam ijedve, hogy sírtam, de nem mertem szólni egy tanító néninek sem.
2022. dec. 31. 07:05
 15/24 anonim ***** válasza:
19%

Simán várhatsz még két évet. Még olvasni sem tud, hova sürgeted?

Rendben, ma korábban érnek a gyerekek, de te mivel foglalkoztál ennyi idősen?

Kérdezz meg egy gyermekpszichológust, ha nekem nem hiszel.

2022. dec. 31. 08:29
 16/24 anonim ***** válasza:
10%

Én ennyi idősen barbiztam amikor csak időm volt, sőt én 14 éves koromig játszottam

Anya elmondta mi az menstruáció de nem vitt el odáig a történetet, hogy hol jön ki a baba a nő hasából.

Mikor elmondta hogy van menstruáció akkor sem az érdekelt. Persze annyi idősen már tudtam hogy van szex de mégsem izgatott a dolog

2022. dec. 31. 09:39
 17/24 anonim ***** válasza:
20%

Ha jól neveled nem fog 13 évesen lefeküdni senkivel sem

Én is jól nevelt lettem, 17 évesen ittam először alkoholt (míg az osztálytársaim (lányok) már 14 évesen

Életemben 3x voltam részeg, sosem feküdtem össze senkivel sem bulikban és stb

2022. dec. 31. 09:41
 18/24 anonim ***** válasza:
86%
Utolsó 3 válaszoló. A felvilágosításhoz nem csak a szex tartozik, hanem a menstruáció is, ami a lányoknál átlagosan 11-12 éves korukban már jelentkezik, vagy még előbb. Volt olyan osztálytársam, ami 9 évesen menstruált. Szerintem jobb előbb átadni információkat, mint később nagyokat pislogni.
2022. dec. 31. 11:18
 19/24 anonim ***** válasza:
23%

Persze igazad van, de akkor is ott van még 1 év vagy nem tudom mikor lesz 8 éves

Meg ha ennyire nem érdekli, még kicsi

Jövő nyárig hanyagolnám a témát, főleg hogy most tanulja a betűket és majd olvasni is

2022. dec. 31. 11:22
 20/24 anonim ***** válasza:
66%

Én is Baebie-ztam még 13-14 évesen (kb addig), de addigra már rég tudtam a menstruációról és a szexről. A kettő nem zárja ki egymást.

Ha azt hiszitek, hogy ez úgy működik, hogy majd a 15 éves gyereknek elmondod, hogy van ám szex, és akkor te vagy a hú de okos, mert te biz nem avatta be korábban, és lám, ő addig azt se tudta, mi a helyzet, akkor nagyon el vagytok tévedve. Pont ezek a gyerekek azok, akik a barátoktól, internetről addigra minden téves infót összeszednek, és esetleg le is fekszenek védekezés nélkül, mert azt hallották, első alkalommal nem lehet teherbe esni.

2022. dec. 31. 13:44
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!